Kategorier

Meny

Konto

Mose på veggene hos E. C. Dahls

I Trondheim finnes det et eiendomsselskap som har levende mose på veggen. – Vi har skapt en trend blant våre leietakere, sier prosjektleder Lisa Johansen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Mose på veggene hos E. C. Dahls

Foto: Kristian Owren/ifi.no

I Kongen gate i Trondheim ligger E. C. Dahls Eiendom AS. Selskapet som ble etablert i 1986, og som eies av Reitan Eiendom, kjenner markedet i byen godt. I dag eier de helt eller delvis mer enn 60 eiendommer i Trondheim sentrum. Nå er de på plass i nye og innovative kontorlokaler.

Unike vegger

Da eiendomsselskapet skulle pusse opp egne kontorlokaler i sentrum, var det Malermester Talseth & Husby som fikk jobben. Arkitekten bak prosjektet, interiørarkitekt Elisabeth Våpenstad Rånes fra ARC Arkitekter, har blant annet sørget for noen helt spesielle vegger. Med levende mose. Lars Erik Saltrø fra Talseth & Husby forteller:

− Vi fikk mosen fra Sverige. Den kom i flisformat på 45 x 45 centimeter. Vi monterte det sammen her på huset og fikk skrudd og limt det opp på veggen. Det er totalt fire vegger som er kledd med mose. Den lever av oksygenet i rommet og fungerer også som lyddemper i lokalene, sier han.

Dele på Pinterest Mose på veggene

MOSEN SOM LEVER: Flere vegger i kontorlokalene er kledd med levende mose. Den skaper en unik atmosfære og fungerer som lyddemper I tillegg er den veldig dekorativ, sier prosjektleder hos E. C. Dahls Eiendom AS, Lisa Johannesen.

Dele på Pinterest Bybilde på veggen

BYEN PÅ VEGGEN: På en av veggene er det hengt opp en plate med kart over Trondheim sentrum.

Trendy med mose

Prosjektleder hos E. C. Dahls Eiendom AS, Lisa Johannesen, forteller at flere av selskapets leietakere også ønsker seg mose på veggene.

− Det ser ut som dette vil bli en trend blant våre kunder i Trondheim, smiler hun.

Det er ikke bare levende mose på veggene hos E. C. Dahls Eiendom. I lokalene har malerfirmaet også hengt opp et eksklusivt tapet.

− Tapetet «Paradiso Elitis», levert av Holmen Tex, er helt fantastisk. Vi har hengt opp tapetet på omlag 50 kvadratmeter vegg, samt på ei dør. Dette tapetet gir rommet en helt spesiell stemning, sier han og legger til at det var en stor jobb å få lokalene til å skinne.

LES OGSÅ: Husk på dette før du tapetserer

Dele på Pinterest Eklsklusivt tapet

ELEGANT TAPET: I trapperom og på dørene henger eksklusiv tapet. Dette er tapet som virkelig forandrer rommet, sier Lars Erik Saltrø fra Talseth & Husby.

Alt måtte rives

− Da vi kom, så det ikke bra ut her. Alt måtte rives. Vi har jobbet i tre måneder. Første april i år var det klart for innflytting. Det har vært et veldig morsomt prosjekt, og jeg tror kunden er fornøyd også, sier Lars Erik Saltrø.

− Det har blitt slik vi ønsket og håpet. Interiørarkitekten har gjort en fantastisk jobb. Det har Talseth & Husby også. De har blant annet malt vegger, montert plater og renovert alle overflater. Gulvet «Nordic Flooring Click» fra Ehrenborg er vi også svært fornøyd med. Nå har vi fått kontorlokaler vi kan leve lenge i, sier Lisa Johansen.

Dele på Pinterest E. C. Dahls Eiendom

ALT BLE NYTT: Da E. C. Dahls Eiendom flyttet inn i nye lokaler, var det Malermester Talseth & Husby som gjorde jobben. – Alt måtte rives og bygges på nytt. Det har vært et morsomt prosjekt, sier malermester Lars Erik Saltrø.

Dele på Pinterest E. C. Dahls Eiendom

LISTFRITT: I spiserommet har Talseth & Husby lagt opp listfrie løsninger i vinduet. Her er utsikt over byen.

E. C. Dahls Eiendom AS

Sted: Kongens gate i Trondheim
Areal: 400 kvadratmeter kontorlokaler
Vegger: Hvitmalte vegger med maling fra Nordsjö. Fire vegger er kledd med levende mose. Vegger i trappegang er kledd med tapetet «Paradiso Elitis» fra Holmen Tex.
Gulv: Teppefliser levert av Tretford og klikkvinyl fra Ehrenborg er levert av Nordby Gulv.
Overflatebehandling: Malermester Talseth & Husby

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]