Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Design og funksjon i skolerestaurant

I den nyoppussede elevrestauranten på Raufoss videregående skole, øver elevene på Restaurant- og matfag seg daglig i servering og matlagning. Restauranten er plassert i et tidligere tilfluktsrom, og er innredet og pusset opp for å ligne mest mulig et helt vanlig spisested.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Design og funksjon i skolerestaurant

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Takket være en engasjert lærer, har elevene på Restaurant- og matfag ved Raufoss videregående skole et topp moderne serveringssted å øve seg i. Restauranten ligger i et gammelt bomberom, og var før oppussingen et kjedelig sted med trehvite stoler, brystningspanel og gjennomført 80-talllsstil.

I dag fremstår restauranten som lys og flott, med moderne møbler, tilpasset belysning og nyoppussede vegger og gulv.

Dele på Pinterest LØSTLAGT: Det lyst grå gulvet er et løstlagt vinylbelegg fra Tarkett, av typen Acczent Unik 80 i fargen Concrete/Dark grey.

LØSTLAGT: Det lyst grå gulvet er et løstlagt vinylbelegg fra Tarkett, av typen Acczent Unik 80 i fargen Concrete/Dark grey.

Engasjert kokkelærer

Kristina Ytterdal, interiørrådgiver ved Kinnarps i Hamar, har utformet restauranten, plukket ut møbler og fargesatt rommet i samarbeid med lærerne ved utdanningen.

– Vi ble involvert tidlig i prosessen. Den meget engasjerte kokken ville ha en restaurant til undervisningen, og vi tegnet flere forslag sammen. Ønskemålet er at du skal glemme at du er på en skole, når du kommer inn i lokalet.

Dele på Pinterest VARIERT MØBLEMENT: Restauranten er møblert med ulike typer café- og restaurantmøbler. Møblene og skilleveggene kommer fra Erik Jørgensen, Kinnarps og Skandiform.

VARIERT MØBLEMENT: Restauranten er møblert med ulike typer café- og restaurantmøbler. Møblene og skilleveggene kommer fra Erik Jørgensen, Kinnarps og Skandiform.

Annonse

Betalende gjester

Restauranten brukes daglig i undervisningen, og er delt inn i flere soner. Her kan elevene øve seg på servering og tildekking ved cafébord, barbord, langbord og et rundt bord som representerer selskapslokaler.

Dessuten er det et lite lounge-miljø i restauranten. Ukentlig holder dessuten restauranten åpent for publikum.

Dele på Pinterest MOTETAPET: Fototapetet heter Shifting Shadows og er hentet fra Mr Perswalls kolleksjon Fashion. Tilstøtende vegger er malt i fargen «Egghvit».

MOTETAPET: Fototapetet heter Shifting Shadows og er hentet fra Mr Perswalls kolleksjon Fashion. Tilstøtende vegger er malt i fargen «Egghvit».

Maling og tapet

– Utfordringen lå i å finne et godt skjæringspunkt mellom design og funksjon, sier Kristina Yttredal.

I tillegg stiller det vindusløse kjellerlokalet, som restauranten ligger i, egne krav til utformingen. Resultatet ble lyse vegger – noen malt og flere med tapet. Dører, gulvlister og detaljer er malt i en mellommørk, nøytral gråfarge som harmonerer med gråfargene i møbler, tapet og det betonggrå gulvbelegget.

Raufoss videregående skole

Byggherre: Oppland fylkeskommune, Raufoss videregående skole

Interiørutforming: Kinnarps, Hamar

Leverandør tapet: Mr Perswall/Borge

Leverandør gulv: Tarkett

Maler- og byggtapetserer: Kjell Nordhagen AS, Lena, Østre Toten

Mer informasjon:

Tarkett

Borge

Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]