Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Spørsmål og svar

Hvor mye tape brukes ved legging av teppefliser?

  ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Jeg skal legge teppeflis på et rom på 10 kvadratmeter, og jeg har tenkt å benytte dobbeltsidig tape for tepper til dette. Har sett på artiklene som ligger på hjemmesiden deres, og har framgangsmåten stort sett klar. Det eneste jeg lurer på er hvor mye tape jeg skal bruke?

I mindre rom og rom med liten trafikk, legges normalt teppefliser løst, og festes langs rommets vegger og langs diagonaler med tosidig tape.

Teppekvadrater bør legges ut fra rommets midtlinjer, slik at man på en god måte tar hensyn til avslutning av teppet mot døråpninger og vegger. Se fremgangsmåte her

Tunge fliser

Normalt legges teppefliser løst.
Normalt legges teppefliser løst.

Denne leggemåte vil føre til at noen fliser ikke tapes, men ligger løst. Teppefliser er tunge og stabile, og vil ligge nokså godt fast allikevel med hjelp fra egenvekten og de andre flisene som får tape.

Har du en meget sterk støvsuger, eller bruker teppebankermunnstykke, kan det dog være en idé å skru ned effekten på maskinen noe fordi det ellers kan løfte flisene litt. Dette med trafikk på arealet spiller selvsagt også inn, i sterkt trafikkerte områder bør man lime flisene eller bruke mer tape.

 Du kan godt teipe en liten bit på alle flisene eller kjøre teip på alle rader, sier Tom Andreassen, teknisk sjef i Tarkett.

Fixeringslim

Ved liming brukes gjerne et fixeringslim over hele gulvet. Dette er et lim som aldri herder, men forblir klebrig. Limet vil holde flisene på plass også ved bruk av teppebanker eller støvsugere med kraftig sug. Ved fjerning av belegg vaskes limet enkelt bort med vann.

Et eksempel på fixeringslim er Casco Fixeringslim, som er et vannbasert lim og egnet for teppefliser, vinylbelegg med PVC-skum eller mineralbakside. Det kan brukes på underlag som betong, sponplater, og linoleumsgulv. Vi anbefaler alltid å sjekke hvilket lim akkurat din teppeprodusent anbefaler, før du setter i gang.

 

 

Les også Hvordan legger jeg teppefliser?

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Spørsmål og svar

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: