Kategorier

Meny

Konto

Fargerikt på veggen

Hvordan påvirkes resten av interiøret når vi vil være vågale og male veggen i en knall farge?

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Fargerikt på veggen

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dersom du velger en sterk veggfarge, må du være tro mot denne i resten av interiøret.

I en stue kan det være en god løsning å la bare én vegg få sterk farge og la de andre være nesten hvite. Velg veggen bak sofaen som den fargesterke. Mest vellykket blir det om veggen er uten vinduer. La den også være fri for bilder. Det gir et rolig inntrykk, og veggen blir nesten som et bilde i seg selv.

Dersom den sterke fargen er tatt fra en fargerik stol, må den stå sammen med veggen.

Ikke gjenta fargen på masse elementer i rommet. Velg tre ting og la dem stå sammen. For eksempel som pute, pledd og bilde på motsatt side av den fargesterke veggen.

Fargen kan med fordel tas igjen i tilstøtende rom som små innslag. Det oppleves godt å ta fargen med seg når en vandrer rundt. Det vil skape en fin helhet.

Hvilke andre farger skal vi ta inn?

Til en rød vegg er hvit/sort og gråskalaen gode å jobbe med. Tenk også variasjon i materialer. Spill på kontraster i blankt og matt, mykt og glatt, rustikt og fint for å skape variasjon. Bland også inn glass og metall. Sterke, klare farger kler ikke beige og caffe latte.

Hva slags møbler ville du valgt?

En sofa som tar opp den sterke veggfargen ville blitt lekkert. Møbelstoff i gråtoner er også et godt valg. Det samme er de brune skinnmøblene som er så populære nå. Men et godt tips kan være å blande litt. En stue fylt med sofaer og stoler i samme mørke farge kan lett bli tung og kjedelig.

Og husk at om du har eikeparkett på gulvet, må ikke resten av rommet være eik.

Hva slags gardiner ville du valgt?

Et lyst, gjennomskinnelig tekstil med litt mønster som tar opp den sterke fargen vil være et godt valg. Er det masse farger, må det være hovedfargen i rommet som er den tydeligste. Ikke ta opp og gjenta de andre fargene fra mønsteret. Husk du skal være tro mot hovedfargen.

Ikke:

- kjøp masse nips, pledd og puter i den sterke fargen og spre dem rundt i rommet. Det blir urolig og rotete.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]