Kategorier

Meny

Konto

Mal deg til lavere strømregning

Det kan høres rart ut, men det er faktisk mulig å spare energi ved å male vegger og tak på nytt. Velger man en lysreflekterende maling virker rommet lysere slik at man kan skru ned på belysningen uten at rommet blir mørkere.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Mal deg til lavere strømregning

Foto: Nordsjö

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ligger mye forskning og teknologi bak de fleste malinger, og produsentene lanserer stadig nye og forbedrede versjoner av sine produkter. Det siste nye innen interiørmaling er teknologien LumiTec. Mens "vanlig maling" absorberer og suger til seg lyset, sørger LumiTec for at malingen isteden reflekterer lyset.

Reflekterer lyset

Den nye malingen har fått navnet Light & Space. Den reflekterer lyset og sender det i retur ut i rommet slik at man får mer effekt av lyset - faktisk helt opptil 40 prosent.

Man kan dermed velge å få et lysere rom eller man kan redusere lysmengden tilsvarende og slik spare energi. Om man opprettholder samme lyskilde som tidligere, får man en ekstra visuell effekt som gjør at rommet virker større.

Strømbesparende

Ifølge målinger kan man ved å benytte lysreflekterende malinger bytte lyspærer fra 10 til 8 watt uten at lysmengden i rommet går ned. Utregnet i energi tilsvarer dette en besparelse på 20 prosent!

- Energispørsmålet ligger høyt på agendaen i det profesjonelle eiendomsmarkedet. Derfor er det interessant å tilby en løsning som sparer energi på en så enkel og smart måte. Særlig i store bygg som sykehus, lagerlokaler og andre rom med store veggflater sparer du mye energi og penger med denne lysreflekterende malingen. Og det er selvsagt interessant for privatøkonomien vår hjemme også, sier Frode Maurice, produktsjef i Nordsjö.

Miljømerket

Den banebrytende nye malingen Light & Space har fått miljømerket Svanen på grunn av sin lave miljøpåvirkning. Malingen finnes i 12 lyse farger, og gir overflaten en matt og vakker finish.

Mer informasjon

www.nordsjo.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]