Kategorier

Meny

Konto

Clarion Hotel Energy - storstuen som fanger blikket

I fjor høst sto Clarion Hotel Energy ferdig - et nytt og spennende konferansehotell i Norges oljehovedstad, Stavanger.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Clarion Hotel Energy - storstuen som fanger blikket

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Her finner vi et yrende forretningsliv med tusenvis av tilreisende året rundt, ikke minst under oljemessen ONS.  Hotellet befinner seg midt i dette energifeltet, ved Stavanger Forum i bydelen Madla.

Clarion Hotel Energy er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta og er, som det første i sitt slag, klassifisert i energiklasse A og benytter både fjernvarme og fjernkjøling. Hotellet har 400 rom, 14 møterom og en konferansesal med plass til 1000 personer. Bygget eies av Arthur Buchardt og driftes under Petter A. Stordalens varemerke Clarion Hotels. 

Dele på Pinterest Clarion Hotel Energy i Stavanger

Clarion Hotel Energy i Stavanger

Teppet som veiviser

Et storhotell som Clarion Energy Hotel er preget av lange korridorer og arkitektene hos Snøhetta utviklet, i samarbeid med Egetæpper en innredningsløsning som skaper en visuell variasjon og et enklere sett å orientere seg på.

Arkitektfirmaet Snøhetta Oslo AS har utviklet design for Egetæpper installert i konferansesenteret, den største konferansesalen og i korridorene. Farger inspirert av energi ligger til grunn for teppenes design, med intensitet, ild, varme og vekst som ne stikkord i den kreative prosessen.

Dele på Pinterest Innover i restaurantområdene er det også overflater av tre som dominerer, supplert av spesialdesignede tepper i sterke farger.

Innover i restaurantområdene er det også overflater av tre som dominerer, supplert av spesialdesignede tepper i sterke farger.

To hovedfarger

Teppene i korridoren baserer seg på to hovedfarger, røde og grønne fargevariasjoner, med hjelp av en mørk antrasitt bakgrunn. Hver variant er bygget opp med tre matchende farger. De viktigste fargene er knyttet til fargene på møbler og vegger. Fargede striper i teppene skaper endring i intensitet og distanse.

Teppenes spesialtilpassede design gjør det enklere for gjestene å lokalisere hvor i bygget de befinner seg. Man gjenkjenner lett hvilken avdeling man søker og hvor rommet ligger.

Dele på Pinterest Teppene i korridoren baserer seg på to hovedfarger, røde og grønne fargevariasjoner, med hjelp av en mørk antrasitt bakgrunn. De fargede stripene i teppene skaper endring i intensitet og distanse.

Teppene i korridoren baserer seg på to hovedfarger, røde og grønne fargevariasjoner, med hjelp av en mørk antrasitt bakgrunn. De fargede stripene i teppene skaper endring i intensitet og distanse.

Dele på Pinterest På Clarion Hotel Energy i Stavanger blir du møtt av en stilfull og romslig resepsjon der overflater av tre dominerer inntrykket.

På Clarion Hotel Energy i Stavanger blir du møtt av en stilfull og romslig resepsjon der overflater av tre dominerer inntrykket.

Dele på Pinterest Frokostsalens lyse tregulv og mørke veggpaneler mykes opp med avrundede innredningsdetaljer og fargerike tepper.

Frokostsalens lyse tregulv og mørke veggpaneler mykes opp med avrundede innredningsdetaljer og fargerike tepper.

Dele på Pinterest Myke former og friske farger skiller interiørene fra hva vi er vant til å finne på tradisjonelle foretningshoteller.

Myke former og friske farger skiller interiørene fra hva vi er vant til å finne på tradisjonelle foretningshoteller.

Dele på Pinterest Rommene som ligger mot hotellets skråvegg gir en helt annen dimensjonsopplevelse enn et ordinært hotellrom. Ser du ut av vinduene – ser du også rett ned.

Rommene som ligger mot hotellets skråvegg gir en helt annen dimensjonsopplevelse enn et ordinært hotellrom. Ser du ut av vinduene – ser du også rett ned.

Dele på Pinterest Rommene er definitivt innredet med tanke på trivsel. Små fargerike, avpassede tepper, sammen med andre tekstiler gjør hotelloppholdet til en fargerik opplevelse.

Rommene er definitivt innredet med tanke på trivsel. Små fargerike, avpassede tepper, sammen med andre tekstiler gjør hotelloppholdet til en fargerik opplevelse.

Dele på Pinterest Sort og gull er virkemidler som alltid gir et litt eksklusivt preg på interiøret.

Sort og gull er virkemidler som alltid gir et litt eksklusivt preg på interiøret.

Dele på Pinterest I hver etasje finner vi sittegrupper som er unikt utformet slik at det skal være lettere for gjestene å orientere seg.

I hver etasje finner vi sittegrupper som er unikt utformet slik at det skal være lettere for gjestene å orientere seg.

Dele på Pinterest De spesialskårne teppene er alle unike i fasongen og setter definitivt et annerledes preg på gulvflatene.

De spesialskårne teppene er alle unike i fasongen og setter definitivt et annerledes preg på gulvflatene.

Dele på Pinterest Designløsningene på hotellet er alle ment å skulle gi assosiasjoner til begrepet «energi».

Designløsningene på hotellet er alle ment å skulle gi assosiasjoner til begrepet «energi».

Dele på Pinterest Over hele hotellet finner vi ulike virkemidler som gjør at kravene til universell utforming tilfredsstilles.

Over hele hotellet finner vi ulike virkemidler som gjør at kravene til universell utforming tilfredsstilles.

Dele på Pinterest Over hele hotellet finner vi ulike virkemidler som gjør at kravene til universell utforming tilfredsstilles.

Over hele hotellet finner vi ulike virkemidler som gjør at kravene til universell utforming tilfredsstilles.

Clarion Hotel Energy

Prosjekt: Clarion Hotel Energy

Sted: Stavanger

Byggherre: Arthur Buchardt

Entreprenør: HENT

Areal: totalt 19.200 kvm

Arkitekt: Snøhetta AS

Interiørarkitekter: Arthur Buchard/Snøhetta AS

Landskapsarkitekt: Snøhetta AS

Teppeleverandør: Egetæpper – areal 3.900 kvm

Teppedesign: Snøhetta/Egetæpper

Underentreprenører:
Teppe- og flislegging:
  Brødrene Olsen AS, Haugesund
Parkett: BOEN – Slottsparkett/Rudex, OSMO-olje
Gulvbelegg: DLW Flooring
Universell utforming: Duri Fagprofil

Mer informasjon

DLW

Duri Fagprofil

Osmo Nordic

 

 

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]