Byggma annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Bedre lyd med kork

  •  
  •  
NATURLIG: Kork er et naturlig materiale som kommer fra barken av korkeik treet. Et korkgulv gir høy gangkomfort samtidig s...   Bilder av: SAGA Kork, Golvabia
Det finnes et gulv som elsker larm og lyd.
<b>LYDDEMPER:</b> Korkens naturlige egenskaper gjør den til en utmerket lyddemper. Korkgulv reduserer støyoverføring mellom og innen rom, og skaper et rolig og fredelig miljø. ArtComfort fra Wicanders/SAGA Kork.
LYDDEMPER: Korkens naturlige egenskaper gjør den til en utmerket lyddemper. Korkgulv reduserer støyoverføring mellom og innen rom, og skaper et rolig og fredelig miljø. ArtComfort fra Wicanders/SAGA Kork.

I et moderne hjem der overflatene ofte er harde og glatte, kan det lett oppstå dårlige lydforhold. Selv svake lyder av klirrende bestikk, pludrende barn, skritt over gulvet og helt vanlig romstering kan bli ubehagelig støy. 

Et halvt sekund

I et hjem bør ikke etterklangen vare i mer enn et halvt sekund. Etterklang er tiden fra en lydkilde stopper og til lydnivået har falt med 60 desibel – altså til lyden dør ut. Jo flere harde overflater lyden møter, jo lenger tid vil den bli reflektert og holdt i live.  

<b>MYKT:</b> Korkgulv inneholder mange luftceller som gjør gulvet behagelig å gå på. Luftcellene beskytter føtter, knær og rygg da det sørger for at gulvet gir etter og beskytter mot støt. Vinylcomfort fra Golvabia.
MYKT: Korkgulv inneholder mange luftceller som gjør gulvet behagelig å gå på. Luftcellene beskytter føtter, knær og rygg da det sørger for at gulvet gir etter og beskytter mot støt. Vinylcomfort fra Golvabia.

Det stille gulvet

<b>BESKYTTER:</b> Et tynt lag av vinyl dekker korkgulvet fra Golvabia for å hindre slitasje slik at du kan nyte et pent gulv i mange år.
BESKYTTER: Et tynt lag av vinyl dekker korkgulvet fra Golvabia for å hindre slitasje slik at du kan nyte et pent gulv i mange år.

For å få et sunt lydmiljø i heimen er bruk av tekstiler det viktigste. Rikelig med gardiner, tepper, polstrede møbler og puter vil stoppe lydene i sin ferd rundt i huset. Men også gulvet kan brukes som et støydempende materiale. Det finnes et gulv som elsker støy og akustikk. Et gulv som suger til seg alle lyder helt lydløst. Dagens korkgulv finnes i alle mulige varianter med forskjellige overflater og flere korklag som absorberer belastning, lyd og vibrasjoner. 

Lag på lag

Mer informasjon

Golvabia

SAGA Kork

Les også Mange fordeler med kork

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler

HappyHomes annons