IFI logo
Se flere bilder
Velg riktig gulv til hytta

Foto: Alfort & Cronholm/Arena, Tarkett, Forbo, Södra Interiör, Tor Henning Støldal/ifi.no

Velg riktig gulv til hytta

I en hytte med et rustikt ytre bør gulvet inne stå i stil med hyttas karakter. Velg et gulv som gir tyngde og en følelse av natur til fjellhytta.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Der det tidligere stort sett ble lagt massive furugulv, velges det nå ofte parkett i nyoppførte hytter. Tregulv er gjerne et naturlig valg for hyttefolket, men det kan lønne seg å se to ganger på parkettutvalget i byggvarehuset før en velger gulv.

- Vi ser en tendens til at flere hytteleverandører velger den «vanlige» trestavs eikeparketten til hyttene sine. Denne type gulv er ok i hus og leiligheter, men i en røff, laftet hytte på fjellet blir det feil, synes Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no.

Interiøreksperten råder heller hyttebyggerne til å se i retning av massiv plank eller enstavs parkett. Kraftig plank, gjerne i en beiset variant gir mye mer tyngde - og det er nettopp det disse hyttene trenger. Interiøret i hyttene må matche eksteriøret.

- Disse nye hyttene blir ofte bygget etter en gammel byggeskikk-modell. Velger man feil gulv, er det ikke lett å kompensere det med tunge møbler, sier hun.

Se flere bilder
Hyttene bygges ofte i tradisjonell stil. Dette bør gjenspeiles i interiøret.

Foto:

Hyttene bygges ofte i tradisjonell stil. Dette bør gjenspeiles i interiøret.

Bredt utvalg av røffe gulv

Trendbildet består av en rekke gulv i en mer røff og rustikk stil. De aller fleste parkettprodusentene har gulv som glir inn i denne kategorien, og produsentene av furugulv har overflatebehandlede varianter som er langt unna de tradisjonelle, gulnede furugulvene.

- Noen gulv er rubbet opp slik at de ser ordentlig gamle ut, andre er farget for å få den rette looken. Hva man skal velge blir en smakssak; det viktigste er å la magefølelsen få et ord med i laget slik at hytta får den atmosfæren man er på jakt etter, avslutter Owren.

Se flere bilder
En røff eikevariant fra Tarkett.

Foto:

En røff eikevariant fra Tarkett.

Mer informasjon

www.alfort.se

www.tarkett.no

www.forbo-flooring.no

www.sodrainterior.com

www.tyrilin.no

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.