IFI logo
Se flere bilder
Fargene i Feng Shui

Foto: Produsentene

Fargene i Feng Shui

Mennesker kan ofte få en hang på enkelte farger. Ifølge Feng Shui kan motivet bak fargevalget ha sitt utspring i det fysiske eller følelsesmessige planet.

Guri Haram

Guri Haram
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ofte er det sånn at du ikke kan få nok av en farge. Da har man behov for å erfare fargens energi, mener Grethe Berg Sæthre i Feng Shui Norge.

– Må alt være hvitt, der et fargeelement oppleves som forstyrrende, da er du så fokusert på renselse. «Nå vil jeg fjerne alt jeg ikke lenger vil ha med meg i fremtiden». Men skulle hovedfargen være lilla, som er en sterk og innadvendt farge, søker du inn i din egen bevissthet etter en indre forståelse, mot det tredje øyet, sier Berg Sæthre.

Se flere bilder
Må alt rundt deg være hvitt, kan du ha behov for renselse.

Foto:

Må alt rundt deg være hvitt, kan du ha behov for renselse.

Egen fargelære

Feng Shui består av flere kapitler.Former kommer før farger. Som hvor inngangen til hjemmet er plassert.

Men Feng Shui har også en egen fargelære. I denne læren, brukes sjeldent sterke farger. I stedet benyttes avdempede farger. De gangene sterke farger benyttes, er det effektfarger som er strategisk plassert på gjenstander.

– Farger på veggen er energi i seg selv. Med én gang du går over til tapet med mønster og struktur, kommuniserer dette i tillegg til fargen. Mønstre og farger blir et eget kapittel i seg selv. Mens ved maling er det fargen som kommuniserer, forteller hun.

Se flere bilder
Egen fargelære

Foto:

Nordsjö kåret blågrønt - også kalt teal - til årets farge i 2014.

Dette betyr fargene

Tips!

Se i bildekarusellen over, og se hvilken farge du er mest hektet på!

Blått: Representerer vann-elementet. Klarhet, inspirasjon. En fin farge til badet.

Brunt: Sikkerhet, trygghet, tillit, komfort og stabilitet. Brunfargen sirkulerer ikke, men holder på energien. Fargen er god for noen som vil slippe ustabilitet. Men skal du få til en forandring i livet ditt og du er treg til forandring, er brunt ikke det rette valget. Passer til soverom eller stue.

Gult: Dette er ego-fargen. Tydelig og klar. Gult har ulike sjatteringer som lys gult, hestehovgul. Er du på det sterke spekteret har du behov for å fronte egoet ditt. Passer til kjøkken, stue og soverom fordi den er oppløftende.

Grønn: Gir balanse og ro. Den sier kvalitet i stedet for kvantitet. Ro og tradisjon. Søken mot naturen. Passer ekstra godt til badet.

Grått: Er naturlig, stille, nøytral og mangler energi. Grått er enten ansett som kjedelig eller nobelt. Grått er også assosiert med industri. I Feng Shui representerer den metall-elementet. Fargen har lik bestandel av svart og hvitt, og representerer derfor mekling og rettferdighet. Den er best brukt som aksentfarge. Grått bør unngås på soverommet.

Hvitt: Står for renselse, behov og søken. Uskyld. En fin farge til badet.

Lilla: Dramatikk, indre søken. Det ukjente. Verdighet. Til soverommet passer en lys lillanyanse.

Oransje: Dette er den sosiale fargen. Den skaper livlige samtaler og god atmosfære. Den har ild-energi og passer i rom som kjøkken og barnerom hvor du vil ha en leken-energi.

Rosa: En uselvisk måte å si – elsk deg selv. Rosa utstråler selvaksept, og er en snill farge. Rosa reduserer aggresjon, og trolig av denne grunn, er den brukt på fangedrakter i amerikanske fengsler. Passer til soverom og bad. Rosa sender beroligende, kjærlige vibrasjoner og kan derfor hjelpe en i å åpne sitt hjerte.

Rød: Ild-energi. Rødt viser handlekraft, mot og ønske om synlighet. Rødfargen er blodets farge, som drar opp pulsen, og tilfører pasjon. Men den kan slå motsatt. For et allerede aktivt menneske, blir det overaktivt med rødt. Menn er mer fysiske, og liker gjerne derfor rødt bedre enn kvinner.

Svart: En farge som viser makt. Den er innadvendt heller enn utadvendt (som rødt er). Det handler om grenser og verdier. At vi klargjør hvilke verdier vi forholder oss til. I interiøret er det ofte i kombinasjon med hvitt.

Turkis (en blågrønn farge): Energien er en kommunikasjon fra hjertet. En betydningsfull kommunikasjon med substans. Blått står for klarhet og grønt for balanse. Setter man fargene sammen som her, får man klarhet i balansen.

Metaller: Kobber er tilbake nå, og kobber knyttes til gulfargen. Den er mer utadvendt enn for eksempel stål.

Se flere bilder
Dette betyr fargene

Foto:

Rosa er en snill farge. Her med farge fra Nordsjö.

For mer informasjon:

Feng Shui Norge

Astex

Borge

Pure & Original

Ege

Fantasi Interiør

Fargerike

Fibo-Trespo

Flügger

Inspirasjon Interiør

INTAG

Interface

Nordsjö

Polyflor

Storeys

Tapethuset

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.