IFI logo
Se flere bilder
Hjemmet er stedet å være til

Foto:

Hjemmet er stedet å være til

Fordi vi er forskjellige, må måten vi innreder på også være forskjellig. Bli med på et dypdykk i de ulike stilretningene til: Geologen, eksentrikeren, historikeren og oppfinneren.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trendpanelet til Trends 2013/ 2014 på årets Heimtextil har talt.

Utstillingen var satt sammen av designere og trendspottere fra seks land og den bar bud om at vi står foran en tid med farger, mønster, former ogmaterialer i en mengde og miks vi knapt har sett maken til før og slik sett gir det uante muligheter for alle som virkelig vil skape noe unikt. Heimtextil, er årets første og største internasjonale messe for tapeter og interiørtekstiler og derfor en viktig arena for å fange opp nyhetene og hva som skjer ”rett rundt hjørnet”.

 

Tok tempen på tidsånden

Heimtextil arrangeres hvert år i Frankfurt, Tyskland i midten av januar. Hit kommer bransjefolk fra hele verden, også fra Norge. Messen er en gedigen møte- og handelsplass. I løpet av noen dager besluttes mye av det som skal ut på markedet utover våren og sommeren.

Messen har over 2.600 utstillere fra 60 land. Det er kilometer på kilometer å gå, ingen får med seg alt. Men det er et område som besøkes av alle og det er årets trendutstilling.

I år hadde messens trendpanel delt utstillingen i fire retninger basert på fire ulike personligheter som vi nå presenterer.

Vi traff også flere norske innkjøpere som entusiastisk og begeistret viste fram noen av sine nyheter.

Da trendekspertene tok tempen på tidsånden før de skulle designe årets trendutstilling konkluderte de med at i dagens omskiftelige verden trenger vi hjemmet som et fastpunkt. Et sted der vi føler oss hjemme og er følelsesmessig er bundet til. Et miljø som beskytter og luner som hansken rundt en hånd, der vår personlighet, vår historie og drømmer avspeiles. Boligen vår er et sted vi skal føle oss hjemme. I stedet for å designe trender må vi begynne å betrakte personligheter og se hva de trenger.

Under de neste avsnittene gir vi smakebiter fra fire svært ulike personlige karakterer som de mener er typer av vår tid.

Geologen, historikeren, oppfinneren og den eksentriske.

Se flere bilder
Tok tempen på tidsånden

Foto:

Historikeren

Dette er typen som er tiltrukket av det litt aristokratiske og finner behag i fortidens litt pompøse stilarter. Men det er et moderne menneske som bruker fortiden som en skattekiste for å finne objekter og inspirasjon for å skape sin egen moderne vri. Kombinasjonene gjøres med frekkhet og eleganse samt en smule humor.

Nøkkelord: Håndverk, historiefortelling, fortryllelse, overdådig, utsmykket, detaljer, quiltet, broderier, blonder, filigransarbeid, silke, jacquard, gull, preget, ornamenter, glans, perler, laser skåret, orientalsk eim, bleke eller mørke farger.

Se flere bilder
Historikeren

Foto:

Eksentrikeren

Dette er en jeger og samler i ting og tang, men like fullt en som har blikk for det utsøkte og unike. Elsker å blande funn på en dristig og eklektisk måte. Typen elsker, farger, mønster og lag på lag og setter ting sammen ting på en prangende måte, og som får noe tidløst og svært dekorativt ved seg.

Nøkkelord: Prangende, lidenskapelig, dekorativt, kunst og håndverk, kuriositeter, unikt og opprinnelig, folklore, eksotisk, poetisk, eklektisk, tidløst, humor, fiskeben, blomster, chintz, orientalske mønster, accessoirers, patina, fjær og gobeliner, dusker og snorer.

Se flere bilder
Eksentrikeren

Foto:

Oppfinneren

Loppemarkeder og vintagebutikker er neppe stedet for denne typen. Her er en person som søker moderne design for å sette sitt helt spesielle preg. En intelligent fritenker som eksperimenterer og søker løsninger som gjør livet morsomt og spennende. Liker konsepter der funksjon og humor møtes, likeså det behagelige og underholdende.

Nøkkelord: Utfordrende, performance, smart, velvære, underholdende, sensorisk, kinetisk, interaktivt, morsomt, lekende, eksperimentelt, dekorativt, taktilt, komfort, mykt, netting, knuter, sveiset, skum, støpt, polstret, teknisk, skimrende, fjærlett, lysende.

Se flere bilder
Oppfinneren

Foto: Bart Hess

Geologen

Dette er et sinn med dragning mot naturen, ikke nødvendigvis et friluftsmenneske, men en som undrer seg og utforsker de dypeste lagene for å finne det usette og uventede. En som oppfatter formasjoner og taktile overflater, underlige mønster og formasjoner som har oppstått når masser er presset, eltet og klemt sammen gjennom ubegripelige prosesser langt nede i jordens indre.

Nøkkelord: Utforske, ufullkommenhet, geologisk, organisk, erosjon, oksidert, vitenskap, overnaturlig, forvrengt, giftig, hogget og merket, metallisk, krystaller, reflekterende lys, plissé, jacquarder, lær, papir, bark, mineraler, malm, kobber, rått og rustikt, granulert og krakelert.

 

Se flere bilder
Geologen

Foto:

Bli inspirert:

For den som vil fordype seg i det historiske så er det mye inspirasjon å hente på www.googleartproject.com. I fred og ro kan man besøke en rekke kunstmuseer verden over, via noen musetaster zoome seg inn på bildene og detaljene og la seg inspirere til egen kreativitet.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.