Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Gjenbruk kjøkkenet med maling

  •  
  •  
SOFISTIKERTKjøkkenskapene i en mørk gråfarge, mot rosa og gult med mye sort i. (Foto: Nordsjö)   Bilder av: Beckers, Butinox Interiør, Flugger, Nordsjö, HanaStyle, Per Erik Jæger/ifi.no, Mona Gundersen/ifi.no, Frode Larsen/ifi.no
Du trenger hverken snekre, skru eller rive noe for at kjøkkenet skal bli nytt – mye er gjort med maling.
TURKIS SØLVSKIMMER
STILRENTDecor Metall sølvbase fra Beckers, blandet i en dempet turkisfarge. (Foto: Frode Larsen/ifi.no)

Maler du kjøkkeninnredningen istedenfor å kaste den ut, sparer du innholdet i lommeboken og skårer høyt på gjenbruksbarometeret. Dersom kjøkkenet fungerer greit til ditt behov, kan mye gjøres ved hjelp av vask og maling, og det uten at du blakker deg helt.

Det er også en god tanke å ta vare på istedenfor å skifte ut, og du behøver heller ikke totalrenovere rommet for å gi det et løft. Uansett årsak til ønsket om fornyelse, om det er fordi kjøkkenet har sett bedre dager eller du rett og slett har lyst på forandring, er det en overkommelig affære å male skuffer og skap.

HELHET
TON-I-TONKjøkkenskuffer og -skap, stol og vegg i farger som ligger veldig nær hverandre. (Foto: Butinox Interiør)

Farger og stil

TO FARGER
LANDLIGOverskapene fikk en sukkerbitlist på toppen, og hønsenetting i front, malt i farge S 2020-B50G, som matcher gulvet. Underskapene i S 1010-Y20R. (Foto: Mona Gundersen/ifi.no)

Noe av det fine med å gjøre endringen selv fremfor å kjøpe nytt, er at du står fullstendig fritt med tanke på farge, glansgrader og maleteknikker. Ikke behøver alle komponentene i innredningen males like heller, som noen av eksemplene her viser. Om du ikke går for helt forskjellige farger, vil kan hende en fargenyanse i forskjell på over- og underskap skape en fin vri.

Husk også sokkellisten når du fargesetter. Dens farge kan bety mer for uttrykket i rommet enn du skulle tro. La den for eksempel få samme farge som kjøkkeninnredningen, eventuelt en anelse mørkere. På den måten skapes det en helhet mellom gulv og skap, og skapene nærmest gulvet gis en visuell tyngde.

Bytter du håndtak og knotter i tillegg til å skifte farger, vil kjøkkenet garantert ikke være til å kjenne igjen når jobben er gjort.

LYS GRÅTT
DELIKATSkapene fikk ny ham, med den delikate gråfargen Mistel 800/S 2005-G50Y. (Foto: Beckers)
SJØFARGE
FRA HAVETSkap, skuffer og sokkel malt i samme farge; S 4010-B70G. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)

Maling og verktøy

FORNYET
STRAMT OG MATTKjøkkenskapene skiftet uttrykk, med den matte malingen Licetto fra Pure & Original og hemper av lær. (Foto: HanaStyle)

Riktig fremgangsmåte er selvsagt essensielt, og grunnarbeidet som inkluderer rengjøring er avgjørende for et bra resultat.

Sørg for å bruke riktig overflatebehandling, som en slitesterk interiørmaling egnet til dette. Ta gjerne med deg en skap- eller skuffefront i butikken, så får du hjelp til å finne riktige produkter.

Og husk at det er med dette som med alt som skal males – det er ikke malingen alene som gir et bra resultat – det avhenger også av verktøyet! Hvilket betyr godt verktøy, som matcher type underlag og maling.

NYMALT
HELHETInnredning og sokler i én og samme farge skaper helhet. (Foto: Flügger)
FLERFARGET
HARMONIOver-og underskap i ulike farger, som harmonerer meget bra og gir et sofistikert uttrykk. (Foto: Nordsjö)

Mer informasjon

Beckers

Butinox Interiør

Flügger

Nordsjö

Pure & Original

Jordan

Les også IFITV: Male kjøkkenfronter

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Innendørs

Beckers annons

Nyeste artikler