Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Fiks småskadene på fasaden så fort som mulig

  •  
  •   Publisert:
UFORSIKTIG: Når du ikke er forsiktig ved stabling av ved, blir det fort småskader i filmen. (Foto: Chera Westman/ifi.no)   Chera Westman/ifi.no
Ved å fikse småskader i malingsfilmen med én gang, unngår du at fukt trenger inn, og du sparer både tid og penger.

Det er ikke så veldig mye som skal til før du får en skramme i malingen. Er du litt uheldig med bilhengeren, søppelkassa eller vedstablinga, kan klednigen få en liten skramme. Og du tenker kanskje at det ikke er så farlig, at du kan ta det neste gang du uansett skal male. Men ved å gjøre noe med småskadene med én gang, kan du spare deg for unødvendig mye bry, tid og penger.

Blir det bare treverket stående uten beskyttelse for lenge, kan fukt nemlig trekke inn og angripe overflatebehandlingen innenfra. Selv om skaden i seg selv ser liten og harmløs ut, vil den vokse om den får stå ubehandlet, og da blir også grunnarbeidet mye mer omfattende og det vil ta lengre tid å utbedre skaden.

LES OGSÅ: Her er tegnene på at du bør male huset

Småskader i malingsfilmen
UFORSIKTIG: Det er ikke mye som skal til før du får små rifter i malingen. Chera Westman/ifi.no

Slik gjør du det:

Det er ikke noe hokuspokus å fikse småskader i kledningen. Det gjelder rett og slett å påføre beskyttelse der skaden har kommet. Du trenger ikke å skrape noe når du fikser skaden med en gang, fordi treverket fremdeles er friskt. Bare finn en liten pensel og påfør grunning på det lille området, og flekkmal når grunningen har tørket. Det tar veldig kort tid, er veldig enkelt, og sparer deg potensielt for mye arbeid i fremtiden. 

Les også Reparer skaden på vinduet med en gang

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons