Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Slik påføres linoljemaling

Når du skal male med linoljemaling, er det et par ting å huske på. Her er huskelisten til malermester Roger Studsrud hos Historisk Maling i Ørje.

Annonse
Annonse

Linoljemaling lages blant annet av linfrøolje og naturlige fargepigmenter. Malingen kan brukes ute og inne og gir en dyp og blank overflate. 
- Mange maler interiøret med linoljemaling fordi den tilfører rommet farger på en litt annen måte enn tradisjonell vanntynnet maling. Den er også god å jobbe med så lenge du bruker den riktig, forteller malermester Roger Studsrud hos Historisk Maling i Ørje.  

Spann med maling

NATURLIG: Linoljemaling lages av naturlige ingredienser. 
(Robert Walmann/ifi.no)

De gode fargene

Fargepigmenter

FARGERIKT: Linoljemaling finnes i alle NCS-koder. 
(Robert Walmann/ifi.no)

I linoljemaling finnes kun naturlige fargepigmenter. 
- Du får den i alle NCS-koder så det er ingen begrensninger i fargeutvalget. De naturlige pigmentene gir deg en dypere farge på overflaten. Det blir alltid vakkert, sier dekorasjonsmaler og malermester Roger Studsrud. 


Tynne strøk

I følge Studsrud gjelder det å påføre tynne og jevne strøk. Husk at malingen trenger god tid og mye oksygen på å tørke. Selv har jeg linoljemalingen fra Engwall O. Claesson på kjøkkeninnredningen. Den er en organisk og slitesterk maling som gir et vakkert spill. Fordi den skal påføres med pensel med svinebust, etterlater den også en fin penselstruktur i overflaten, sier han. 

Maler panel

JEVNT OG TYNT: Linoljemaling påføres med tynne og jevne strøk for best resultat
(Robert Walmann/ifi.no)

Oppdatert: 26.11.2020  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Mer informasjon

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]