IFI logo
Se flere bilder
Vi innreder med mye tekstiler

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Vi innreder med mye tekstiler

Hva gjør vi med resten av rommet når vi finner masse "barokke" tekstiler som vi bare "må ha"?

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ønsker du å innrede med masse tekstiler, er det viktig at farger, mønstre og overflater harmonerer. Velg et tema og holde deg til det. Vi har valgt farger og tekstiler med tyngde. Fargene har mye sort i seg, mønstrene er duse og tekstilene myke. Her skapes mangfold uten store fargesprang. Fløyel, velur, lin, silke og bomull har overflater med struktur og glans som kler hverandre. Sterke, klare farger hører ikke med her.

I et rom med masse tunge tekstiler kan det være en fordel å velge en veggfarge som skaper distanse til alle tekstilene. Til alle jordfargene valgte vi en kjølig isblå. Kanskje litt overraskende, men helheten fungerer best når veggfargen ikke ble gjentatt i tekstilene. Slik framstår veggen ren og gir rommet et luftig og moderne preg. Mot den kjølige fargen var det bare å pøse på med tekstiler. Tilbehør som snorer, bånd, dusker og perler hører med.

Veggene kunne vært malt i en lys fargetone tatt fra et av tekstilene, men da hadde rommet fått et tyngre mer gammeldags preg.

Hvilke møbler passer sammen med disse tekstilene?

Her er det to veier å gå. Du kan fortsette den tunge litt barokke stilen med tunge, brune og overstoppede møbler. Men mest spennende blir det å blande nytt, gammelt, tungt og luftig. Den gamle arvede sofaen fra mormor sammen med et glassbord ville vært en fin kombinasjon.

Hvilke andre farger skal vi ta inn?

Hvit har en viktig funksjon blant de tunge fargene. Det får de andre fargene til å fremstå klarere. Myk bomull med blonde passer fint sammen med de andre myke overflatene. Det blanke fra puten med paletter er en moteriktig detalj. Husk: det holder med én!

Hva med teppe på gulvet?

Orientalske tepper er det beste valget. Et sisalteppe kantet med bånd er derimot ikke noen god løsning.

Ikke:

- la deg ikke friste til kompliserte gardinoppheng. Tekstiler med god kvalitet, flotte farger og mønster gjør seg best når de henger fritt. Spander heller noen ekstra høyder slik at det blir rikelig. Og la gardinene gå til gulvet der det er mulig.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.