Kategorier

Meny

Konto

Persisk teppe gav ny stil

Leiligheten var preget av enkle løsninger og grå vegger. Men den nye eieren ville ha en mer personlig stil. Se hvordan et enkelt teppe kan bli til en rettesnor.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Persisk teppe gav ny stil

Foto: Jon Halvorsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle veggene var malt i en lys gråfarge, det var ikke populært hos den nye eieren.

Hun fikk hjelp av en interiørarkitekt da hun skulle pusse opp sin nye stue.

– Jeg kjøpte en tegning av leiligheten. Da jeg overtok ble jeg skuffet. Jeg ønsket en leilighet med særpreg og smak, forteller boligeieren som flyttet fra en stor til en mindre leilighet.

Hun legger til med et smil, men med pågangsmot; – Å minimere livet sitt er ikke så enkelt.

Myket opp med tekstiler og sølv

Helhetsinntrykket var for sterilt, og flere av møblene for store. Men et stort persisk teppe i brunt, beige og rødt ble med på flyttelasset. For at teppet skulle passe inn i helheten, måtte fargevalgene avpasses etter det.

I tillegg ble leiligheten myket opp med tekstiler, tapet i retromønster i sølv og en sølvmalt vegg.

Metalliske farger kan også brukes på interiørdetaljer, eller som det ble her, på en fondvegg. Malingen ble påført med rull og strøk i mange retninger. Dette skaper liv i veggflaten.

For å understreke forskjellen med de grå sideveggene og sølvveggen i midten, ble sølvveggen avsluttet fem centimeter over på sideveggene. Tapetet gir rommet mer dybde, mens et gammelt speil gir en artig kontrast til det ellers nye interiøret.

Dele på Pinterest Myket opp med tekstiler og sølv

Praktiske løsninger

Det persiske teppet har også vært rettesnor for møbelvalg.

Rundt salongbord og spisebord står like, brune stoler i stål, som er svingbare. Når eieren har mange gjester, er det derfor bare å sette alle stolene rundt spisebord eller salongbord. Løsningen er både plassbesparende, og økonomisk.

Et rødt, flott teppe i salonggruppen er knyttet i ull og lin, og binder møbelgruppen sammen. Mens gulvlampen i aluminium er plassert slik at den gir godt leselys.

Salongbordet er en gammel furubenk som er beiset i samme farge som de brune skinnstolene. Mens romdeleren harmonerer med det røde teppet, og de røde innslagene i det persiske teppet under spisebordet.

Stuen som går i vinkel mot en vestvendt balkong, har den nye sofaen plassert for å få en flott utsikt til himmelen.

Sofaen er frisket opp med puter i samme farger som maleriet på veggen, og har ben i børstet stål som understreker den moderne stilen.

Veggen bak er malt med sølvmaling fordi det reflekterer lyset godt fra de store vestvendte vinduene, og harmonerer med gråfargen på de øvrige veggene. Resultatet har blitt en moderne og funksjonell stue.

Dele på Pinterest Praktiske løsninger

For mer informasjon:

www.beckers.no

www.kasthall.no

www.tapethuset.no

www.nordicform.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]