IFI logo
Se flere bilder
Inspirert av modernismens ville fargebruk

Foto: Margaret M. de Lange

Inspirert av modernismens ville fargebruk

Eklektiske, men sofistikerte fargekombinasjoner, colour blocking og fremhevelse av arkitektoniske detaljer; Det er noe av det som preger den vakre villaen som er fargesatt som en hyllest til modernismens fargebruk.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er lekent og elegant på samme tid. Eksperimentelle, men svært gjennomtenkte fargekombinasjoner er gjennomgående. Det høres et historisk sus gjennom rommene, samtidig som det virker moderne og friskt. Det er de skjulte perlene blant fargene til Pure & Original, her samlet under navnet The Neomodernist Collection, som har fått lov til å sette preg på den flotte villaen.

– Vi har latt oss inspirere av modernismens ville fargebruk, og har fått fargesette en utrolig vakker villa tegnet av Ole Øvergaard, som også står bak flere kjente bygg i Oslo, blant annet Hotel Continental, forteller Idar Stensvold hos Pure & Original.

Kreativ regi og fargedesign av Dagny Fargestudio, styling av Kirsten Visdal, foto av Margaret M. de Lange og visual manager Iris Floor (Pure & Original) 

Se flere bilder
Villa fargesatt med Pure & Original

Foto: Margaret M. de Lange

VILLA: Den vakre villaen som er fargesatt er tegnet av Ole Øvergaard.

Se flere bilder
Spennende fargekombinasjoner

Foto: Margaret M. de Lange

SAMSPILL: Spennende fargekombinasjoner preger villaen. Vegger og tak i fremste rom er malt i fargen "Bohemian", den blå veggen i neste rom i fargen "Polar Blue", mens oransje vegg og tak innerst er malt i "Kenyan Copper". Alt malt med Classico.

Se flere bilder
Modernismens farger

Foto: Margaret M. de Lange

LEK: Kompleks fargebruk og lek med lys, farger, vinkler, materialer og skygger preget modernismen. I spisestuen er veggene og taket malt med Classico i fargen "Blue Reef" og vidusomramminger malt med Traditional Paint i fargen "Black".

En hyllest til modernismen

Fargebruken i modernismen er i dag en voksende inspirasjonskilde for mange. Fargene i The Neomodernist Collection er tilpasset samtiden og kan kombineres på et utall ulike måter. Dagny Thurmann-Moe hos Dagny Fargestudio, som har vært ansvarlig for kreativ regi og fargedesign på prosjektet, forteller at fargebruken i den modernistiske perioden var annerledes enn mange tror.

 – Den var full av sprø og eklektiske fargekombinasjoner, men med et raffinement man sjelden ser i dag. Fargebruken var kompleks, med en dyp forståelse av hvordan man kan leke med lys, farger, vinkler, materialer og skygger. Noen ganger var det også ganske «over the top». Det føles veldig fritt på mange måter, forteller hun.

Fremhevelse av arkitektoniske detaljer gjennom farger, sort listverk, karmer og dører og gyllent treverk er også blant elementene som kjennetegner epoken.

LES OGSÅ: En utsøkt fargeoppplevelse

Se flere bilder
Dempet, sofistikert farge

Foto: Margaret M. de Lange

BASIS: Fargen "Skin Powder", en dempet og sofistikert farge, som her er brukt på veggene, er den perfekte nye basisfargen. Dør- og døromramminger er malt med Traditional Paint i fargen "Black".

Se flere bilder
Fremheve arkitektoniske detaljer

Foto: Margaret M. de Lange

ARKITEKTUR: Fargene brukes her for å fremheve arkitektoniske detaljer, som i taket i gangen, der fargene "Kenyan Copper" og "Skin Powder" markerer detaljene i taket. Veggene er malt i fargen "Skin Powder". Alt malt med Classico.

Moderne historisk

Selv om inspirasjonen til The Neomodernist Collection er hentet fra 1930-tallets Europa, oppleves fargene og fargekombinasjonene moderne.

– Vi ønsket å ta tak i modernismens fargebruk og la oss inspirere av det, men med en moderne tilnærming. Målet er at fargedesignet skal føles nytt og friskt, men samtidig ha historiske referanser. Ny, moderne arkitektur har mye til felles med modernismen, så det er ikke så vanskelig å overføre fargebruken til boliger bygget i dag, forklarer Thurmann-Moe.

