IFI logo
Se flere bilder
Velg riktig gulv til hytta

Foto: Alfort & Cronholm/Arena, Tarkett, Forbo, Södra Interiör, Tor Henning Støldal/ifi.no

Velg riktig gulv til hytta

I en hytte med et rustikt ytre bør gulvet inne stå i stil med hyttas karakter. Velg et gulv som gir tyngde og en følelse av natur til fjellhytta.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Der det tidligere stort sett ble lagt massive furugulv, velges det nå ofte parkett i nyoppførte hytter. Tregulv er gjerne et naturlig valg for hyttefolket, men det kan lønne seg å se to ganger på parkettutvalget i byggvarehuset før en velger gulv.

- Vi ser en tendens til at flere hytteleverandører velger den «vanlige» trestavs eikeparketten til hyttene sine. Denne type gulv er ok i hus og leiligheter, men i en røff, laftet hytte på fjellet blir det feil, synes Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no.

Interiøreksperten råder heller hyttebyggerne til å se i retning av massiv plank eller enstavs parkett. Kraftig plank, gjerne i en beiset variant gir mye mer tyngde - og det er nettopp det disse hyttene trenger. Interiøret i hyttene må matche eksteriøret.

- Disse nye hyttene blir ofte bygget etter en gammel byggeskikk-modell. Velger man feil gulv, er det ikke lett å kompensere det med tunge møbler, sier hun.

Se flere bilder
Hyttene bygges ofte i tradisjonell stil. Dette bør gjenspeiles i interiøret.

Foto:

Hyttene bygges ofte i tradisjonell stil. Dette bør gjenspeiles i interiøret.

Bredt utvalg av røffe gulv

Trendbildet består av en rekke gulv i en mer røff og rustikk stil. De aller fleste parkettprodusentene har gulv som glir inn i denne kategorien, og produsentene av furugulv har overflatebehandlede varianter som er langt unna de tradisjonelle, gulnede furugulvene.

- Noen gulv er rubbet opp slik at de ser ordentlig gamle ut, andre er farget for å få den rette looken. Hva man skal velge blir en smakssak; det viktigste er å la magefølelsen få et ord med i laget slik at hytta får den atmosfæren man er på jakt etter, avslutter Owren.

Se flere bilder
En røff eikevariant fra Tarkett.

Foto:

En røff eikevariant fra Tarkett.

Mer informasjon

www.alfort.se

www.tarkett.no

www.forbo-flooring.no

www.sodrainterior.com

www.tyrilin.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Ny farge til soverommet i 2022

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Koden til farger som funker sammen

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Godt følge til brunt
Innendørs

Godt følge til brunt

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.