Kategorier

Meny

Konto

Bolga Brygge - Smått, men godt

Begrepet «rorbu» har fått et nytt innhold når du ser på de nybygde sjøhusene du finner på den lille øya Bolga på Helgelandskysten; de tilfredsstiller på alle måter de tilreisende turister fra inn og utland.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Bolga Brygge - Smått, men godt

Foto: Hanne Jørgensen, Stig Morten Jotun, Åge Hansen

Når vi retter blikket mot overnattingssteder, er det ikke uvanlig at oppmerksomheten i første rekke går i retning av prangende storbyer med gigantiske hoteller med flere hundre rom og alle tenkelige fasiliteter. Mon tro om de fleste ikke lar seg imponere i like stor grad av å gå til sengs på en øy i havgapet med litt enklere forhold, men med alt hva du trenger for å nyte oppholdet og ha avslappende og opplevelsesrike dager.

Bolga Brygge AS er ikke blant de største innen norsk hotell- og restaurantvirksomhet. Her i dette lille øysamfunnet på Helgelandskysten med omkring 100 innbyggere, et par timers fergetur syd for Bodø, tilbyr Bolga Brygge overnatting og matservering året rundt.

Dele på Pinterest Bolga Brygge består av kroa og servicebygget, og kan dessuten huse i alt 56 overnattingsgjester i sjøhusene som ligger like ved.

Bolga Brygge består av kroa og servicebygget, og kan dessuten huse i alt 56 overnattingsgjester i sjøhusene som ligger like ved.

Dele på Pinterest Opplevelser er det viktigste for turister som søker til Bolga, både fiske på havet og kajakkpadling langs kysten. Bolga Brygge samarbeider med et lokalt firma som tilbyr kajakkurs for nybegynnere.

Opplevelser er det viktigste for turister som søker til Bolga, både fiske på havet og kajakkpadling langs kysten. Bolga Brygge samarbeider med et lokalt firma som tilbyr kajakkurs for nybegynnere.

Interessen for å oppleve Nord-Norge er stor både blant nordmenn og utlendinger. Såkalt opplevelsesferie blir stadig mer populært – og her på Bolga er det ingen mangel på opplevelser.

- Jeg vil anslå at omkring nitti prosent av de besøkende til nå, har vært tyske sportsfiskere, forteller daglig leder Magne Tøsse, - men vi håper at nordmennene følger etter. Her er alt lagt til rette for så vel fotturer som båtturer i Bolga Brygges utleiebåter. Gjestene har også tilgang til egen sløye-bu for å gjøre opp fisken. Håpet er at næringsliv og organisasjoner vil oppdage at dette er det perfekte stedet for konferanser og ulike events, der en i tillegg til møterom også vil kunne tilby opplevelser og flott natur. 

Her i havgapet tilbyr Bolga Brygge fem store toetasjes sjøhus og ytterligere fire store leiligheter, alt med høy standard og alle fasiliteter slik at gjestene kan stelle seg selv.

- I alt kan vi ta i mot 56 overnattingsgjester, forteller Tøsse, - og pågangen har vært upåklagelig. Kroa og servicebygget sto ferdige tidlig i sommer - og her på øya kan gjestene til og med finne en riktig landhandel.

Noen ganger kan det være fint å oppleve noe annet enn storbyer med giganthoteller og heller finne fascinasjon i Nord-Norges ville natur.

Dele på Pinterest Storslått natur med hvite strender lokker turister fra inn- og utland til opplevelsesferie i nord.

Storslått natur med hvite strender lokker turister fra inn- og utland til opplevelsesferie i nord.

Dele på Pinterest I den nybygde kroa er det knapt behov for annen veggdekor enn store panoramavinduer mot havet.

I den nybygde kroa er det knapt behov for annen veggdekor enn store panoramavinduer mot havet.

Dele på Pinterest Det er unektelig en viss sjarm ved å nyte maten med utsikt til Atlanterens bølger. Ikke rart at utlendingene var raske med på finne fram hit.

Det er unektelig en viss sjarm ved å nyte maten med utsikt til Atlanterens bølger. Ikke rart at utlendingene var raske med på finne fram hit.

Dele på Pinterest De gamle fiskerne på Nordlandskysten ville nok stusset over luksusen i dagens «rorbuer». Her har du samme komfort som hjemme i byen.

De gamle fiskerne på Nordlandskysten ville nok stusset over luksusen i dagens «rorbuer». Her har du samme komfort som hjemme i byen.

Bolga Brygge AS

Entreprenør: Arnøybygg AS

Arkitekt: Helge J. Hansen, Meløy Bryggeservice AS

Gulv: Polyflor Nordic

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]