IFI logo
Se flere bilder
Lunt interiør med tepper

Foto: Kristian Owren/ifi.no, InterfaceFLOR, INTAG, teppeabo, Danfloor, Anne Manglerud/Green Apple

Lunt interiør med tepper

Uansett hvor flott og kostbart gulv du legger i stuen vil det unektelig virke litt nakent uten tepper. Tekstiler på gulvet gjør rommet varmere både visuelt og rent fysisk.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gulvtepper har fulgt menneskeheten i tusener av år og konseptet har ikke endret seg stort i løpet av alle disse årene. Det må jo bety at det er vellykket. Men - fra en tid med forhåndsdefinerte teppedimensjoner - har vi i moderne tid fått flere varianter å velge mellom. Nå får du også heldekkende tepper, teppefliser - og det vi kaller avpassede tepper.

Teppefliser

Teppeflisene gjorde sitt inntog i norske hjem for mer en femti år siden. Dagens teppefliser er av langt høyere kvalitet og utvalget er vesentlig større. Imidlertid er argumentene for å velge teppefliser stort sett de samme: Teppefliser er enkle å transportere, de er enkle å legge – og de kan enkelt tas opp og vaskes eller byttes ut dersom de blir skitne.

Vi mennesker er alle forskjellige – så også våre hjem. Teppefliser gir deg muligheten til å uttrykke individualitet og skape et unikt interiør i hjemmet ditt. Ved å benytte ulike produkter, kvaliteter og farger kan du bygge opp og markere forskjellige områder og rom.

Heldekkende tepper

Det er noe med det å tasse inn i stuen, barbent med morgenavisen og en deilig varm kaffe – og kjenne at føttene synker ned i et deilig lunt og elegant vegg-til-vegg teppe. Men et teppe som går fra vegg til vegg gir ikke bare et hyggelig og luksuriøst preg, heldekkende tepper er også effektive når det gjelder energisparing. Tepper isolerer godt og gir en god varmefølelse – noe som gjør at du sannsynligvis vil kunne redusere litt på romtemperaturen.

En annen fordel med heldekkende tepper er at lyder blir dempet og romklangen reduseres. Mindre romklang gir et mye mer behagelig rom å være i.

I moderne hus med store vindusflater og mange åpne løsninger kan et heldekkende teppe være løsningen for å få en stue som virkelig er god å oppholde seg i.

Heldekkende tepper er også et viktig designelement i stuen. Det finnes et stort utvalg - fra eksklusive to centimeter dype ulltepper som man ”synker” ned i - til hardere varianter av ull og sisal, som er strammere i uttrykket.

Avpassede tepper

Ønsker du å definere stuens ulike soner med tepper, er det ”avpassede tepper” som gjelder. Dette er, i prinsippet, metervare som kappes nøyaktig etter de mål du bestiller og deretter kantes slik at teppet fremstår på samme vis som et fabrikkprodusert gulvteppe, men altså spesialtilpasset til ditt behov. Du slipper å forholde deg til standard dimensjoner og du kan velge fra et utall av kvaliteter, mønster og farger.

Skreddersydde avpassede tepper er populære, praktiske og dekorative, samtidig som de skaper et trivelig og lunt miljø under sittegruppen. Teppene kan lett tas ut og luftes, og de kan skiftes ut i en håndvending.

Utgangspunktet er metervare i ruller på 2, 4 eller 5 meter, kantingen skjer etter to hovedprinsipper, enten trådkanting eller båndkanting. Begge typer kan du få i ulike bredder.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.