IFI logo
Se flere bilder
Velg riktig gulv på hytta – på fjellet, i skogen ved sjøen

Foto: Tarkett

Velg riktig gulv på hytta – på fjellet, i skogen ved sjøen

Enten hytta har vært i familien i generasjoner eller består av en moderne leilighet ved et høyfjellssenter, er det viktig å velge et gulv som både ser godt ut og tåler en utfordring. Velger du mellom klikkvinyl og laminat, finner du gulv for noen og enhver.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi stiller stadig større krav til hytta. Her skal vi ha mulighet for å koble av, logge ut og kose oss. Samtidig ønsker vi kanskje å flytte hjemmekontoret til hytta innimellom, eller samle både slekt og venner. Da trenger vi et miljø som er på stell, og som fungerer i det daglige.

Gulvet har stor betydning for både funksjon og trivsel, uansett om vi kommer inn etter en fisketur, en skitur eller bare en herlig dag i solen. Det må være praktisk og slitesterkt, og i mange tilfeller er det også en fordel at det er lett å legge selv.

 

Det finnes ingen fasit på hvilket gulv som er det ultimate hyttegulvet. Men ser du nærmere på egenskapene til laminat og klikk-vinyl, så finner du noe som passer for de aller fleste beliggenheter og hyttevarianter. Dette er gulvtyper med ekstra gode slitasjeegenskaper, samtidig som gulvet ser flott ut med brede bord og naturtro mønstre i blant annet tre- og betongutseende.  Tarkett har et bredt utvalg av begge typer!

Den moderne hytta

 

Å reise ut av byen til hytta i helgene, er det mange som anser som luksus. Som kontrast til boligen i byen får den moderne hytta møte naturen, gjerne gjennom store vinduer som gir utsikt over åker, skog, fjell eller vann. Vi innreder ofte helårshytter med rolige, lyse og skandinaviske elementer. Laminat og klikk-vinyl er ypperlige valg, og finnes i mange naturtroe mønster og nordiske nyanser.

Se flere bilder
Rustic Oak Nature

Foto: Tarkett

LAMINATGULVET Rustic Oak Nature er et veldig solid og varig gulv med et naturtro uttrykk.

Se flere bilder
Starfloor Click Ultimate Timeless Concrete Light Grey

Foto: Tarkett

VINYLGULVET Starfloor Click Ultimate Timeless Concrete Light Grey i et mønster som ligner betong – et perfekt valg på en hytte i moderne stil.

Hytta ved skogen eller sjøen

En hytte som kanskje har gått i arv i generasjoner, der historien tydelig kommer frem gjennom miksen av gammelt og nytt er drømmen for mange. Dette er den herlige hytta vi åpner om våren og stenger ned for vinteren. Her samles ofte mange på liten plass, og i en hytte som dette må gulvet tåle både lekende barn og rampete hunder. Her passer slitesterke klikk-gulv som er enkle å legge selv, og som er lette å rengjøre. Både laminat og klikk-vinyl installeres enkelt med limfri legging. 

Se flere bilder
Starfloor Click Ultimate Weathered Oak Natural

Foto: Tarkett

GAMMELT MØTER NYTT – sånn innreder vi gjerne huset ved sjøen. Gulvet heter Starfloor Click Ultimate Weathered Oak Natural, og gir en genuin base til akkurat den stilen. 

Se flere bilder
SoundLogic Cotton Oak

Foto: Tarkett

TÅLER TRAFIKK: Laminatgulvet SoundLogic Cotton Oak med et naturtro mønster og tydelig overflatestruktur i en sober lys nyanse.

Helårshytta på fjellet

Hytta på fjellet kan være like fin å besøke hele året. Fjellet frister med gåturer i storslått natur, bærplukking i umiddelbar nærhet, og etterlengtet rekreasjon. Moderne arkitektur, harde gulv med brede bord og høy takhøyde, kan lett gi dårlig akustikk. En løsning for dette er å legge gulv fra laminatkolleksjonen SoundLogic. Disse gulvene er utstyrte med en akustikkdempende bakside i kork, og det trengs derfor ingen ytterligere underlag for å dempe lydvolumet i rommet. Det gjør at leggingen går raskt og kostnadseffektivt, og det er praktisk når materialer skal fraktes og legges på en avsidesliggende hytte.  Klikk-vinyl har også gode lyddempende egenskaper har en overflate som er behagelig å gå på.  

Se flere bilder
SoundLogic

Foto: Tarkett

AKUSTIKKBAKSIDE: Laminatgulvene i SoundLogic-kolleksjonen har en akustikkbakside av kork, og det trengs derfor ingen andre underlag for å dempe lydvolumet i rommet. 

Se flere bilder
Starfloor Click Ultimate Weathered Oak Brown

Foto: Tarkett

DEMPENDE VINYL: Starfloor Click Ultimate Weathered Oak Brown fra Tarkett ser ut som et grovt gulv av tre, og gjør seg fint i den rustikke hytta på fjellet.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.