Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Ny «gulv-alder»

Laminatgulv har av mange blitt sett på både som et billig og dårlig alternativ, men teknologien har banet vei for god kvalitet til en fornuftig pris. I dag handler laminatgulv like mye om rustikke design som robusthet.

cloud_download
fullscreen
 • I dag fås laminat i preget overflate. Tarkett kommer nå med seks nye design.

  Foto:

 • Dagens laminatgulv passer også til soverommet. Tarkett har kolleksjonen Soundlogic i populære tremønstre som har en ekstra matte på baksiden for optimal lyddemping.

  Foto:

 • RBI har laminater fra Kronotex. Nyheter er innenfor seriene Dynamic, Mammut, Exquisit og Robusto.

  Foto:

 • Kronotex Mammut er RBI sin bestselger, og nå lanserer de fem nye design i denne serien.

  Foto:

 • Nyheter fra Tarkett er Soundlogic, Vintage og Long boards (bildet). Laminat er et godt gulvvalg til hundeeiere.

  Foto:

 • Alle kan finne en design de trives med. Laminat er også et godt valg til arbeidsplassen, og robuste soner i hjemmet. Her er Dynamic fra RBI.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Gulvet blir stadig viktigere for det norske folk. Av dem med konkrete oppussingsplaner i 2014, har nesten 40 prosent planer om å gjøre noe med gulvet sitt, viser undersøkelser som Prognosesenteret har gjennomført.

– Det betyr at gulvet kun blir «slått» av innvendig malearbeid som den oppussingsoppgaven folk flest har planer om å gjennomføre, sier Truls Vasvik i Prognosesenteret.

Et gulv som seiler opp som et svært godt gulvvalg er laminatgulvet.

– Laminatgulv kan se ut som parkett, som skifer eller naturstein. Det består av et fotografert bilde som er lagt under et toppsjikt på en hard trefiberkjerne, sier Bjørg Owren, kreativ leder i ifi.no.

De nye kvalitetskolleksjonene kjennetegnes av et svært naturtro utseende.

– Det kan til og med være vanskelig for gulveksperter å se forskjellen på et ekte stein- eller parkettgulv og vår nye laminatkolleksjon, sier Jessica Eriksson, nordisk markedskommunikator i Tarkett.

Rustikke gulv med preging

Det er ikke lenger et kompromiss med din smak eller interiørstil å velge laminat. Tvert om, i dag er det et uovertreffelig gulvvalg med tanke på funksjon, slitestyrke og design.

– Mange rynker litt på nesen når de hører ordet «laminat», men utviklingen har gått fremover. Nå får man svært gode laminatgulv i en stor bredde av ulike design, understreker Owren.

Audar Dørum, markedssjef i gulvleverandøren RBI som står bak Kronotex, er enig.

– Det som har vært moro de siste årene er at det har kommet avansert design som skiller seg vesentlig fra standardproduktet. Vi ser rustikke dekorer, vintage «look», laminat med uttrykk som brukte vinkasser, og barnegulv med tekster, ramser han opp.

Laminatgulvet som virkelig har slått an er de rustikke gulvene med preginger i overflaten, noe som gjør produktet veldig naturtro. Pregingene gjør også gulvet godt å gå på, og kan ta form av årringer, kvister og sprekker i overflaten.

– Med en preget overflate har ikke gulvet lenger en glatt komplett kontaktflate. Det blir både varmere og mer behagelig å trå på, og det er muligheter for varmekabler under, sier Dørum.

Nye produkter kommer

– Vi lanserte en del produkter i denne sjangeren i fjor med bra respons. Derfor har vi nå lagt til flere av disse i årets kolleksjon. Det er veldig i tiden med rustikk design, og det selger godt. Gulvtypen passer til alle rom, og er like godt i soverom som stue og kjellerstue. Totalt sett har vi 20 nye design innen forskjellige bruks- og prisklasser i vår kolleksjon fra tyske Kronotex, sier han.

Også Tarkett kommer med nye design i sin laminatkolleksjon for 2014/2015.

– Jeg tror definitivt at denne kolleksjonen vil åpne øynene til flere. Den er håndplukket for Norden, og kjennetegnes av et eksklusivt utseende. Den store nyheten er Long boards med ekstra lange og brede plank, for en mer rustikk og trendy «look». De populære Soundlogic gulvene som har en lydabsorberende bakside har blitt utvidet med flere design, både lyse tremønstre i vintage-stil og et rustikt utrykk, sier Jessica Eriksson.

Passer for barnefamilier

Når det kommer til de rent tekniske egenskapene, er laminat et særlig godt gulvvalg for barnefamilier eller i hjem med dyr. Nå passer laminatgulvet foruten robuste områder, også til rom som stiller krav til eleganse og komfort.

– Det passer selv til finstuen, forteller Eriksson.

– I all hovedsak er fordelene med et laminatgulv at det er vedlikeholdsfritt og har god holdbarhet. Det er også slitesterkt. Et tørt inneklima skader trevirket i tregulv, men laminat er bestandig mot det, sier Dørum.

Han forteller at laminatgulv tåler mye. Drar man med seg sand, skitt og smuss inn på gulvet, skader ikke det nødvendigvis gulvet. Gulvet er dessuten lett å rengjøre, og tåler til dels vann veldig godt.

– Laminatgulv er et godt valg for dem med behov for et slitesterkt gulv. Det vil da holde seg penere over tid. De fleste av våre produkter i denne kategorien har 30 års garanti, noe som i prinsippet er en evighet. De rimeligere laminatene har 15 års garanti, sier Dørum.

Oppdatert: 17.11.2014  

For mer informasjon:

Kronotex

Tarkett

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
interiorkupp annons
Annonse
interiorkupp annons
[Some text some message]