Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Matt, lekkert og slitesterkt med malt gulv

 •  
 •   Publisert:
Carazzo colour Silk White   Pure & Original, Iris Floor/Pure & Original, Ingeborg Simone/Pure & Original
Matt og slitesterkt trenger slett ikke være motsetninger. Nå kan du male gulvet og andre overflater som må tåle litt ekstra, i en matt, lekker farge, samtidig som det holder seg pent lenge.
Dørmaling matt
DØR: Dører kan ofte utsettes for litt mer slitasje enn andre overflater. Derfor har det normalt vært anbefalt å male dørene med en høyere glans. Men nå kan også døren være matt, som denne som er malt med Carazzo Courtly Rose. Ingeborg Simone/Pure & Original

Nye Carazzo fra Pure & Original er en svært slitesterk vannbasert maling med høy kjemikalieresistens, som både er matt og sterk på samme tid.

– Malingen er godt egnet til ulike overflater som krever litt ekstra og som utsettes for en del slitasje. Den kan brukes på blant annet gulv, trapper, kjøkkenskap, dører og lister, forklarer Idar Stensvold hos Pure & Original, og legger til: – Malingen er bestandig mot riper, og den tåler å vaskes og skrubbes.

Carazzo kan brukes på ulike underlag, fra tre til betong og sement. Det er viktig at anvisningene følges for de ulike underlagene.

Matt maling til trapp
OVERFLATER: Carazzo egner seg til mange ulike overflater, særlig flater som må tåle litt ekstra. Her er Carazzo Black brukt i en trapp, som gjør den både lekker og holdbar. Iris Floor/Pure & Original

Perfekt for gulvet

Matt gulvmaling
SLITESTERKT: Takket være den gode slitestyrken, er Carazzo perfekt for gulv. Her er gulvet malt med Carazzo Topaze. Pure & Original

Et nymalt gulv kan gjøre underverker for atmosfæren hjemme. Og takket være den gode slitestyrken, er den nye malingen fra Pure & Original perfekt for deg som vil male gulvet.

– Med Carazzo kan du få et helt unikt uttrykk. Du får et vakkert, matt og moderne gulv som holder lenge, sier Stensvold.

Naturens maling

Alle Pure & Original sine malinger er produsert med 100 prosent naturlige fargepigmenter, og har i tillegg svært god dekkevne.

– Malingen er tilgjengelig i alle fargene våre, som gir et fyldig og rikt utseende, sier Stensvold.

Pure & Original gulvmaling
GULVDRØM: Et nymalt gulv kan gjøre hele forskjellen. På dette lekre soverommet er veggen malt med Classico Polar Blue, mens gulvet er malt med Carazzo White. Iris Floor/Pure & Original

Slik maler du med Carazzo:

Naturlig slitesterk maling
NATURLIG: Alle Pure & Original sine malinger er laget med 100 % naturlige fargepigmenter. Her er veggen malt med Licetto Skin Powder, mens dør og skap er malt med Carazzo Courtly Rose. Ingeborg Simone/Pure & Original

Sørg for at overflaten er ren, tørr og fri for støv og fett.

– Gjør du gode forberedelser på overflaten, hjelper du malingssystemet med å oppnå en langvarig beskyttelse, sier Idar Stensvold.

Fjern all overflateforurensning og løse partikler, samt fett og fukt. La tørke og puss ned til en matt overflate. Alle blanke overflater må alltid slipes ned så de blir matte før malingen påføres. Rengjør overflatene med et egnet rengjøringsmiddel, som Pure & Original Super Cleaner.

Nye, blanke overflater eller overflater behandlet med oljebaserte produkter må grunnes med Pure & Original CarazzoPrim for å oppnå god vedheft. Deretter påføres Carazzo i minst to tynne strøk.

– Jo flere tynne strøk du bruker, jo mer slitesterk vil overflaten bli. Vi anbefaler to til tre tynne strøk for et holdbart gulv, sier Stensvold.

Matt, mørk gulvmaling
MATT OG STERKT: Det trenger slett ikke være motsetninger! Matt og sterkt går hånd i hånd i denne gulvmalingen. Her er gulvet malt i Carazzo Courtly Rose. Pure & Original

Test først

Slitesterk maling
LEKKERT: Med sitt matte utseende og lekre, fyldige farger, gir Carazzo et helt unikt uttrykk til mange overflater. Her er Carazzo Courtly Rose (skap og vindusomramming) brukt sammen med Licetto Skin Powder. Ingeborg Simone/Pure & Original

– Det er alltid lurt å male en testprøve først, før du tar hele gulvet. Da får du et inntrykk av hvordan resultatet vil bli, tipser malingseksperten.

Carazzo og CarazzoPrim er tilgjengelig hos Pure & Original sine forhandlere – finn din nærmeste forhandler på www.pure-originalnorway.no.

Maling som er brukt::

Hovedbildet:
 • Gulv: Carazzo Silk White – PURE & ORIGINAL
 • Mørk vegg: Marrakech Walls Blue Stone – PURE & ORIGINAL
 • Hvit vegg: Classico Silk White – PURE & ORIGINAL
 • Rammer: Classico Cardinal Red og Classico Hop – PURE & ORIGINAL
DØR:
 • Vegg: Licetto Skin Powder – PURE & ORIGINAL
 • Dør: Carazzo Courtly Rose – PURE & ORIGINAL
OVERFLATER:
 • Trapp: Carazzo Black – PURE & ORIGINAL
 • Vegg: Classico Evening Shadow – PURE & ORIGINAL
SLITESTERKT:
 • Gulv: Carazzo Topaze – PURE & ORIGINAL
 • Vegg: Fresco Sahara Dust – PURE & ORIGINAL
GULVDRØM:
 • Vegg: Classico Polar Blue – PURE & ORIGINAL
 • Gulv: Carazzo White – PURE & ORIGINAL
NATURLIG:
 • Vegg: Licetto Skin Powder – PURE & ORIGINAL
 • Dør og skap: Carazzo Courtly Rose – PURE & ORIGINAL
MATT OG STERKT:
 • Gulv: Carazzo Courtly Rose – PURE & ORIGINAL
 • Vegg: Classico Silk White – PURE & ORIGINAL
 • Dørramme: Traditional Paint Silk White – PURE & ORIGINAL
LEKKERT:
 • Vegg: Licetto Skin Powder – PURE & ORIGINAL
 • Vindusomramming og skap: Carazzo Courtly Rose – PURE & ORIGINAL
Les også Vegger som lever

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: