IFI logo
Se flere bilder
Lyst og luftig barnerom

Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

Lyst og luftig barnerom

Unger trenger plass til å leke, plass til leker og plass til hemmeligheter. Mange foreldre overlater derfor det største soverommet til barna. Vi har pusset opp et rom på ca. 14 kvm.

Åse Myhrvold Egeland

Åse Myhrvold Egeland
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rommet er innredet for å passe til et lite menneske. Møbler, speil og bilder er plassert slik at barna kan se dem riktig i sitt perspektiv, ikke i voksen høyde slik vi har lett for å gjøre.

Fargerik kork

Før var korkgulv stort sett brune. Nå er det imidlertid mulig å farge kork ved hjelp av screenprinting. Fargevalget er ganske stort. Det finnes også mange ferdigproduserte mønsterelementer. På grunn av flisestørrelsen på 30 x 30 cm er kork lett å legge, også i mønster. Kork er kjent for å være varmeisolerende, og det er et godt gulv å gå på. Dessuten er det langt på vei et naturprodukt.

Varig løsning

Vi valgte et lyst tapet uten barnemønster, slik at barnet kan leve med det inn i tenårene. Også møbler og tekstiler har duse farger. På et barnerom er det så mye fargerike leker, bøker osv. at det er en fordel å dempe omgivelsene. På gulvet la vi korkfliser, som er lune, myke og enkle å holde rene. En kurvstol gir hyggelig sittekomfort til den som skal lese for barnet. Den er dessuten lett å flytte på.

Tegneseriehefter og malebøker som flyter er ofte et problem. Tidsskriftholdere og kassetter er ofte for tungvint for små, travle mennesker. Vi foreslår heller å sette en stor kurv på barnerommet, der barna kan kaste blader i en fei når de rydder opp.

Stoler og bord

Arbeidsbordet har riktig høyde for barn. Bordet har løse bein. Vi kjøpte to sett og skar av det ene settet så bordet ble passe høyt. Det andre settet kan vi feste når barnet blir større og trenger høyere arbeidsplass.

Jærstolene er umalte, men kan selvsagt males i den fargen du måtte ønske. Modellen kan fås både med og uten armlener. Papir på rull er både morsomt og praktisk.

Sengen

En hyggelig, litt gammeldags seng som det er fristende å krype opp i. Den er så lav at en fireåring kan lære seg å re opp selv.

Tapet-og gardinløsning

På det nøytrale tapetet har vi limt en morsom tapetbord med pusekatter. Gardin i stoff med samme mønster er festet på en kaféstang. En liftgardin skal stenge mørket ute. Om sommeren kan du gjerne velge et tettere stoff for å blende bedre.

Lur kommode

Den umalte kommoden fungerer nå som senger for småbamser. Når barnet har vokst fra bamser og andre leker de fyller skuffer med, kan kommoden plasseres under bordplaten og brukes til "kontorsaker". Kommoden har hjul, så den lett kan flyttes på når det gjøres rent.

Klesskapet

Klesskapet er egentlig et malt bokskap. Vi satte inn en ekstra stang nederst til hengere. Den lave høyden gjør det enkelt for barnet å henge klærne sine på plass selv. Skapet  Speilet  er plassert slik at barnet kan se seg selv godt.

Dette har vi brukt:
 • Tapet: Moment B658, Norvegg
 • Gulv: Corkmaster, Storeys
 • Stol: Bruka, Verket Interiør
 • Seng: Junior Classic, 80 x 155 cm, Verket Interiør
 • Jærstoler: Aksel Hansson
 • Gardin: Pippo 566-10, Norvegg
 • Tapetbord Pippo 7952-29, Norvegg
 • Skap: All in wood, Verket Interiør

Resten av møbler og tilbehør: IKEA:

  :

   Vær klar over at fargene på skjermen avviker fra originalene.:

    Enkelte produkter kan være utgått.:

     Produkter som ikke er listet opp i fasit er privat eie.:

      Huskelisten din
      Finn din nærmeste
      Mest lest
      Annonse
      HappyHomes annons
      Annonse
      Nyhetsbrev
      Motta tips og ideer!

      Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.