Kategorier

Meny

Konto

Med teppe som blikkfang

Hvordan få et stort teppe med mye mønster og farge til å passe inn i helheten?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Med teppe som blikkfang

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er lett å falle for et av de fargerike spennende teppene som er på markedet nå. Gjør du det, har du ganske sikkert lagt en viktig føring for resten av rommet. Dette er tepper som krever luft rundt seg for å komme til sin rett. Plassert fritt på gulvet blir det som et kunstverk.

Et stort, fargerikt eller mønstrete teppe kan bli et flott blikkfang i rommet. Vi falt for et teppe som også har en utfordrende form. Utfordringen ble da å tenke form like mye som farge. For å skape ro og helhet var det viktig å ta igjen de runde organiske formene på andre ting i rommet. Her passer det ikke med spisse, harde kanter. Men et lite obs!: alt må ikke være rundt, det handler om å stoppe i tide. Et rom som blir for "riktig" kan bli litt kjedlig, derfor er det viktig å få inn noe som bryter litt. 

Veggene ble malt i en lys gråaktig farge fra teppet. Dette skaper sammenheng og helhet.

Hvordan finner vi riktig farge?

Er du usikker på hvilken farge som vil fungere best, anbefales det å gjøre noen prøve-oppstrøk. Du kan spare deg for mye frustrasjon ved å kjøpe en liten boks maling med hver av fargene og teste på stedet. Lysinnfall kan ofte være avgjørende for hva som er best.

Brunt er den dominerende fargen i teppet, så ulike brun- og gråtoner passer godt inn. Den sterkt grønne er prikken over i'en. Men det gjelder det å begrense seg, gjenta den sterkeste fargen bare på noen elementer og samle dem.

Hva slags tekstiler velger vi?

Her styrer vi unna de lette og transparente variantene. Velg kraftige tekstiler med tyngde, mørke eller lyse, gjerne velur.

Hva slags møbler passer?

Her anbefales en sofa med avrundet form. Gjerne trukket i et stoff med kraftig struktur. Olivengrønt mot militærgrønt er fine farger. Et stort spisebord og krystallkrone ville være godt følge til teppet. Men husk: teppet skal ikke under bordet!

Ikke:

- tekstiler med romantisk blomstermotiv kler ikke et rom der stramme former er gjennomgangstema.

"Anegalleriet" kommer heller ikke til sin rett i dette miljøet. På kjøkkenet, derimot, vil det bli et meget hyggelig innslag.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]