Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Nytt gulv med farget olje

Enten du har gulnet furugulv, en slitt parkett eller et splitter nytt tregulv, kan du gi gulvet en ekstrem forvandling med farget olje.

 • Det er på sommeren vi har mulighet til å stable møblene ute i hagen og sette vinduer og dører på vid gap mens vi svinger pensel og rull. Er du ute etter noe litt mer utradisjonelt enn vanlig lakk eller olje, er farget olje et godt alternativ.

  Foto:

 • Et oljet gulv gir en fantastisk lød. Gulvet både ser og føles varmt, og treverkets naturlige variasjoner fremheves på en annen måte enn lakk.

  Foto:

 • Du er ikke nødt til å ty til tropiske treslag eller gå til innkjøp av et helt nytt gulv for å få et tidsriktig inntrykk. Gi ditt gamle tregulv en ekstrem forvandling med farget olje.

  Foto:

 • Rens gulvet med gulvrens for å fjerne alle rester av smuss og såpe.

  Foto:

 • Påfør oljen feltvis 4-5 bord av gangen. Fordel oljen i hele bordets lengderetning. Langs veggene bør du bruke pensel, mens det ute på gulvet kan være mer hensiktsmessig med rull på forlengerskaft.

  Foto:

 • Påfør oljen feltvis 4-5 bord av gangen. Fordel oljen i hele bordets lengderetning. Langs veggene bør du bruke pensel, mens det ute på gulvet kan være mer hensiktsmessig med rull på forlengerskaft.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Den vanligste måten å farge gulvet på er ved hjelp av beis. Dette gir gulvet et flott utseende, men ingen beskyttelse, og gulvene må derfor etterbehandles med olje eller lakk. Med TreStjerners Gulvolje fra Scanox får man både farge og beskyttelse i én operasjon. Så lenge man følger bruksanvisningen er olje enkelt å påføre, og det er nesten umulig å gjøre feil. 

Gulvoljen kan brekkes i 19 ulike fargenyanser, så sannsynligheten er stor for at du vil finne en farge du liker i fargekartet. Vær oppmerksom på at treverkets egenfarge kan innvirke på endelig resultat.

Sjarm med småhakk

Det lønner seg ikke å gå rett på et gammelt, tidligere oljet gulv med en farget olje. For å få et jevnt innfarget gulv, må det slipes først. Men du trenger ikke å overdrive. Mange sliper gulvet helt jevnt før de vedlikeholder, men ved normal bruksslitasje er dette ikke nødvendig. Gamle småhakk er kun vitne om at gulvet har en historie, og gir det sjel. 

Har gulvet derimot vært påført lakk tidligere, bør det øverste laget slipes bort for å sikre at den nye fargebehandlingen trekker jevnt inn. Pass i så fall på at du ikke bruker for grovt slipepapir, fordi dette vil gi gulvet et stripete utseende.

Slik gjør du

1. Rens gulvet med gulvrens for å fjerne alle rester av smuss og såpe.

2. Er gulvet tidligere lakkert eller er mer hakkete enn du ønsker, må flaten slipes.

3. Hell oljen over i et rullekar/malebøtte og legg maskeringstape langs listene. Listene kan eventuelt fjernes dersom det er enklere.

4. Påfør oljen feltvis 4-5 bord av gangen. Fordel oljen i hele bordets lengderetning. Langs veggene bør du bruke pensel, mens det ute på gulvet kan være mer hensiktsmessig med rull på forlengerskaft.

5. La oljen ligge blank og våt i 5-10 minutter.

6. Bruk en gumminal og trekk av oljen i hele bordets lengderetning. Overskytende olje kan overføres til neste felt.

7. Tørk over flaten med en lofri klut til gulvet er helt tørt.

8. Etter 12 timer bør gulvet etterpoleres med en liten mengde olje.

Oppdatert: 05.11.2013  

Mer informasjon

Trestjerner.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]