Se flere bilder
Colour blocking

Foto: Margaret M. de Lange

EFFEKTFULLT: Colour blocking kan effektfullt brukes for å skape personlig interiør. I stua er veggene malt i "Polar Blue", lavt tak i "Kenyan Copper", høyt tak i "Honey Glow" og dør i "Black". Døren med Traditional Paint, mens resten med Classico.

Se flere bilder
The Neomodernist Collection

Foto: Margaret M. de Lange

MODERNISME: The Neomodernist Collection er inspirert av modernismens ville fargebruk. Samtidig er alt med en moderne touch. Vegger i fargen "Kenyan Copper", øvre vegger og tak i "Honey Glow" og vindusomramminger i "Black".

Colour blocking

The Neomodernist Collection består av en rekke farger som utfyller og beriker hverandre, og som sammen kan brukes for å skape et uventet og spennende uttrykk. Varme farger møter kjølige toner, med nyanser av oransje, gult, lilla, blått og sort.

«Colour blocking» er en viktig trend i denne kolleksjonen, og kan være et effektfullt virkemiddel for å skape en personlig stil. Med dempete nyanser i matt finish, kombinert med høyglanset sorte vindus- og døromramminger, blir effekten tøff og unik, uten at det blir for hardt.

– Vi ønsket å gjøre noe annerledes enn det vi har gjort tidligere, men fremdeles gi en full ekstravagant fargeopplevelse. Vi har lagt mye arbeid og omtanke i valg og farger og hvilke farger vi ønsket å gruppere sammen og hvordan, forteller Thurmann-Moe.

Se flere bilder
Matt og blankt

Foto: Margaret M. de Lange

GLANS: Dempete nyanser i matt finish møter høyglanset sorte vindusomramminger for en spennende effekt. Vegger og skap er malt med Classico i fargen "Bohemian", mens vindusomrammingen er malt med Traditional Paint i "Black".

Se flere bilder
Varme og kalde farger

Foto: Margaret M. de Lange

MØTE: Varme farger møter kjøligere toner, og fargene kompletterer hverandre. Veggene er i fargen "Polar Blue", høyre vegg i "Kenyan Copper" og veggene i gangen i "Skin Powder". Alt Classico. Dør/vinduer malt med Traditional Paint i fargen "Black".

Farger og maling som er brukt:

Hovedbildet/POLAR BLUE (Stue med rosa puff)::

 • Blå vegger: Polar Blue (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Oransje vegg: Kenyan Copper (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Vegger og skap i innerst rom: Bohemian (Classico) – PURE & ORIGINAL

SAMSPILL (Stue med oransje stol):

 • Vegger og tak i fremste rom: Bohemian (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Blå vegg: Polar Blue (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Oransje vegg og tak: Kenyan Copper (Classico) – PURE & ORIGINAL

LEK (Spisestue)::

 • Tak og vegger: Blue Reef (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Vidusomramming: Black (Traditional Paint) – PURE & ORIGINAL

BASIS (Entré)::

 • Vegger: Skin Powder (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Dør- og døromramming: Black (Traditional Paint) – PURE & ORIGINAL

ARKITEKTUR (Tak)::

 • Takdetaljer: Kenyan Copper og Skin Powder (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Vegger: Skin Powder (Classico) – PURE & ORIGINAL

EFFEKTFULLT (Stue med sort stol)::

 • Vegger: Polar Blue (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Lavt tak: Kenyan Copper (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Høyt tak: Honey Glow (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Dør: Black (Traditional Paint) – PURE & ORIGINAL

MODERNISME (Stue med sofa)::

 • Vegger: Kenyan Copper (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Øvre vegger og tak: Honey Glow (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Vindusomramming: Black (Traditional Paint) – PURE & ORIGINAL

GLANS (Bibliotek detalj)::

 • Vegger og skap: Bohemian (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Vindusomramming: Black (Traditional Paint) – PURE & ORIGINAL

MØTE (Fra stue inn til gang)::

 • Blå vegger: Polar Blue (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Oransje vegg: Kenyan Copper (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Vegger i gang: Skin Powder (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Dør og dør- og vindusomramming: Black (Traditional Paint) – PURE & ORIGINAL
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.