Kategorier
Meny
Konto
Annonse

Beskytt nybeiset treverk fra regn

cloud_download
fullscreen
 • Beskytt nybeiset treverk fra regn

  Foto: Chera Westman/ifi.no

 • Beskytt nybeiset treverk fra regn

  Foto:

 • Beskytt nybeiset treverk fra regn

  Foto:

 • Beskytt nybeiset treverk fra regn

  Foto:

Nylig påført terrassebeis skal ikke utsettes for regn. Kommer det en uventet skur, må du ta grep for å unngå et skjoldete resultat.

Annonse

Før du beiser terrassen, inngangstrappen eller annet treverk ute er det spesielt to ting som må sikres. Underlaget skal være tørt, og det skal ikke komme regn før beisen er herdet.

– Spesielt horisontale flater er sensitive for regn før behandlingen har herdet og dannet den film den skal ha. Der blir vannet liggende uten å renne av og kan løse opp beisen. En nybeiset terrasse som utsettes for regn kan få skjolder og vannperler i overflaten, sier Per Myhre, teknisk sjef i Nordsjö. 

Malearbeid i skyggen

SKYGGEARBEID: Terrassebeis bør ikke påføres i direkte solskinn, og hvis underlaget er alt for varmt. Da kan beisen tørke på overflaten før den trekker inn i treverket.

Ikke sol, ikke regn
Fukt og temperatur

FORUTSETNING: Hvor lang tid det tar før beisen er tørr, avhenger av flere forhold slik som temperatur, luftfuktighet, påføring og underlag.

Det er flere forhold som påvirker hvor lang tid det tar for beisen å tørke: hvor godt beisen trekker inn, om underlaget er tilstrekkelig rengjort, at mengden beis som er påført er noen av disse.

Temperatur og luftfuktighet er viktig før beisen er herdet. Og direkte solskinn er heller ikke bra, sier Myhre.

– Sjekk værmeldingen før du setter i gang. Vi ser helst ikke at lufttemperaturen går under 8-10 grader før beisen har rukket å tørke, sier Chresten Nielsen, malermester og teknisk sjef i Beckers.

LES OGSÅ HER: Sjekk værmeldingen før du maler.

Dekk til nybeiset terrasse

REGNFRAKK: Terrassebeis som utsettes for regn før den har tørket, vil kunne få skjolder. Ved et plutselig, lite regnskyll, er det lurt å ha en presenning eller en plast klar.

Mer informasjon

Mer informasjon:

Nordsjö

Beckers

 

Flügger

Butinox

Miljømal

keyboard_arrow_down keyboard_arrow_up
Annonse
Yo, you had better fill this out, it's required.
Annonse

Siste artikler

Annonse
[Some text some message]