IFI logo
Se flere bilder
Den gigantiske messen i Köln

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Den gigantiske messen i Köln

"Når man har vært på tur, har man vel et eller annet å fortelle" - det hevdet i hvert fall en tysk dikter. Ifi.no reiste til Tyskland på messe, hvor det først og fremst gikk i maling, finish og fasade.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

"Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was erzählen", sa den tyske dikteren Matthias Claudius. Etter noen dager på Farbe - Ausbau & Fassade var i hvert fall inntrykkene mange og kanskje aller mest litt forvirrende. Men noe å fortelle hjem om, har vi!

Denne gigantiske, internasjonale utstillingen arrangeres hvert tredje år og alternerer mellom Köln og München. Godt over 400 utstillere fra mer enn 20 land hadde funnet veien til årets messe.

I løpet av de få dagene arrangementet varte, tok omkring 45.000 besøkende turen gjennom de

50.000 kvadratmeter store utstillingslokalene. Også enkelte norske besøkende kunne observeres, men tilreisende malermestere og representanter fra norske produsenter druknet fullstendig i folkehavet.

Her gikk det i alle tungemål – og vi fikk stifte bekjentskap med produkter og produsenter vi aldri tidligere har hørt om.

Er det maling, eller...?

Illusjoner ser ut til å være den store trenden innen overflatebehandling, enten vi snakker om tradisjonelle malingprodukter – i den grad de ennå eksisterer – eller om vi snakker om andre former for overflatebehandling. Messen viste en gjennomgående tendens til at det meste skal se ut som noe annet enn det er.

Allerede for flere hundre år siden ble det benyttet maling og maleteknikker for å illudere marmor. Tresøyler ble dekorert og fremsto som massiv stein.

I Köln fikk vi virkelig se hvordan dagens trend innen produkter og verktøy tar illusjonene lenger enn vi noen gang har sett tidligere. Ved hjelp av avanserte malingprodukter, mørtelmasser, epoksy, akryl og annet, skapes overflater som fremstår som rustent jern, irret kopper, tre, mineraler, massiv betong, emaljerte flater, gips og klassisk stukkatur.

Interessant for innkjøperne

Midt i messekaoset møter vi Audun Klauseie fra Alanor, som har fått øynene opp for et interessant nisjeprodukt fra den nederlandske produsenten MagPaint.

– Det er ikke umulig at vi gjør en avtale om å ta dette produktet til Norge, forteller Audun, – fra før av forhandler vi magnetmaling, og dette er litt i samme gate.

SketchPaint, som du også får i en transparent variant, kan du påføre nesten hva som helst, slik at du etterpå kan tegne med tusj som lett kan fjernes igjen. Nå er du for eksempel ikke begrenset til en liten whiteboard, du kan benytte hele veggen til tavle – også veggen med magnetmaling.

Nytt på verktøyfronten

På slike messer dukker det stadig opp ”nye og revolusjonerende” verktøy. Vi lot oss blant annet imponere av en tilsynelatende svært effektiv, batteridrevet malingsprøyte – et fleksibelt og praktisk verktøy for maleren. Imidlertid var nok det meste av det utstillingen hadde å by på av verktøy videreutvikling av allerede eksisterende konsepter i påstått forbedrede utgaver.

– Jeg kan ikke se at det er så veldig mye nytt her, sier Jostein Brekka fra Jordan og kaster et blikk ut over den gigantiske messehallen, – men vi er nødt til å være her og holde oss orientert. Dessuten er det en glimrende anledning til å treffe kolleger og kunder fra inn- og utland.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.