Kategorier

Meny

Konto

Enkel vask gir godt maleresultat

Veggen du skal male er mer skitten enn du tror. Du må alltid vaske før du maler – også innendørs.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Enkel vask gir godt maleresultat

Foto: Chera Westman/ifi.no, Jordan

Å vaske underlaget før vi maler utendørs er en selvfølge. Det burde være like opplagt å vaske stueveggen før den skal males.

– Jeg får ofte spørsmålet om det virkelig er nødvendig å vaske vegger innendørs før man maler. Det er det! Veggen er mer skitten enn du tror. Her sitter husstøv, støvpartikler fra peisen og fra stearinlys, fett og annet smuss. Dette må fjernes for at malingen skal få god vedheft, sier Morten Fehn, ansvarlig malermester i Jordan.

Dele på Pinterest Skittent

Foto: Chera Westman/ifi.no

SKITTENT: Den hvite veggen så ren og fin ut, men engangsmoppen avslører hvor mye skitt som faktisk sitter på stueveggen. – Start alltid malejobben med en god vask, anbefaler Morten Fehn.

Usynlig smuss

Smusset kan være tilnærmet usynlig på veggen, men er der likevel. Du vil se smusset godt på kluten etter at du har vasket flaten.

– Enkleste måten å vaske veggen er å bruke en engangsmopp som er forberedt med rengjøringsmiddel. Moppen festes på et slipebrett med forlengerskaft eller på en tak- og veggmopp. Pakken med vaskemopper inneholder to kluter med rengjøringsmiddel som er tilstrekkelig for å vaske 30 kvadratmeter veggflate. Du trenger ikke å skylle etterpå, sier Fehn.

LES OGSÅ: Enklere rengjøring får du ikke

Dele på Pinterest Enkel i bruk

Foto: Jordan

ENKEL I BRUK: Vaskeklutene kan monteres på et slipebrett med forlengerskaft, en tak- og veggmopp, eller holdes i hånden. Du må ikke skylle etterpå.

Fin finish

Straks flaten er tørr, er den klar for å males.

– En lett vask med moppen fjerner smuss, støv og fett, og gir deg gode forutsetninger for et flott resultat uten skjolder, avslutter Morten Fehn.

Dele på Pinterest Smussfjerner

Foto: Jordan

SMUSSFJERNER: Pakken med forfuktede vaskemopper fra Jordan heter Malingsklar og er alt du trenger for å vaske 30 kvadratmeter vegg.

Dette trenger du:

Engangsmopp Malingsklar – JORDAN

Slipebrett m/borrelås – JORDAN

Forlengerskaft – JORDAN

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]