Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Inspirert av modernismens ville fargebruk

 •  
 •   Publisert:
Polar Blue Blue Margaret de Lange   Margaret M. de Lange
Eklektiske, men sofistikerte fargekombinasjoner, colour blocking og fremhevelse av arkitektoniske detaljer; Det er noe av det som preger den vakre villaen som er fargesatt som en hyllest til modernismens fargebruk.
Villa fargesatt med Pure & Original
VILLA: Den vakre villaen som er fargesatt er tegnet av Ole Øvergaard. Margaret M. de Lange

Det er lekent og elegant på samme tid. Eksperimentelle, men svært gjennomtenkte fargekombinasjoner er gjennomgående. Det høres et historisk sus gjennom rommene, samtidig som det virker moderne og friskt. Det er de skjulte perlene blant fargene til Pure & Original, her samlet under navnet The Neomodernist Collection, som har fått lov til å sette preg på den flotte villaen.

– Vi har latt oss inspirere av modernismens ville fargebruk, og har fått fargesette en utrolig vakker villa tegnet av Ole Øvergaard, som også står bak flere kjente bygg i Oslo, blant annet Hotel Continental, forteller Idar Stensvold hos Pure & Original.

Kreativ regi og fargedesign av Dagny Fargestudio, styling av Kirsten Visdal, foto av Margaret M. de Lange og visual manager Iris Floor (Pure & Original) 

Spennende fargekombinasjoner
SAMSPILL: Spennende fargekombinasjoner preger villaen. Vegger og tak i fremste rom er malt i fargen "Bohemian", den blå veggen i neste rom i fargen "Polar Blue", mens oransje vegg og tak innerst er malt i "Kenyan Copper". Alt malt med Classico. Margaret M. de Lange
Modernismens farger
LEK: Kompleks fargebruk og lek med lys, farger, vinkler, materialer og skygger preget modernismen. I spisestuen er veggene og taket malt med Classico i fargen "Blue Reef" og vidusomramminger malt med Traditional Paint i fargen "Black". Margaret M. de Lange

En hyllest til modernismen

Dempet, sofistikert farge
BASIS: Fargen "Skin Powder", en dempet og sofistikert farge, som her er brukt på veggene, er den perfekte nye basisfargen. Dør- og døromramminger er malt med Traditional Paint i fargen "Black". Margaret M. de Lange

Fargebruken i modernismen er i dag en voksende inspirasjonskilde for mange. Fargene i The Neomodernist Collection er tilpasset samtiden og kan kombineres på et utall ulike måter. Dagny Thurmann-Moe hos Dagny Fargestudio, som har vært ansvarlig for kreativ regi og fargedesign på prosjektet, forteller at fargebruken i den modernistiske perioden var annerledes enn mange tror.

 – Den var full av sprø og eklektiske fargekombinasjoner, men med et raffinement man sjelden ser i dag. Fargebruken var kompleks, med en dyp forståelse av hvordan man kan leke med lys, farger, vinkler, materialer og skygger. Noen ganger var det også ganske «over the top». Det føles veldig fritt på mange måter, forteller hun.

Fremhevelse av arkitektoniske detaljer gjennom farger, sort listverk, karmer og dører og gyllent treverk er også blant elementene som kjennetegner epoken.

LES OGSÅ: En utsøkt fargeoppplevelse

Fremheve arkitektoniske detaljer
ARKITEKTUR: Fargene brukes her for å fremheve arkitektoniske detaljer, som i taket i gangen, der fargene "Kenyan Copper" og "Skin Powder" markerer detaljene i taket. Veggene er malt i fargen "Skin Powder". Alt malt med Classico. Margaret M. de Lange

Moderne historisk

Colour blocking
EFFEKTFULLT: Colour blocking kan effektfullt brukes for å skape personlig interiør. I stua er veggene malt i "Polar Blue", lavt tak i "Kenyan Copper", høyt tak i "Honey Glow" og dør i "Black". Døren med Traditional Paint, mens resten med Classico. Margaret M. de Lange

Selv om inspirasjonen til The Neomodernist Collection er hentet fra 1930-tallets Europa, oppleves fargene og fargekombinasjonene moderne.

– Vi ønsket å ta tak i modernismens fargebruk og la oss inspirere av det, men med en moderne tilnærming. Målet er at fargedesignet skal føles nytt og friskt, men samtidig ha historiske referanser. Ny, moderne arkitektur har mye til felles med modernismen, så det er ikke så vanskelig å overføre fargebruken til boliger bygget i dag, forklarer Thurmann-Moe.

The Neomodernist Collection
MODERNISME: The Neomodernist Collection er inspirert av modernismens ville fargebruk. Samtidig er alt med en moderne touch. Vegger i fargen "Kenyan Copper", øvre vegger og tak i "Honey Glow" og vindusomramminger i "Black". Margaret M. de Lange

Colour blocking

Matt og blankt
GLANS: Dempete nyanser i matt finish møter høyglanset sorte vindusomramminger for en spennende effekt. Vegger og skap er malt med Classico i fargen "Bohemian", mens vindusomrammingen er malt med Traditional Paint i "Black". Margaret M. de Lange

The Neomodernist Collection består av en rekke farger som utfyller og beriker hverandre, og som sammen kan brukes for å skape et uventet og spennende uttrykk. Varme farger møter kjølige toner, med nyanser av oransje, gult, lilla, blått og sort.

«Colour blocking» er en viktig trend i denne kolleksjonen, og kan være et effektfullt virkemiddel for å skape en personlig stil. Med dempete nyanser i matt finish, kombinert med høyglanset sorte vindus- og døromramminger, blir effekten tøff og unik, uten at det blir for hardt.

– Vi ønsket å gjøre noe annerledes enn det vi har gjort tidligere, men fremdeles gi en full ekstravagant fargeopplevelse. Vi har lagt mye arbeid og omtanke i valg og farger og hvilke farger vi ønsket å gruppere sammen og hvordan, forteller Thurmann-Moe.

Varme og kalde farger
MØTE: Varme farger møter kjøligere toner, og fargene kompletterer hverandre. Veggene er i fargen "Polar Blue", høyre vegg i "Kenyan Copper" og veggene i gangen i "Skin Powder". Alt Classico. Dør/vinduer malt med Traditional Paint i fargen "Black". Margaret M. de Lange

Farger og maling som er brukt::

Hovedbildet/POLAR BLUE (Stue med rosa puff):
 • Blå vegger: Polar Blue (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Oransje vegg: Kenyan Copper (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Vegger og skap i innerst rom: Bohemian (Classico) – PURE & ORIGINAL
SAMSPILL (Stue med oransje stol)
 • Vegger og tak i fremste rom: Bohemian (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Blå vegg: Polar Blue (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Oransje vegg og tak: Kenyan Copper (Classico) – PURE & ORIGINAL
LEK (Spisestue):
 • Tak og vegger: Blue Reef (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Vidusomramming: Black (Traditional Paint) – PURE & ORIGINAL
BASIS (Entré):
 • Vegger: Skin Powder (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Dør- og døromramming: Black (Traditional Paint) – PURE & ORIGINAL
ARKITEKTUR (Tak):
 • Takdetaljer: Kenyan Copper og Skin Powder (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Vegger: Skin Powder (Classico) – PURE & ORIGINAL
EFFEKTFULLT (Stue med sort stol):
 • Vegger: Polar Blue (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Lavt tak: Kenyan Copper (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Høyt tak: Honey Glow (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Dør: Black (Traditional Paint) – PURE & ORIGINAL
MODERNISME (Stue med sofa):
 • Vegger: Kenyan Copper (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Øvre vegger og tak: Honey Glow (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Vindusomramming: Black (Traditional Paint) – PURE & ORIGINAL
GLANS (Bibliotek detalj):
 • Vegger og skap: Bohemian (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Vindusomramming: Black (Traditional Paint) – PURE & ORIGINAL
MØTE (Fra stue inn til gang):
 • Blå vegger: Polar Blue (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Oransje vegg: Kenyan Copper (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Vegger i gang: Skin Powder (Classico) – PURE & ORIGINAL
 • Dør og dør- og vindusomramming: Black (Traditional Paint) – PURE & ORIGINAL
Les også Vegger som lever

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons