Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Krymp strømregningen med tekstiler

  •  
  •  
Heng opp tette gardiner mot et blomsterbrett - det er gunstig for strømbruken.   Bilder av: Anne Manglerud/Green Apple
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Vanligvis er varmetapet i huset størst gjennom vinduene. Trekker du for gardinene om kvelden, holder du mer av varmen inne og sparer strøm.

Vinduene er de svakeste punktene i huset når det gjelder varmetap. Som oftest er problemet fenomenet «kaldras».

Utgangspunktet er at kald luft er tyngre enn varm luft. Når varm luft fra rommet treffer vinduene blir den avkjølt og synker ned mot gulvet. Ny varm luft treffer så vinduene, blir avkjølt og synker mot gulvet. Den sirkulerende luftstrømmen i rommet gjør at det blir kaldt ved bena og varmt under taket. Jo dårligere vinduene dine er, desto større varmetap med etterfølgende «kaldras». Selv om temperatren økes vil det trekke likevel. Det er derfor en stor fordel å ha gardiner i vinduene, gjerne fôrede, for å holde på varmen.

Tips for å holde på varmen

Tips for å holde på varmen

  • Plasser ovner under vinduene i hele deres bredde. Da stopper du trekken.
  • Heng opp tette gardiner mot et blomsterbrett. Trekker du for gardinene om kvelden, vil den kalde luften holde seg mellom gardinene og vinduet, og du sparer både energi og penger. (Men ikke hvis ovnen havner mellom vindu og gardiner)
  • Dårlig isolerte vinduer bør skiftes til vinduer med lavere varmegjennomgang. Det finnes en rekke produkter på markedet.

Kilde: enok.no og enova.no

Varmt med tepper

Tepper er tilbake på gulvene i norske hjem. Gjerne vegg-til-vegg. Tepper gir lune rom og varmer både små og store føtter som fryser. Ikke bare finnes det utallige farger, varianter og kvaliteter på tepper, men også flere alternative festemetoder.

Mer informasjon

www.enok.no

www.enova.no

Les også Mal deg til lavere strømregning

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: