IFI logo
Se flere bilder
Våg å være deg selv

Foto: Fargerike

Våg å være deg selv

- Våg å være deg selv og ikke kopier alle andre, oppfordrer interiørdesigner Halvor Bakke. Mer fargebruk og færre ting er andre hete høsttips.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Halvor Bakke, kjent for de fleste fra Homsepatruljen og Norges styggeste rom på TV3, lanserer i høst sin tredje interiørkolleksjon og er aktuell både med fargekart og snart en egen tapetkolleksjon for Fargerike. Brennende opptatt av interiør og farger har han mange praktiske tips på lager. Å bruke mer farger og å finne sin egen stil, i stedet for å kopiere alle andres er et par av dem.

Historier på boks

For å inspirere andre gjelder det å være inspirert selv. Dufter og reiser er viktige inspirasjons-kilder for interiørdesigneren, og han har notatblokka klar i lomma når han farter rundt i inn- og utland. Utallige reiseopplevelser og stemninger er også utgangspunktet for det nye fargekartet for Fargerike. Bilder og stemninger fra steder som for eksempel Karibien, Amsterdam og Svalbard har blitt til maling på et spann - etter at Halvor har hengt over blandemaskinene, og malingseksperter har mikset i dagevis.

- Dette er ikke noe vi har funnet på - kartet er basert på virkelige reiseopplevelser der sted, lys, skygge, lukt, temperatur, snø, stein og sol har påvirket sansene, forteller han engasjert, og ser man på kartet får man lyst til både å male og reise!

Hvem er jeg

Om trivsel var et krydder, ville det duftet både inne og ute på det lille småbruket der Halvor bor, men ikke alle har det sånn. Og interiørdesignerens oppgave er mange ganger å hjelpe folk til å finne seg selv og sin stil, finne ro og skape trivsel i alle tingene og kaoset de omgir seg med til daglig.

- Hvem er jeg mest og hva liker jeg mest er spørsmål man må stille seg. Dessuten er det lurt å velge én stil og ikke mange, råder den erfarne interiørdesigneren og stylisten. Fjern halvparten av alt du eier, la ting få hvile litt, heng opp fem bilder i stedet for ti, er andre praktiske råd man kommer langt med. Halvor har også tro på at man mange ganger kan bruke de tingene man har på nytt, i stedet for å kjøpe så mange nye.

- Fjern alt og ta med en venn eller en interiørekspert som ser rommet på nytt til å gi råd om hvordan du skal innrede stua di, oppfordrer han. Selv ønsker han ofte ikke å se hvordan et rom ser er ut før han begynner å jobbe med det for å ikke bli påvirket av de gamle løsningene.

            En annen ting folk bommer på er å ha både peis og tv m.m. på samme rom.

- Man må velge hva man vil se på, peisen eller tv, og hvorfor skal sofaen absolutt stå oppi et hjørne? Den kan stå midt i rommet for eksempel, sier han engasjert.

Halvor brenner også for er mer fargebruk.

- Jeg er så lei eggehvite vegger og eikegulv! Hvorfor ikke bruke mer farger? Hvorfor må f.eks. alle vindusprodusenter lage eggehvite vinduer som standardfarge, sier han og avslører at han egentlig ikke er så opptatt av trender, men mer av riktig stil og fargebruk for den enkelte.

Og at fargebruk og "riktig" interiør for den enkelte skaper trivsel og en bedre hverdag har han erfart både på skjermen og i møte med mange mennesker. SMS, e-poster og tilfeldige møter med tv-seere bekrefter dette gang på gang.

- Vår generasjon lever så masete og stressende med tidsklemme og prestasjonsfokus. Derfor er det viktig at huset og hytta er et sted der man både kan hvile og finne nye energi. Jeg tror at mennesker har et bedre liv om de er fornøyd med hvordan de har det hjemme, sier han, og tilføyer at det ikke handler om at vi nødvendigvis skal kjøpe oss et nytt, komplett hjem, men at vi alle har muligheter om vi virkelig vil - vi har vår egen unike historie og ting som kan brukes på nye måter!

Hete tips fra Halvors hylle.

- Ta vare på husets stilart og bygg opp interiøret etter det.

- Ikke bland mange stiler, men innred med den stilen du liker best.

- Fjern halvparten av tingene du omgir deg med og innred på nytt med de tingene du har valgt ut. De andre kan få hvile en periode.

- La en venn eller en interiørekspert se på det rommet du skal innrede. De ser det på en ny måte og ser andre andre løsninger enn deg.

- Bruk mer farger! Eggehvite vegger og eikegulv har vi nok av!

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.