Kategorier

Meny

Konto

Krymp strømregningen med tekstiler

Vanligvis er varmetapet i huset størst gjennom vinduene. Trekker du for gardinene om kvelden, holder du mer av varmen inne og sparer strøm.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Krymp strømregningen med tekstiler

Foto: Anne Manglerud/Green Apple

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vinduene er de svakeste punktene i huset når det gjelder varmetap. Som oftest er problemet fenomenet «kaldras».

Utgangspunktet er at kald luft er tyngre enn varm luft. Når varm luft fra rommet treffer vinduene blir den avkjølt og synker ned mot gulvet. Ny varm luft treffer så vinduene, blir avkjølt og synker mot gulvet. Den sirkulerende luftstrømmen i rommet gjør at det blir kaldt ved bena og varmt under taket. Jo dårligere vinduene dine er, desto større varmetap med etterfølgende «kaldras». Selv om temperatren økes vil det trekke likevel. Det er derfor en stor fordel å ha gardiner i vinduene, gjerne fôrede, for å holde på varmen.

Tips for å holde på varmen

  • Plasser ovner under vinduene i hele deres bredde. Da stopper du trekken.
  • Heng opp tette gardiner mot et blomsterbrett. Trekker du for gardinene om kvelden, vil den kalde luften holde seg mellom gardinene og vinduet, og du sparer både energi og penger. (Men ikke hvis ovnen havner mellom vindu og gardiner)
  • Dårlig isolerte vinduer bør skiftes til vinduer med lavere varmegjennomgang. Det finnes en rekke produkter på markedet.

Kilde: enok.no og enova.no

Dele på Pinterest Tips for å holde på varmen

Varmt med tepper

Tepper er tilbake på gulvene i norske hjem. Gjerne vegg-til-vegg. Tepper gir lune rom og varmer både små og store føtter som fryser. Ikke bare finnes det utallige farger, varianter og kvaliteter på tepper, men også flere alternative festemetoder.

Mer informasjon

www.enok.no

www.enova.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]