IFI logo
Se flere bilder
Pop med både lokale og nasjonale farger

Foto: Ragnar Hartvig/Bohus, NID Stormo Arendal, NID Maleriet Hønefoss

Pop med både lokale og nasjonale farger

Nordsjö Idé & Design satser stort på farger. Med 60 farger i kjedens nasjonale fargekart, og lokale fargekart i både Hønefoss og Arendal, ligger forholdene til rette for et fargerikt år.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvert år lager Nordsjö Idé & Design et stort fargekart med 60 farger, sammen med møbelkjeden Bohus. Siste versjon av «Fargekart Interiør» er delt inn i tre stiler: Klassisk, Nordisk og Rustikk, med 10-15 farger innen hver stilretning. Dessuten inneholder fargekartet en nøytral fargeskala som kombineres med ulike farger fra stilretningene.

– Fargene plukkes ut av NIDs fargesjef Per Nimér i samarbeid med eksponeringsdesigner Marianne Stensrud i Bohus. Første gang plukket de ut 60 farger. Hvert år evalueres fargene, og noen byttes ut etter respons fra butikkene og dreininger i trendbildet, forteller Stine Norli, markedssjef hos NID.

– Denne gang har Halvor Bakke bidratt med tre signaturfarger i en grå-sort fargeskala, sier hun.

LES OGSÅ: Ser lyst på det mørke

Fargekartet som lages i Norge brukes også av kjeden i Sverige og Danmark.

Se flere bilder
Fargesjef

Foto:

FARGESJEF: Per Nimér har sammen med blant andre Bohus laget Nordsjö Idé & Designs «Fargekart Interiør» med 60 farger, delt inn i de tre stilretningene «Klassisk», «Nordisk» og «Rustikk». (Foto: Ragnar Hartvig)

Tre stilretninger

Den klassiske paletten går fra det sobre og varme, til det mørke og dramatiske. Fargene er elegante og komplekse.

Den nordiske paletten har farger i kjøligere toner, med utgangspunkt i blått, grønt, gult eller rødt, som passer til en ung og urban stil, med geometriske former og naturinnslag. Kombinert med nøytrale farger gir de duse og behagelige interiører.

Paletten Rustikk består av varme, mettede jordfarger i rene og klare toner. Fargene gir en lun og koselig atmosfære, og brukes gjerne ton-i-ton i beige, grønt eller blått. Her inngår også fargen «Rustikk Grårød», som under navnet «Heart Wood» er kåret til Årets Farge for 2018 av Nordsjö.

Sørlandsfarger

Parallelt med det nasjonale kartet, har NID-butikkene Maleriet Fargehandel i Hønefoss og Stormo i Arendal lansert lokale fargekart: «Ringerike i farger» og «Sørlandet i farger». De var blitt inspirert av Norsjö Idé og Design-butikkene i Fosnavåg og Ulsteinvik som gjorde suksess med fargekartet "Havlandet i farger" med farger fra den lokale naturen.

– Vi har hatt stor fremgang med «Sørlandet i farger», og har solgt maling i alle farger i kartet. Det er ikke så mange som vil ha det hvitt legner, kundene har et mer bevisst forhold til fargevalg og det synes jeg er gøy, sier Cathrine Moritz, daglig leder hos NID Stormo.

Sammen med interiørdesigner og stylist Cecilie Thorbjørnsen, som driver selskapet Villa Cecilie og den populære Instagramprofilen @villacecilie, har de tatt fram en palett farger som i hovedsak er tenkt for interiør. Fargekartet består av 20 farger, inspirert av Sørlandets natur. Her finner du blant annet blåfargene Tromøya, Merdø og Rønnes, samt de grålige fargene Hisøy, Kongshavn, Fevik og Romsøya.

– Mest har vi solgt av fargene Tromøya, Merdø og Fevik. Jeg har til og med hørt at fargene i kartet nå blir kalt «Sørlandsfargene», sier hun.

Se flere bilder
Inspirasjon fra Havlandet

Foto:

INSPIRERT:"Havlandet i farger" var det første lokale fargekartet som en NID-butikk lagde. Inspirert av fremgangen til Fosnavåg og Ulsteinvik, har Stormo i Arendal nå laget et eget fargekart. Alle farger finnes på prøver i butikken.

Ringerike i farger

Hos Maleriet fargehandel i Hønefoss, som ble kåret til årets NID-butikk sent i høst, har innehaverne Trude Iren Bergheim og Inger Frøyshov, plukket ut et knippe unike farger med forankring til Ringerike. Fargene har navn som "Gjermundbo", "Steinkaret", "Storelva", "Aklangen" og "Gyrihaugen" og er inspirert av omgivelsenes skogkledde åser, langstrakte fjorder, fjell og daler med vakre tjern.  

– Interessen for fargekartet har vært stor, og det er mange som kommer innom for å se på dem. Kanskje bor de på et av stedene vi har brukt navnet til, har hytte der eller har badet der. Fargekartet består av 24 farger som er gruppert etter årstider, vår, høst, sommer og vinter, og fargene kan brukes i hele rom, på detaljer, på møbler eller mot tapeter, sier Trude Iren Bergheim.

– Det er ikke bare de grå fargene som selger mest. Vi ser at folk også spesielt liker høstfargene "Uglavannet", "Samsjøen" og "Vesletjenn". Også den mørke, blåsorte "Oppgangssaga" er populær, sier hun.

Se flere bilder
Malingkompetanse

Foto:

MALINGKOMPETANSE: Trude Iren Bergheim og Inger Frøyshov har selv designet fargene i paletten "Ringerike i farger". De har også fotografert alle bilder og skrevet all tekst i fargekartet selv. (Foto: Maleriet)

Mer informasjon:

Nordsjö Idé & Design

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.