Kategorier

Meny

Konto

Hvordan legger jeg teppefliser?

Teppefliser skal heftlimes. Limet suger til seg flisen og holder den på plass, og gir slipp på flisen hvis du skal bytte den ut. Lim hele gulvet med en gang, vent med monteringen til limet er nesten helt tørt. På limembalasjen står det hvor lang til det tar før teppeflisene kan legges. Unngå å tråkke i limet når du jobber.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Hvordan legger jeg teppefliser?

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle teppefliser er merket med piler på baksiden. Pilene på samtlige fliser skal peke i samme retning, mot vinduet i rommet. Da vil lyset falle riktig på teppeluven, og få frem den riktige fargen.

Teppefliser er stive, og kniv med krokblad er derfor et godt arbeidsverktøy.

Fjern alle gulvlister før du starter leggingen.

1. Mål opp midten av rommet. Bruk linjal eller krittsnor.

2. Start leggingen fra midten av rommet. Slik at flismønsteret blir rett, og flisene som kuttes inntil veggene blir like store. Legg flisene løst bort til den ene siden av rommet, for å se om flisene blir svært smale langs veggen. Blir de det, juster startstedet.

3. Flisen som skal kuttes legges løst inntil veggen. Husk at pilene på flisens bakside peker i samme retning som resten av de ferdigmonterte flisene. Snu flisen som vist på bildet, helt rundt og mot deg.

4. Skjær i flisen fra baksiden. Skjær der som den siste monterte flisen slutter. Bruk rett knivblad, og hold kniven loddrett ned i teppeflisen. Bruk stållinjal som støtte.

5. Snu flisen tilbake, og den passer som en brikke i et puslespill.

©ifi 2002

Dette trenger du:

Kniv med rett- og krokblad

 

Stållinjal

 

Limspreder

 

Heftlim

 

 

Les også:

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]