Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons
Annonse
Beslagsboden annons

Brenner for linoljemaling

Historisk Maling er eksperter på linoljemaling og antikvarisk oppussing. − Vi vil at flere skal ta i bruk linoljemaling både ute og inne, sier malermester Roger Studsrud.

 • spesiell stemning hos historisk maling

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • Malermester Roger Studsrud og Anette Jaavall driver Historisk Maling AS i Ørje.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • Linoljesåpe er en naturlig, miljøvennlig og effektiv rengjøringssåpe som kan brukes til alt.

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • linoljemaling trenger langt inn i treverket

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • gammel kiste restaureres

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

 • Naturlige pigmenter

  Foto: Robert Walmann/ifi.no

Annonse
Annonse
Malermester Roger Studsrud og Anette Jaavall driver Historisk Maling AS i Ørje.

STORE SMIL: Malermester Roger Studsrud og Anette Jaavall driver Historisk Maling AS i Ørje. De har skapt en bedrift som spesialiserer seg på linoljeprodukter. – Linoljemaling er et pustende, organisk og naturlig produkt som gir fantastiske resultater, sier de.    
(Robert Walmann/ifi.no)

Malermester Roger Studsrud er femte generasjon malermester og leder Historisk Maling AS sammen med Anette Jaavall. I sjarmerende lokaler vegg i vegg med hovedveien til Sverige har de skapt et univers med kvalitetsprodukter fra nye og gamle dager. Her finnes blant annet fargepigmenter, linolje, skjellakk utskilt av lakkskjoldlusen, det du trenger av verktøy, ulike overflatebehandlinger – og ikke minst eggoljetempera, den eldste malingen som finnes. Den inneholder pigmenter, egg og linolje.

 Historisk Maling AS ligger sentralt i Ørje, like ved veien mot Sverige.

PÅ SVENSKEGRENSA: Historisk Maling AS ligger sentralt i Ørje, like ved veien mot Sverige. Her er butikk og verksted. Ørje er et fantastisk sted, sier malermester Roger Studsrud.          

(Robert Walmann/ifi.no)


Brenner for linolje

Naturlige pigmenter

NATURLIGE PIGMENTER: - Når du maler med linoljemaling vil du få en spesiell dybde i fargene fordi malingen kun inneholder naturlige pigmenter, sier Roger Studsrud.
(Robert Walmann/ifi.no)

Det er linoljemaling som ligger hjertet nærmest hos Historisk Maling AS. Det handler om miljø og bærekraft fra du tar i dørhåndtaket hos den populære fargehandleren. 

− Vi tror på linoljemaling. Fordi det er et pustende, organisk og naturlig produkt som faktisk er miljøvennlig og som gir fantastiske resultater, sier Roger Studsrud.

Vil at flere bruker linoljemaling

Den erfarne malermesteren forteller at linoljemaling trenger langt inn i treverket og forsegler bedre enn de fleste andre moderne malinger. Linoljemaling kan brukes ute og inne. 

− Selv har jeg linoljemalingen fra Engwall O. Claesson på terrassen og på kjøkkeninnredningen. Den er en organisk og slitesterk maling som gir et vakkert spill. Fordi den skal påføres med pensel med svinebust, etterlater den også en fin penselstruktur i overflaten. Avslutt gjerne med en fordriver. Grunning og to strøk er som regel nok. Det gjelder å påføre tynne og jevne strøk. Husk at malingen trenger god tid og mye oksygen på å tørke. Når overflaten er klar, vil du se en spesiell dybde i fargene fordi malingen inneholder naturlige pigmenter. Alle kan bruke linoljemaling og vi vil inspirere flere til å bruke den, sier han. 

linoljemaling trenger langt inn i treverket

UTE OG INNE: Det spesielle med linoljemaling er at den trenger langt inn i treverket og den forsegler bedre enn de fleste andre moderne malinger. Linoljemaling kan brukes ute og inne, forklarer Roger Studstud hos Historisk Maling AS.         

(Robert Walmann/ifi.no)

Utbredt i Sverige

Anette Jaavall forteller at i dag er det mest eldre eneboliger, museum, kirker og andre historiske bygninger som bruker linoljemaling på fasaden. 

−  I Sverige ser vi en trend der folk grunner huset sitt med mager linoljemaling før de maler over med moderne maling. De har kommet lenger i Sverige når det gjelder bruk av linoljemaling, men nå er tilgjengeligheten bedre i Norge og jeg tror flere vil ta i bruk denne malingen her hjemme også, sier hun. 

spesiell stemning hos historisk maling

SPESIELL STEMNING: Butikklokalene hos Historisk Maling AS i Ørje byr på en magisk og behagelig stemning. Her finnes blant annet alt innen linoljeprodukter og verktøy. – Vi vil at butikken skal reflektere varene vi selger, sier daglig leder Roger Studsrud. (Foto: Robert Walmann/ifi.no)
(Robert Walmann/ifi.no)

Heier på gjenbruk

gammel kiste restaureres

MER GJENBRUK: Historisk Maling driver også med antikvarisk oppussing. - Vi gjør alt for å hjelpe kunder som kommer hit med utfordringer. I dag restaurerer vi denne gamle kisten, sier Roger Studsrud.         

(Robert Walmann/ifi.no)

Historisk maling driver ikke bare med linoljemaling. Her finnes også alt av maling og verktøy til antikvarisk oppussing. Det være seg tjære, limfarger, kalk og pigmenter. 

− Det vi ikke har inne, kan vi skaffe. Vi heier på gjenbruk og setter himmel og jord i bevegelse for å hjelpe kunder som kommer hit med utfordringer. Nå jobber vi blant annet med å restaurere denne gamle kisten, sier Studsrud og peker på dagens utfordring.          

Linoljesåpe er en naturlig, miljøvennlig og effektiv rengjøringssåpe som kan brukes til alt.

LURT MED LIN: Hos Historisk Maling finnes linolje i alle varianter. - Linoljesåpe er en naturlig, miljøvennlig og effektiv rengjøringssåpe som kan brukes til alt. Også får du myke hender av den, forteller Anette Jaavall         

(Robert Walmann/ifi.no)


Oppdatert: 23.09.2020  

Dette ble nevnt:

Linoljemaling

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Mer informasjon

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]