IFI logo
Se flere bilder
Kork rett på flisene

Foto: Produsenten

Kork rett på flisene

Har du noen gamle fliser du gjerne skulle bli "kvitt", men kvier deg for å kakke dem opp? Korkgulv kan legges direkte oppå gamle fliser - så du kan glemme alt som har med avretting og helsparkling å gjøre!

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kork er et undervurdert gulv her til lands, men nå begynner stadig flere av oss å få øynene opp for det flotte materialet. Du kan nemlig lete lenge etter ulempene ved å ha et gulv av kork.

Det er et helt naturlig produkt, 100 prosent økologisk, og høstes uten å skade eller felle et eneste tre. I tillegg er kork lunt og mykt å gå på, støydempende, lett å rengjøre og meget slitesterkt. Installasjon av korkgulv er enkelt, og flere typer korkgulv kan nå klikkes på istedenfor å limes. Gulvene er godt egnet i de fleste rom, med unntak av rom der det er mye vann i omløp.

- Kork er ikke kravstor når det gjelder underlaget, så så lenge det ikke er veldig store ujevnheter på gulvet, kan korken legges direkte oppå flisene, sier Inge Hansen i Storeys.

Hva med varmekablene?

Korkgulv er et materiale som føles varmt å gå på, så det er antakeligvis ikke nødvendig med varmekabler under, men hvis det allerede er varme i gulvet går det også bra. Det er imidlertid viktig å passe på at temperaturen i varmekablene ikke overstiger 27 grader.

- Du vil naturligvis få et varmetap i den forstand at det tar lengre tid å varme opp gulvet når det er et lag fliser mellom, men til gjengjeld holder kork godt på varmen, og når det først er varmet opp bruker man ikke mer strøm enn vanlig, forteller Hansen.

Legg gulvet løst

Korkgulv leveres med klikksystem, slik at det enkelt kan legges løst oppå flisene. Du slipper med andre ord å lime, og det er fullt mulig å finne tilbake til flisene under hvis du en dag skulle angre på at du kvittet deg med dem.

- Hvis det ikke er kjeller under rommet, kan det lønne seg å legge et lag plast oppå flisene. Når varmekablene skrus av kan det komme fukt fra jorden under gulvet, og dette kan skade korkgulvet hvis det ikke er plast mellom, anbefaler Hansen.

Det er med andre ord bare å fjerne vaskelisten, klikke på korkgulvet (eventuelt med et lag plast under), sette på igjen vaskelisten, og vips - så har man et splitter nytt gulv!

Mer informasjon

Storeys

Wicanders

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.