Kategorier

Meny

Konto

Bedre lyd med kork

Det finnes et gulv som elsker larm og lyd.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Bedre lyd med kork

Foto: SAGA Kork, Golvabia

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et moderne hjem der overflatene ofte er harde og glatte, kan det lett oppstå dårlige lydforhold. Selv svake lyder av klirrende bestikk, pludrende barn, skritt over gulvet og helt vanlig romstering kan bli ubehagelig støy. 

Dele på Pinterest LYDDEMPER: Korkens naturlige egenskaper gjør den til en utmerket lyddemper. Korkgulv reduserer støyoverføring mellom og innen rom, og skaper et rolig og fredelig miljø. ArtComfort fra Wicanders/SAGA Kork.

LYDDEMPER: Korkens naturlige egenskaper gjør den til en utmerket lyddemper. Korkgulv reduserer støyoverføring mellom og innen rom, og skaper et rolig og fredelig miljø. ArtComfort fra Wicanders/SAGA Kork.

Et halvt sekund

I et hjem bør ikke etterklangen vare i mer enn et halvt sekund. Etterklang er tiden fra en lydkilde stopper og til lydnivået har falt med 60 desibel – altså til lyden dør ut. Jo flere harde overflater lyden møter, jo lenger tid vil den bli reflektert og holdt i live.  

Dele på Pinterest MYKT: Korkgulv inneholder mange luftceller som gjør gulvet behagelig å gå på. Luftcellene beskytter føtter, knær og rygg da det sørger for at gulvet gir etter og beskytter mot støt. Vinylcomfort fra Golvabia.

MYKT: Korkgulv inneholder mange luftceller som gjør gulvet behagelig å gå på. Luftcellene beskytter føtter, knær og rygg da det sørger for at gulvet gir etter og beskytter mot støt. Vinylcomfort fra Golvabia.

Det stille gulvet

For å få et sunt lydmiljø i heimen er bruk av tekstiler det viktigste. Rikelig med gardiner, tepper, polstrede møbler og puter vil stoppe lydene i sin ferd rundt i huset. Men også gulvet kan brukes som et støydempende materiale. Det finnes et gulv som elsker støy og akustikk. Et gulv som suger til seg alle lyder helt lydløst. Dagens korkgulv finnes i alle mulige varianter med forskjellige overflater og flere korklag som absorberer belastning, lyd og vibrasjoner. 

Dele på Pinterest BESKYTTER: Et tynt lag av vinyl dekker korkgulvet fra Golvabia for å hindre slitasje slik at du kan nyte et pent gulv i mange år.

BESKYTTER: Et tynt lag av vinyl dekker korkgulvet fra Golvabia for å hindre slitasje slik at du kan nyte et pent gulv i mange år.

Lag på lag

Moderne og støydempende korkgulv er bygget opp i flere lag, som regel med et korklag i bunnen og ett i midten. Disse lagene absorberer effektivt alle bevegelser slik at lyden av skritt dempes. 

Dele på Pinterest TÅLER VANN: Hydrokork fra Wicanders er konstruert med  Corktech-teknologien. Det betyr at det er brukt en kjerne av komposittkork i gulvbordene. Dette gjør kjernen fuktbestandig og meget stabil, samtidig som den opprettholder korkens elastiske egen

TÅLER VANN: Hydrokork fra Wicanders er konstruert med Corktech-teknologien. Det betyr at det er brukt en kjerne av komposittkork i gulvbordene. Dette gjør kjernen fuktbestandig og meget stabil, samtidig som den opprettholder korkens elastiske egen

Mer informasjon:

Golvabia

SAGA Kork

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]