Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Ull eller syntet?

Naturfiber til teppeproduksjon er enten ull eller plantefiber som sisal, kokos og jute.

cloud_download
fullscreen
  • Ull eller syntet?

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Et heldekkende ullteppe er varmt, lunt og oser av "natur og hygge". Vær oppmerksom på at "100 % ull" kan bety gjenbruksull, og derfor ha en redusert kvalitet. "100 % ren, ny ull" kommer rett fra sauen. Det betyr høy slitestyrke og god motstand mot smuss.

Kokos- og sisaltepper gir en grov struktur, oppleves som "nære" og bidrar til å gi rommet en intim atmosfære. Teppene er grove og slitesterke, men er følsomme overfor fuktighet. De må ikke bli utsatt for mye fuktig rengjøring. Vannsøl kan bli flekker.  

"Kunstig" eller "syntetisk" betyr ikke bare juks og fanteri, og i hvert fall ikke når det gjelder tepper. I dag lages det tepper av syntetfibre som faktisk kan egne seg bedre som teppemateriale enn ull. Syntettepper i god kvalitet er lette å vedlikeholde, de loer ikke, de tar mindre skade av fuktig søl, de er permanent antistatiske og meget slitesterke. Det finnes selvfølgelig syntettepper med dårlig kvalitet, og som ikke oppfyller noen av disse fordelene. Som regel kan man skille god og dårlig kvalitet ut fra pris.

©ifi 2002

Oppdatert: 06.12.2013  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]