Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Beskytt nybeiset treverk fra regn

Nylig påført terrassebeis skal ikke utsettes for regn. Kommer det en uventet skur, må du ta grep for å unngå et skjoldete resultat.

 • <b>FORUTSETNING: </b>Hvor lang tid det tar før beisen er tørr, avhenger av flere forhold slik som temperatur, luftfuktighet, påføring og underlag.

  Foto:

 • <b>TØRKETID: </b>En nybeiset flate bør ikke utsettes for regn eller temperaturer under + 10 grader det første døgnet.

  Foto:

 • <b>REGNFRAKK: </b>Terrassebeis som utsettes for regn før den har tørket, vil kunne få skjolder. Ved et plutselig, lite regnskyll, er det lurt å ha en presenning klar.

  Foto:

 • <b>SKYGGEARBEID: </b>Terrassebeis bør ikke påføres i direkte solskinn, og hvis underlaget er alt for varmt. Da kan beisen tørke på overflaten før den trekker inn i treverket.

  Foto:

Annonse
Annonse

Før du beiser terrassen, inngangstrappen eller annet treverk ute er det spesielt to ting som må sikres. Underlaget skal være tørt, og det skal ikke komme regn før beisen er herdet.

– Spesielt horisontale flater er sensitive for regn før behandlingen har herdet og dannet den film den skal ha. Der blir vannet liggende uten å renne av og kan løse opp beisen. En nybeiset terrasse som utsettes for regn kan få skjolder og vannperler i overflaten, sier Per Myhre, teknisk sjef i Nordsjö. 

Malearbeid i skyggen

SKYGGEARBEID: Terrassebeis bør ikke påføres i direkte solskinn, og hvis underlaget er alt for varmt. Da kan beisen tørke på overflaten før den trekker inn i treverket.

Ikke sol, ikke regn

Fukt og temperatur

FORUTSETNING: Hvor lang tid det tar før beisen er tørr, avhenger av flere forhold slik som temperatur, luftfuktighet, påføring og underlag.

Det er flere forhold som påvirker hvor lang tid det tar for beisen å tørke: hvor godt beisen trekker inn, om underlaget er tilstrekkelig rengjort, at mengden beis som er påført er noen av disse.

Temperatur og luftfuktighet er viktig før beisen er herdet. Og direkte solskinn er heller ikke bra, sier Myhre.

– Sjekk værmeldingen før du setter i gang. Vi ser helst ikke at lufttemperaturen går under 8-10 grader før beisen har rukket å tørke, sier Chresten Nielsen, malermester og teknisk sjef i Beckers.

LES OGSÅ HER: Sjekk værmeldingen før du maler.

Dekk til nybeiset terrasse

REGNFRAKK: Terrassebeis som utsettes for regn før den har tørket, vil kunne få skjolder. Ved et plutselig, lite regnskyll, er det lurt å ha en presenning eller en plast klar.

Oppdatert: 17.12.2019  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]