Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Enkel vask gir godt maleresultat

  Chera Westman/ifi.no, Jordan
Veggen du skal male er mer skitten enn du tror. Du må alltid vaske før du maler – også innendørs.
Skittent
SKITTENT: Den hvite veggen så ren og fin ut, men engangsmoppen avslører hvor mye skitt som faktisk sitter på stueveggen. – Start alltid malejobben med en god vask, anbefaler Morten Fehn. Chera Westman/ifi.no

Å vaske underlaget før vi maler utendørs er en selvfølge. Det burde være like opplagt å vaske stueveggen før den skal males.

– Jeg får ofte spørsmålet om det virkelig er nødvendig å vaske vegger innendørs før man maler. Det er det! Veggen er mer skitten enn du tror. Her sitter husstøv, støvpartikler fra peisen og fra stearinlys, fett og annet smuss. Dette må fjernes for at malingen skal få god vedheft, sier Morten Fehn, ansvarlig malermester i Jordan.

Usynlig smuss

Enkel i bruk
ENKEL I BRUK: Vaskeklutene kan monteres på et slipebrett med forlengerskaft, en tak- og veggmopp, eller holdes i hånden. Du må ikke skylle etterpå. Jordan

Smusset kan være tilnærmet usynlig på veggen, men er der likevel. Du vil se smusset godt på kluten etter at du har vasket flaten.

– Enkleste måten å vaske veggen er å bruke en engangsmopp som er forberedt med rengjøringsmiddel. Moppen festes på et slipebrett med forlengerskaft eller på en tak- og veggmopp. Pakken med vaskemopper inneholder to kluter med rengjøringsmiddel som er tilstrekkelig for å vaske 30 kvadratmeter veggflate. Du trenger ikke å skylle etterpå, sier Fehn.

LES OGSÅ: Enklere rengjøring får du ikke

Fin finish

Smussfjerner
SMUSSFJERNER: Pakken med forfuktede vaskemopper fra Jordan heter Malingsklar og er alt du trenger for å vaske 30 kvadratmeter vegg. Jordan

Straks flaten er tørr, er den klar for å males.

– En lett vask med moppen fjerner smuss, støv og fett, og gir deg gode forutsetninger for et flott resultat uten skjolder, avslutter Morten Fehn.

Dette trenger du::

  • Engangsmopp Malingsklar – JORDAN
  • Slipebrett m/borrelås – JORDAN
  • Forlengerskaft – JORDAN
Les også Maletips for «Dummies»

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: