Kategorier

Meny

Konto

Sjekk værmeldingen før du maler

Ikke all slags vær er godt malervær. De færreste ville vel stå og male i pøsregnet, men at ikke heller den nymalte overflaten bør utsettes for regn er kanskje ikke like kjent.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Sjekk værmeldingen før du maler

Foto: Jordan

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før malingen har tørket skikkelig, vil regn kunne gjøre flaten så pass skjoldete og matt at den må påføres nok et strøk. Hvis det ikke er mulig å vente til noen regnfrie dager, bør fasaden kles inn med en pressenning.

Duggmatting

Også dugg på halvtørr maling kan føre til matting. Når kledningen får matte skjolder og blanke spikerhoder, skyldes trolig dette duggmatting. Dette opptrer spesielt på sensommeren og høsten, da temperaturforskjellene mellom dag og natt kan være store.

Et godt tips for å forhindre duggmatting er å male tidlig på dagen, slik at malingen er tørrest mulig når det går mot kveld.

Bruk fuktmåler

Sjekk også at fuktigheten i treverket ikke er for høy før du setter i gang. Bruk fuktmåler. Unngå sterk sol ved maling. I solsteiken vil malingen kunne få blærer. Det er derfor mest ideelt å holde seg til skyggesiden av huset når en maler. Gå derfor foran eller etter solen rundt huset ved maling.

Over ti grader

Temperaturen er som regel ikke et stort problem, men det anbefales å ikke male i for lav temperatur - malingen fungerer best hvis døgntemperaturen holder seg over ti grader. Enkelte oljemalinger og beiser kan imidlertid brukes lenger ut på høsten.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]