Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Design og funksjon i skolerestaurant

ØVINGSLOKALE: Restauranten drives av elever på skolens linje for Restaurant og matfag. Den brukes daglig i undervisningen,...   Kristian Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
I den nyoppussede elevrestauranten på Raufoss videregående skole, øver elevene på Restaurant- og matfag seg daglig i servering og matlagning. Restauranten er plassert i et tidligere tilfluktsrom, og er innredet og pusset opp for å ligne mest mulig et helt vanlig spisested.
<b>LØSTLAGT:</b> Det lyst grå gulvet er et løstlagt vinylbelegg fra Tarkett, av typen Acczent Unik 80 i fargen Concrete/Dark grey.
LØSTLAGT: Det lyst grå gulvet er et løstlagt vinylbelegg fra Tarkett, av typen Acczent Unik 80 i fargen Concrete/Dark grey.

Takket være en engasjert lærer, har elevene på Restaurant- og matfag ved Raufoss videregående skole et topp moderne serveringssted å øve seg i. Restauranten ligger i et gammelt bomberom, og var før oppussingen et kjedelig sted med trehvite stoler, brystningspanel og gjennomført 80-talllsstil.

I dag fremstår restauranten som lys og flott, med moderne møbler, tilpasset belysning og nyoppussede vegger og gulv.

Engasjert kokkelærer

Kristina Ytterdal, interiørrådgiver ved Kinnarps i Hamar, har utformet restauranten, plukket ut møbler og fargesatt rommet i samarbeid med lærerne ved utdanningen.

– Vi ble involvert tidlig i prosessen. Den meget engasjerte kokken ville ha en restaurant til undervisningen, og vi tegnet flere forslag sammen. Ønskemålet er at du skal glemme at du er på en skole, når du kommer inn i lokalet.

<b>VARIERT MØBLEMENT:</b> Restauranten er møblert med ulike typer café- og restaurantmøbler. Møblene og skilleveggene kommer fra Erik Jørgensen, Kinnarps og Skandiform.
VARIERT MØBLEMENT: Restauranten er møblert med ulike typer café- og restaurantmøbler. Møblene og skilleveggene kommer fra Erik Jørgensen, Kinnarps og Skandiform.

Betalende gjester

<b>MOTETAPET:</b> Fototapetet heter Shifting Shadows og er hentet fra Mr Perswalls kolleksjon Fashion. Tilstøtende vegger er malt i fargen «Egghvit».
MOTETAPET: Fototapetet heter Shifting Shadows og er hentet fra Mr Perswalls kolleksjon Fashion. Tilstøtende vegger er malt i fargen «Egghvit».

Restauranten brukes daglig i undervisningen, og er delt inn i flere soner. Her kan elevene øve seg på servering og tildekking ved cafébord, barbord, langbord og et rundt bord som representerer selskapslokaler.

Dessuten er det et lite lounge-miljø i restauranten. Ukentlig holder dessuten restauranten åpent for publikum.

Maling og tapet

– Utfordringen lå i å finne et godt skjæringspunkt mellom design og funksjon, sier Kristina Yttredal.

I tillegg stiller det vindusløse kjellerlokalet, som restauranten ligger i, egne krav til utformingen. Resultatet ble lyse vegger – noen malt og flere med tapet. Dører, gulvlister og detaljer er malt i en mellommørk, nøytral gråfarge som harmonerer med gråfargene i møbler, tapet og det betonggrå gulvbelegget.

Raufoss videregående skole

Byggherre: Oppland fylkeskommune, Raufoss videregående skole

Interiørutforming: Kinnarps, Hamar

Leverandør tapet: Mr Perswall/Borge

Leverandør gulv: Tarkett

Maler- og byggtapetserer: Kjell Nordhagen AS, Lena, Østre Toten

Mer informasjon

Tarkett

Borge

Les også Restauranten i åsen

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: