Kategorier

Meny

Konto

Velg riktig gulv til hytta

I en hytte med et rustikt ytre bør gulvet inne stå i stil med hyttas karakter. Velg et gulv som gir tyngde og en følelse av natur til fjellhytta.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Velg riktig gulv til hytta

Foto: Alfort & Cronholm/Arena, Tarkett, Forbo, Södra Interiör, Tor Henning Støldal/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Der det tidligere stort sett ble lagt massive furugulv, velges det nå ofte parkett i nyoppførte hytter. Tregulv er gjerne et naturlig valg for hyttefolket, men det kan lønne seg å se to ganger på parkettutvalget i byggvarehuset før en velger gulv.

- Vi ser en tendens til at flere hytteleverandører velger den «vanlige» trestavs eikeparketten til hyttene sine. Denne type gulv er ok i hus og leiligheter, men i en røff, laftet hytte på fjellet blir det feil, synes Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no.

Interiøreksperten råder heller hyttebyggerne til å se i retning av massiv plank eller enstavs parkett. Kraftig plank, gjerne i en beiset variant gir mye mer tyngde - og det er nettopp det disse hyttene trenger. Interiøret i hyttene må matche eksteriøret.

- Disse nye hyttene blir ofte bygget etter en gammel byggeskikk-modell. Velger man feil gulv, er det ikke lett å kompensere det med tunge møbler, sier hun.

Dele på Pinterest Hyttene bygges ofte i tradisjonell stil. Dette bør gjenspeiles i interiøret.

Hyttene bygges ofte i tradisjonell stil. Dette bør gjenspeiles i interiøret.

Bredt utvalg av røffe gulv

Trendbildet består av en rekke gulv i en mer røff og rustikk stil. De aller fleste parkettprodusentene har gulv som glir inn i denne kategorien, og produsentene av furugulv har overflatebehandlede varianter som er langt unna de tradisjonelle, gulnede furugulvene.

- Noen gulv er rubbet opp slik at de ser ordentlig gamle ut, andre er farget for å få den rette looken. Hva man skal velge blir en smakssak; det viktigste er å la magefølelsen få et ord med i laget slik at hytta får den atmosfæren man er på jakt etter, avslutter Owren.

Dele på Pinterest En røff eikevariant fra Tarkett.

En røff eikevariant fra Tarkett.

Mer informasjon

www.alfort.se

www.tarkett.no

www.forbo-flooring.no

www.sodrainterior.com

www.tyrilin.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]