Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Vinyl - et godt gulv på badet

Vinylgulv er så allsidige at de kan benyttes i alle husets rom. I våtrom er vinyl svært godt egnet, og det finnes egne varianter til denne bruken.

cloud_download
fullscreen
 • Materialet oppfyller det viktigste kriteriet på et våtrom; det er fullstendig fuktsikkert. Foto: Tarkett

  Foto:

 • Våtromsvinyl er en glimrende løsning for deg som ønsker å få et rimelig bad som legges fort. Foto: Forbo Flooring

  Foto:

 • Det kan lønne seg ikke å velge simpleste og rimeligste sort om man ønsker et varig gulv. Foto:Gerflor

  Foto:

 • Våtromsvinyl monteres horisontalt og sveises sammen, så det ikke oppstår noen skjøter der det kan trenge inn fukt. Foto: Tarkett

  Foto:

 • Det er mange design å velge mellom, så her finnes det noe for enhver smak. Foto: Tarkett

  Foto:

 • Det finnes et hav av ulike varianter vinylgulv, og produsentene kommer stadig med nye typer. Foto: Forbo Flooring

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Vinyl er slitesterkt, prisgunstig, lett å holde rent, behagelig å gå på og motstandsdyktig mot vannsøl. Gulvene er så allsidige at de kan benyttes i alle husets rom.

Flere varianter

De fleste er kjent med at vinyl finnes på store ruller, men gulvene er nå tilgjengelige i en rekke andre varianter; fliser, staver, klikksystem og hendige bokser åpner for muligheten til at man enkelt kan legge dette selv. Eller man kan naturligvis la en fagmann utføre jobben. 

I våtrom anbefales å bruke håndverker til montering, mens det i tørre rom er mulig for den nevenyttige å legge gulvet selv.  

Våtromsvinyl er en spesiell type vinyl som er tykkere og tettere, og bare kommer som banevare på ulike bredder. Det er en glimrende løsning for deg som ønsker å få et rimelig bad som legges fort.

Det er mange design å velge mellom, så her finnes det noe for enhver smak. Materialet oppfyller det viktigste kriteriet på et våtrom; det er fullstendig fuktsikkert. Våtromsvinyl monteres horisontalt og sveises sammen, så det ikke oppstår noen skjøter der det kan trenge inn fukt.

Uendelig designmuligheter

Det finnes et hav av ulike varianter vinylgulv, og produsentene kommer stadig med nye typer. Innslag av metalliske effekter, dyreprint og tekstillook er bare noen av nyhetene. Overflatene er også gjerne preget for å gjøre mønsteret enda mer troverdig.

– Det at mønsteret er trykket gjør at man har uendelige muligheter når det kommer til design, sier Gunni Marie Blunck hos Forbo.

Kvalitetsforskjeller

Som med det meste annet gjelder prinsippet om at kvalitet og pris henger sammen også for vinyl. Det kan med andre ord lønne seg ikke å velge simpleste og rimeligste sort om man ønsker et varig gulv.

– Et vinylgulv av dårlig kvalitet er enten for tynt og ubehagelig å gå på eller det er for mykt, slik at det ikke er stabilt og lettere får inntrykksmerker. En annen faktor er overflatebehandlingen og slitesjiktet som skiller gulvene. Gulv av god kvalitet har et slitesjikt som forenkler renholdet og gjør at gulvet lettere står imot smuss og slitasje. Alle våre gulv har denne behandlingen, sier Kerstin Lagerlöf hos Tarkett.

Oppdatert: 09.10.2013  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]