IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Fjern flekker uten å gnikke og gnu

Foto:

Fjern flekker uten å gnikke og gnu

Fjern flekker straks de oppstår! Fjern løse rester, sug opp væsken med en tørr, hvit klut eller tørkepapir uten farge.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikke gni, men trykk og klapp flekken vekk. Inntørkede flekker børstes (bruk gjerne en neglebørste) og støvsuges først. Flekker på tepper som ikke tåler vann, må fjernes av et renseri. Dette gjelder som regel tepper av sisal, jute, kokos og håndknyttede og håndvevde ulltepper.

Hvis ikke flekken forsvinner med tørr metode, er neste skritt lunkent vann uten såpe. Ikke gni, men drypp på vann og sug opp det meste av væsken med en tørr, ren klut.

Er flekken der ennå? Prøv litt "Zalo" blandet ut i vann. (Ren "Zalo" kan ta farge fra teppet.) Det finnes gode flekkfjerningsmidler i handelen. Tørk alltid med rent vann til slutt. Tepper er tekstiler, såpe og flekkfjerningsmidler må skylles ut. Teppeluven vil ellers bli seig, og flekken vil fortsatt synes. Det finnes noen flekkfjerningsprodukter som ikke skal skylles bort med vann. Da sprayer man på en væske som virker i noen timer for at flekken skal forsvinne.

Å fjerne flekken på en enkel måte, betyr noen ganger bruk av sterke midler. Vær sikker på at flekkfjerningsmidlet ikke skader teppet. Prøv først på en tepperest e.l.

Det er veldig lurt å ta vare på tepperester. Er teppet allerede skadet av sigarettglo? Slike flekker kan ikke fjernes, med mindre de skjæres ut. Bruk en hullpipe og stans ut sigarettgloen. Stans ut et hull i tilsvarende størrelse på en tepperest. Lim rundingen fast til gulvet under.

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Chera Westman  | 
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Mal fliser, i dusjen også
Gjør det selv

Det går helt fint an å male fliser i våtrom, også inne i dusj-sonen. Det er grunnarbeidet som avgjør hvor godt malingen sitter.

Camilla Delbekk(  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.