Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Velg riktig gulv til hytta

I en hytte med et rustikt ytre bør gulvet inne stå i stil med hyttas karakter. Velg et gulv som gir tyngde og en følelse av natur til fjellhytta.

 • Vintage Saddle Brown Oak fra Tarkett.

  Foto:

 • Oljet eikeplank fra Forshaga Parkett/Forbo.

  Foto:

 • Terra, farget furugulv, fra Södra Interiör.

  Foto:

 • Eik Slottsplank fra Arena/Alfort & Cronholm.

  Foto:

 • Epoque Oak Praline Brushed fra Tarkett.

  Foto:

 • Furugulv behandlet med Tyrilin fra Scanox.

  Foto:

Annonse
Annonse
Hyttene bygges ofte i tradisjonell stil. Dette bør gjenspeiles i interiøret.

Hyttene bygges ofte i tradisjonell stil. Dette bør gjenspeiles i interiøret.

Der det tidligere stort sett ble lagt massive furugulv, velges det nå ofte parkett i nyoppførte hytter. Tregulv er gjerne et naturlig valg for hyttefolket, men det kan lønne seg å se to ganger på parkettutvalget i byggvarehuset før en velger gulv.

- Vi ser en tendens til at flere hytteleverandører velger den «vanlige» trestavs eikeparketten til hyttene sine. Denne type gulv er ok i hus og leiligheter, men i en røff, laftet hytte på fjellet blir det feil, synes Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no.

Interiøreksperten råder heller hyttebyggerne til å se i retning av massiv plank eller enstavs parkett. Kraftig plank, gjerne i en beiset variant gir mye mer tyngde - og det er nettopp det disse hyttene trenger. Interiøret i hyttene må matche eksteriøret.

- Disse nye hyttene blir ofte bygget etter en gammel byggeskikk-modell. Velger man feil gulv, er det ikke lett å kompensere det med tunge møbler, sier hun.

Bredt utvalg av røffe gulv

En røff eikevariant fra Tarkett.

En røff eikevariant fra Tarkett.

Trendbildet består av en rekke gulv i en mer røff og rustikk stil. De aller fleste parkettprodusentene har gulv som glir inn i denne kategorien, og produsentene av furugulv har overflatebehandlede varianter som er langt unna de tradisjonelle, gulnede furugulvene.

- Noen gulv er rubbet opp slik at de ser ordentlig gamle ut, andre er farget for å få den rette looken. Hva man skal velge blir en smakssak; det viktigste er å la magefølelsen få et ord med i laget slik at hytta får den atmosfæren man er på jakt etter, avslutter Owren.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]