IFI logo
Se flere bilder
En vedlikeholdsavtale er tingen

Foto:

En vedlikeholdsavtale er tingen

Tenk så deilig! Å slippe å tenke på om det er nødvendig å gjøre vedlikehold på huset. Å vite at malermesteren kommer en gang i året og ser over utsatte punkter og den generelle tilstanden. Det må være en drøm.

Knut Randem

Knut Randem
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange malermestere tilbyr vedlikeholdsavtaler. Den bør kanskje du også tenke på allerede når huset er nytt. Når malermesteren er ferdig med arbeidet bør han kunne gi deg en dokumentasjon av arbeidet som er utført - farger, produkter som er benyttet og andre forhold av interesse.

Skriftlig tilstandsrapport

Med utgangspunkt i en slik dokumentasjon kan dere avtale at malermesteren hvert år - for en fast sum - skal komme og vurdere huset tilstand. Du kan nøye deg med å få en utvendig befaring eller også en full sjekk både ute og inne. Etter en slik befaring er det naturlig at malermesteren gir deg en skriftlig rapport om at han eller hun har vært der, og hvilket arbeid som anbefales utført nå.

Alternativet til en fast avtale er at du en gang hvert eller hvert annet år ber malermesteren komme og se over huset. Men det kan hende at en fast avtale kan være gunstigere for deg.

Mange bedrifter og institusjoner har faste vedlikeholdsavtaler med ulike håndverkere fordi de ser at det er lønnsomt framfor å ha ekstra driftspersonell ansatt.

Dette er i høyeste grad aktuelt også for borettslag og sameier. Er du styremedlem, tar du på deg et ansvar for at bygningsmassen blir ivaretatt. En eller flere vedlikeholdsavtaler kan være nødvendig for å dekke behovet for vedlikehold og oppgradering av husene. I motsetning til eieren av en enebolig, som gjerne vil si ja før arbeidet settes i gang, har dere behov for at ting går mer av seg selv. I en vedlikeholdsavtale med malermesteren kan det for eksempel avtales at huset/husene skal males med bestemte intervaller og at det skal foretas årlige befaringer og mindre arbeider ved behov.

Det er store variasjoner i hva den enkelte malermesterbedrift tilbyr av vedlikeholdsavtaler. Spør derfor din malermester om hva han eller hun kan tilby.

Hensikten med en vedlikeholdsavtale bør være at det skal være enklere for de ansvarlige å sørge for at vedlikehold blir utført når det er nødvendig. Husk at det er store verdier du er satt til å forvalte.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.