Kategorier

Meny

Konto

Hvor mye tape brukes ved legging av teppefliser?

Jeg skal legge teppeflis på et rom på 10 kvadratmeter, og jeg har tenkt å benytte dobbeltsidig tape for tepper til dette. Har sett på artiklene som ligger på hjemmesiden deres, og har framgangsmåten stort sett klar. Det eneste jeg lurer på er hvor mye tape jeg skal bruke?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Hvor mye tape brukes ved legging av teppefliser?

Foto: ifi.no

I mindre rom og rom med liten trafikk, legges normalt teppefliser løst, og festes langs rommets vegger og langs diagonaler med tosidig tape.

Teppekvadrater bør legges ut fra rommets midtlinjer, slik at man på en god måte tar hensyn til avslutning av teppet mot døråpninger og vegger. Se fremgangsmåte

Tunge fliser

Denne leggemåte vil føre til at noen fliser ikke tapes, men ligger løst. Teppefliser er tunge og stabile, og vil ligge nokså godt fast allikevel med hjelp fra egenvekten og de andre flisene som får tape.

Har du en meget sterk støvsuger, eller bruker teppebankermunnstykke, kan det dog være en idé å skru ned effekten på maskinen noe fordi det ellers kan løfte flisene litt. Dette med trafikk på arealet spiller selvsagt også inn, i sterkt trafikkerte områder bør man lime flisene eller bruke mer tape.

 Du kan godt teipe en liten bit på alle flisene eller kjøre teip på alle rader, sier Tom Andreassen, teknisk sjef i Tarkett.

Dele på Pinterest Normalt legges teppefliser løst.

Normalt legges teppefliser løst.

Fixeringslim

Ved liming brukes gjerne et fixeringslim over hele gulvet. Dette er et lim som aldri herder, men forblir klebrig. Limet vil holde flisene på plass også ved bruk av teppebanker eller støvsugere med kraftig sug. Ved fjerning av belegg vaskes limet enkelt bort med vann.

Et eksempel på fixeringslim er Casco Fixeringslim, som er et vannbasert lim og egnet for teppefliser, vinylbelegg med PVC-skum eller mineralbakside. Det kan brukes på underlag som betong, sponplater, og linoleumsgulv. Vi anbefaler alltid å sjekke hvilket lim akkurat din teppeprodusent anbefaler, før du setter i gang.

 

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]