Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Ungdomsrom

Få inspirasjon og tips til oppussing av ungdomsrom.

Artikler

Til alle foreldre som er lei av å skrape lim- og taperester av veggen på ungdomsrommet: les dette!

Med skråtak og meget lave knevegger var det ikke direkte danseplass, så det gjaldt å tenke praktisk. Resultatet er at det 16 kvadratmeter store rommet huser både kontor og overnattende gjester, samt en tenåring som camper der fra tid til annen.

Dagens ungdom er ofte veldig klare på hva de vil ha, og er kanskje modigere enn voksne når det kommer til interiørvalg. Bør de få sette sitt personlige preg på sitt eget rom, selv om det ikke matcher resten av huset?

Med fototapet og maling kan du innrede rommet akkurat slik du vil ha det. Velg blant ferdige motiver fra produsentenes egne bilder, fargekart og kolleksjoner, eller bruk et av dine favorittbilder til tapet eller mal med uventede sjablonger. Mulighetene for tenåringen er uendelige.

Da Jørgen på 11 skulle få "nytt" rom, fikk han selvfølgelig velge tapet selv. Valget var ikke vanskelig; det måtte bli dette!

Glem alt om gamle korktavler og tegnestifter rett i veggen på barnerommet. La heller hele veggen være oppslagstavle – enten markert eller helt usynlig.

De er ferdig med Disneyprinsesser og Cars, men likevel ikke helt klar for ungdoms- og voksenlivet. Her er noen gode veggforslag til husets tween.

Tenåringsjenter går gjerne sine egne veier - også når det gjelder innredning og farger på ungdomsrommet sitt. Inspirert av Lady Gaga, Twilight og Justin Bieber er det nå lansert egne fargeskalaer for disse jentene.

Jeans er trend både innen klær og interiør. En av vårens store gulvnyheter er laminat med jeansmønster. Perfekt for barne- eller tenåringsrommet!

Mange pusser opp stua, kjøkkenet eller barnerommet, men glemmer at tenåringsrommet. Det er det ingen grunn til! Kuule tapeter og glade farger gjør poden blid!

Et rødt gulv kan være flott når barne- eller ungdomsrommet skal fornyes, og til jul passer det ekstra godt med rødt gulv.

Tenåringens soverom skal fylle mange behov. Her skal han dyrke hobbier, ha besøk av kompiser, se tv, spille musikk og playstation, sove og gjøre lekser.

Familien hadde nettopp flyttet og skulle blant annet pusse opp rommene til Joachim på 16 og Katinka på 13. For å få litt råd og veiledning kontaktet de IFI, og interiørarkitekt Inger Ystgaard ble satt på jobben.

Flere artikler

Relatert moodboards

Finn din nærmeste