IFI logo
Se flere bilder
Innemiljø og utemiljø i fokus

Foto: Produsenten

Innemiljø og utemiljø i fokus

Det er ikke bare de tradisjonelle naturproduktene som kork og linoleum som gir miljøvennlige gulv. Teppefliser er også miljøvennlig. Og du kan fint legge dem selv.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

At tepper er bra for innemiljøet begynner å bli allment kjent. Ved jevnlig støvsuging blir det faktisk mindre svevestøv i rommet enn med vanlige, harde gulv. Allergidiskusjonen er derfor for lengst avsluttet, og stadig flere ønsker myke gulv når hjemmet skal fornyes.

Og når grunnleggeren og styreformannen hos en teppeprodusent havner på TIME Magazine sin liste over "Hero of the Environment" i selskap med blant andre Al Gore i fjor, og selskapet kuppet det britiske kongehusets "Queen's Award for Sustainable Development 2008" i år, kan man med trygghet også anse teppene som miljøvennlige. 

Fra vugge til grav

Teppeprodusenten InterfaceFLOR har i flere år vært blant de internasjonale fyrtårnene som arbeider for miljø og bærekraftig utvikling.

- Vi gjør alt vi kan med den teknologien vi har for å redusere miljøbelastningen fra teppene fra vugge til grav, forteller Dag Svendsen i InterfaceFLOR.

I praksis betyr dette at når produsentens nyheter leveres som CoolCarpet®, er dette en forsikring om at teppene er helt klimanøytrale.

Klimakvoter

Men selv om teknologien har nådd langt, utgjør fortsatt teppene en liten belastning på miljøet. Dette løser produsenten ved å ha et kontinuerlig samarbeid med Climate Care.

- Vi måler den miljøpåvirkningen teppene har i hele sitt livsløp, og betaler det Climate Care trenger for å kompensere for utslippene. På den måten utgjør teppene kundene kjøper ingen belastning på miljøet, sier Svendsen.

Klimakvotene er imidlertid kun en midlertidig løsning, da produsenten har satt seg som mål å være 100 prosent bærekraftig innen 2020.

Legg dem selv

Fordelen med teppefliser kontra tepper på rull er åpenbare. Foruten den enkle frakten er det også svært lett å legge dem selv.

- De limes til gulvene med lim som fungerer som en post it-lapp. På den måten kan en flis tas opp og vaskes, eller i verste fall byttes ut dersom den har tatt skade, forteller Svendsen.

Nye design

Kombinasjons- og variasjonsmulighetene med teppefliser er nærmest uendelige. Og blir du lei, er det bare å stokke om på plasseringen.

Denne høsten har InterfaceFLOR lansert flere nye teppekolleksjoner, hvorav enkelte leveres med CoolCarpet® som standard. Palette Stripe er en av disse, som gir en moderne twist til et klassisk produkt. Her er rene geometriske former sammensatt for å gi et trendy og variert inntrykk. Teppeflisene finnes i en rekke farger, og kan også med fordel kombineres med andre kolleksjoner.

Mer informasjon

www.interfaceflor.no

www.climatecare.org/

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.