IFI logo
Se flere bilder
Sørg for rett rengjøring!

Foto:

Sørg for rett rengjøring!

Det er lett å rengjøre tepper som har god kvalitet. Desto tettere teppeluven er, jo vanskeligere er det for smuss og støv å legge seg i bunnen av teppet og bli usynlig. Med riktig rengjøring vil teppet se pent ut lenge.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tenk farger når du velger teppe. Lyse tepper anbefales i rom med liten trafikk, mens mørke og mønstrede tepper egner seg bedre i sterkt trafikkerte rom.

1. Mye smuss og støv utenfra nektes adgang i hjemmet ditt med en god matte foran inngangsdøren.

2. Tepper er tekstil, og i likhet med klær, må de rengjøres etter bruk. Støvsug grundig og regelmessig. Støvsugeren din må ha god sugeevne, roterende børste og mikrofilter. Børstene løsner smuss og støv, og god sugeevne fjerner avfall fra teppebunnen. Børstene er også for teppeluven hva kammen er for håret, luven ser "nygredd" og pen ut. Mikrofilter hindrer midd og ørsmå støvpartikler i å blåses ut av støvsugeren når den er i bruk.

3. Teppets fordeler kan vendes til ulemper hvis teppet er fullt av flekker og ser skittent ut. I tillegg til støvsuging bør du ha faste rutiner for tepperens. Teppeluven skades av gammel smuss. Venter du for lenge med rens, vil teppet aldri bli pent igjen, selv ikke etter en våtrens. Grundig støvsuging og tørrens betyr mindre våtrens. Tepperens fjerner ikke alle flekker.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.