IFI logo
Se flere bilder
Tepper over gulvvarme

Foto: Produsent

Tepper over gulvvarme

En bør alltid vise en viss forsiktighet med tepper over gulvvarme, men i de fleste tilfeller går det fint. Har teppet derimot skumgummiunderlag bør du umiddelbart fjerne hele teppet.

Åshild Tyssen Nyhus

Åshild Tyssen Nyhus
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste har opplevd at et håndkle liggende på et baderomsgulv med varmekabler alltid blir veldig varmt. Det samme er tilfelle dersom for eksempel et teppe dekker parkettgulvet med undervarme, hvor også varmen blir betydelig høyere enn andre steder på gulvet. I de aller fleste tilfeller går det imidlertid greit med teppe over gulvvarmen dersom en tar de forsiktighetsregler som er anbefalt og teppet ikke er for tykt. Men saken blir en annen hvis teppet har skum under.

Skumbelegget vi finner under mange tepper har en praktisk funksjon, da det forhindrer at teppet glir når en går på det. Men lagt over gulvvarme vil skummet magasinere varme. Parketten vil kunne ta stor skade av dette varme skummet, som vil smelte seg ned i gulvet - en misfarging det er umulig å fjerne.

Vis derfor generelt stor forsiktighet med tepper over gulvvarme, og legg aldri tepper med skumunderlag over varmekabler eller vannbåren varme.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.