IFI logo
Se flere bilder
Fant bygdas fargekart

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Fant bygdas fargekart

Fargeekspert Marlyn Solvang jaktet på fargene i Bærum. Resultatet ble et lokalt fargekart. − Jeg fant fargene ved å se på folk, natur, hus og miljø, sier hun.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marlyn Solvang jobber hos Flügger på Høvik. Nå har hun reist rundt i Bærum for å sanse, føle og finne frem til hvilke farger som passer til de ulike stedene i bygda. Resultatet ble nye navn på farger som finnes i Flüggers store fargevifte.

Inspirert av folk og natur

− Jeg dro til Sandvika, Lommedalen, Evje, Blommeholm, Høvik og Fornebu. Jeg så i butikker, på folk, hus og i naturen. Det inspirerte meg til å finne frem til noen helt spesielle farger som kan tilegnes de ulike stedene, sier hun.

Solvang gikk igjennom alle de 6000 fargene som finnes i Flüggers fargebase for å finne tilbake til de fargene hun «fant» ute i lokalsamfunnet. Hun malte opp prøver og testet. Til slutt ble det fullklaff.

LES OGSÅ: Hent farger fra naturen

Se flere bilder
Lokalt fargekart

Foto: Robert Walmann/ifi.no

INSPIRASJONSJAKT: − Inspirasjonen fikk jeg av folk, natur og butikker i Bærum. Det endte med at jeg fant en farge som jeg mener passet til det stedet jeg dro til, sier Marlyn Solvang fra Flügger på Høvik.

Se flere bilder
Lokalt fargekart fra Bærum

Foto: Robert Walmann/ifi.no

VIL BLI KOPIERT: − Flere fargehandlere bør gjøre det samme. Sett lokale navn på fargene du selger, sier fargeeksperten fra Høvik.

Vil ha det røft i Sandvika

− I Lommedalen bor det mange kreative mennesker. Kanskje også noen bohemer. På Fornebu bor det moderne folk som tør å gå sine egne veier. På Evje tror jeg folk er mer ungdommelige og de tør å velge mørkere farger. På Blommenholm tenker jeg at folk vil ha lysere farger, inspirert av sjø og natur. I Sandvika vil de ha det røft og på Høvik er det klassisk rolig og farger som passer til alt, forteller hun.

Se flere bilder
Fargekart Sandvika

Foto: Robert Walmann/ifi.no

RØFT OG TØFT: − Jeg tror folk i Sandvika liker å blande gammel og ny stil. Også liker de røffe farger, sier Marlyn Solvang.

Se flere bilder
Evje fargekart

Foto: Robert Walmann/ifi.no

UNGDOM: Solvang tenker at folk som bor på Evje i Bærum er ungdommelige, og at de tør å bruke mørke farger.

Stoler på egen magefølelse

Solvang presiserer at det er kun hennes egen magefølelse, fargebakgrunn og erfaring med kunder fra distriktet som har vært styrende for valgene av fargene.

− Jeg håper i hvert fall at jeg er inne på noe. Det er uansett gøy å bruke lokale navn på fargene. Kundene synes også det er spennende. Å velge fargen fra Høvik på veggen når du bor på Høvik synes mange er artig, sier hun.

Se flere bilder
Blommenholm fargekart

Foto: Robert Walmann/ifi.no

LYST PÅ SJØEN: «Blommenholmere» vil ha det lyst, inspirert av sjø og natur, tror Marlyn Solvang.

Skaper nærhet til hjemstedet

Solvang har ikke tenkt å stoppe med de seks fargene hun har funnet så langt.

− Planen er å reise til flere steder i Bærum og forhåpentligvis finner jeg flere farger. Jeg håper dette fargeprosjektet kan gi en sterkere identitetsfølelse til stedet vi bor, og at det skal bli lettere å velge farger hjemme, sier hun.

Se flere bilder
Fargekart Flügger Høvik

Foto: Robert Walmann/ifi.no

FARGEHAVET: − Jeg elsker farger. De gjør deg lykkeligere, sier Solvang, som har malt opp møbler og dekorert butikken med fargene hun fant i Bærum.

Stoler på egne valg

Solvang mener folk i Bærum er flinke til å bruke farger hjemme.

− Det er ikke lenger slik at vi kopierer naboen, familie eller venner. Vi finner vår egen farge basert på hva vi liker og hva slags personlighet vi har. Og ikke minst hva slags farge rommet vil ha. Det gjelder å lytte til rommet. I dette prosjektet har jeg lyttet til Bærum, smiler hun.

LES OGSÅ: Vi skal innrede for eget ve og vel

Se flere bilder
Fargekart Bærum kommune

Foto: Robert Walmann/ifi.no

FARGERIK KOMMUNE: Solvang mener folk i Bærum er flinke til å sette farge på hjemme sine. − Trenden er at vi velger det vi liker selv. Ikke hva andre mener vi skal like, sier hun.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.