Kategorier

Meny

Konto

Slik påføres linoljemaling

Når du skal male med linoljemaling, er det et par ting å huske på. Her er huskelisten til malermester Roger Studsrud hos Historisk Maling i Ørje.

av   |   Publisert

Linoljemaling lages blant annet av linfrøolje og naturlige fargepigmenter. Malingen kan brukes ute og inne og gir en dyp og blank overflate. 
- Mange maler interiøret med linoljemaling fordi den tilfører rommet farger på en litt annen måte enn tradisjonell vanntynnet maling. Den er også god å jobbe med så lenge du bruker den riktig, forteller malermester Roger Studsrud hos Historisk Maling i Ørje.  

Dele på Pinterest Spann med maling

Foto: Robert Walmann/ifi.no

NATURLIG: Linoljemaling lages av naturlige ingredienser. 

De gode fargene

I linoljemaling finnes kun naturlige fargepigmenter. 
- Du får den i alle NCS-koder så det er ingen begrensninger i fargeutvalget. De naturlige pigmentene gir deg en dypere farge på overflaten. Det blir alltid vakkert, sier dekorasjonsmaler og malermester Roger Studsrud. 


Dele på Pinterest Fargepigmenter

Foto: Robert Walmann/ifi.no

FARGERIKT: Linoljemaling finnes i alle NCS-koder. 

Tynne strøk

I følge Studsrud gjelder det å påføre tynne og jevne strøk. Husk at malingen trenger god tid og mye oksygen på å tørke. Selv har jeg linoljemalingen fra Engwall O. Claesson på kjøkkeninnredningen. Den er en organisk og slitesterk maling som gir et vakkert spill. Fordi den skal påføres med pensel med svinebust, etterlater den også en fin penselstruktur i overflaten, sier han. 

Dele på Pinterest Maler panel

Foto: Robert Walmann/ifi.no

JEVNT OG TYNT: Linoljemaling påføres med tynne og jevne strøk for best resultat

LES OGSÅ
Mer informasjon

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]