IFI logo
Se flere bilder
Kopier med kork

Foto: Produsenten

Kopier med kork

Kork har fantastiske egenskaper med hensyn til mykhet, isolasjon og varmefølelse, og er et undervurdert gulvmateriale her til lands. Foruten det tradisjonelle korkgulvet, finnes det nå også korkgulv som ser ut som vinyl, linoleum, fliser og treverk.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kork er et naturmateriale som har blitt brukt i flere tusen år. Kork er barken til korkeika, som vokser i ulike land i middelhavsområdet. Hvert korktre må bli 20-25 år gammelt før man kan begynne å høste inn barken. Når korken er fjernet, vokser det ut ny kork, og man kan gjenta innhøstingen opptil 20 ganger i løpet av treets livssyklus.

Best kjenner vi kanskje korken som en effektiv stopper for vin på flasker, men stadig flere begynner å få øynene opp for materialets egnethet som gulvmateriale.

Lunt og behagelig

Korkgulv har nemlig en lang liste med positive egenskaper. Dette er et miljøvennlig gulv som er mykt å gå på og ikke avgir mye lyd. Det er også gunstig i forhold til isolasjon og varmefølelse, og føles ikke kaldt å gå på - selv for nakne barneføtter. Gulvet kan brukes over varmekabler, men det er altså langt ifra nødvendig.

Korken krever dessuten minimalt med vedlikehold, og er svært slitesterkt.

Kork som kjerne

Disse egenskapene er ettertraktede uansett gulvtype. Det finnes en rekke flotte design og fargealternativer for rene korkgulv, men er du ute etter et annet utseende, er det også mange muligheter. Nå finnes det nemlig gulv med korkkjerne hvor overflaten er belagt med vinyl, treverk eller linoleum.

- Gulvene beholder den samme gode evnen med mykhet, isolasjon, varmefølelse og akkustisk/trinnlydsfordel, men overflaten er av tre, linoleum eller vinyl, forklarer Inge Hansen, teknisk sjef hos Storeys.

Mange design

Storeys' nye kolleksjoner korkgulv gir en rekke ulike muligheter med forskjellige materialer. Her er en variert blanding av ekte materialer og kopier, så det gjelder å ha tunga rett i munnen.

Hva med et korkgulv med vinyloverflate som ser ut som gammelt, rustikt treverk? Eller hva med store flotte "keramiske fliser" som du ikke trenger verken varmekabler under eller bekymre deg for at gulvet er hardt å gå på? Mulighetene er uansett mange, enten du ønsker et naturlig treutseende eller et mer moderne og fargesterkt gulv.

Mer informasjon

www.storeys.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.