Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Naturlig og lekende lett med kork

Mye av barnas lek foregår på gulvet, og da trengs et underlag som er mykt og behagelig, varmt og som samtidig tåler en støyt eller to. Kork er et glimrende alternativ. Det er miljøvennlig, slitesterkt og nærmest vedlikeholdsfritt - og samtidig svært enkelt å legge.

  • Naturlig og lekende lett med kork

    Foto: Frode Larsen/ifi.no

  • Korkgulvet er enkelt å rengjøre. Daglig rengjøring gjøres med støvsuger eller en kost med myk bust.

    Foto:

  • Naturlig og lekende lett med kork

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Korkmaterialet forbindes normalt med vinflasker og oppslagstavler. Som gulvmateriale fikk det litt dårlig rykte på 70-tallet, grunnet feil bruk og montasje, men nå er materialet moderne igjen.

På mange måter er kork et suverent valg i barnas rom. Hver kvadratcentimeter kork inneholder 40 millioner luftceller, vel 50 prosent av korkens volum er hermetisk luft. Luftputene gir en mengde fordeler: de demper støt og lyd, er varmeisolerende og gjør gulvet behagelig å gå å på. I tillegg er det et helt naturlig gulv.

Enkelt å klikke fast

I tillegg til flisene som du limer fast, finnes det nå systemer som kan klikkes på plass. Gulvet lages i 12 millimeter tykke plater i størrelsen 90x18,5 centimeter, som monteres helt uten bruk av lim. Lengdene er altså kortere og platene er bredere enn vanlig parkett - men de klikkes sammen på akkurat den samme måten. De eneste verktøy du trenger er sag, blyant og målestokk.

Korkgulv lages i et vell av farger - fra nesten sort til hvitaktig - du kan få korkmønstre med naturlig utseende og mer eller mindre diskret korkstruktur. Det er også mulig å designe sitt eget gulv ved å kombinere forskjellige farger og mønstre. Hver pakke inneholder kun litt i overkant av to kvadratmeter - så her står det deg fritt å blande, eller velge en mer helhetlig overflate.

15 års slitegaranti

Den daglige rengjøring gjøres best med støvsuger eller en kost med myk bust. Alle typer naturgulv er følsomme overfor fukt, og du bør derfor ikke bruke store mengder vann under rengjøringen. Tørk av med lett fuktig klut og tørk raskt opp vannsøl eller overskytende vann. Vaskevannet tilsettes et nøytralt rengjøringsmiddel som for eksempel Zalo.

De moderne korkgulvene kan fåes med et slitesjikt av vinyl eller med en svært sterk og matt lakk på toppen som gjør dem enkle å holde rene, og de er nærmest vedlikeholdsfrie. At produsenten gir 15 års garanti mot gjennomslitasje borger for at gulvet holder seg flott år etter år.

Oppdatert: 13.01.2016  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]