IFI logo
Se flere bilder
Laminatgulv - en hverdagshelt

Foto: Tarkett, RBI

Laminatgulv - en hverdagshelt

Laminat har de siste årene blitt en hverdagshelt for mange familier og andre med behov for et gulv med svært god slitestyrke i oppholdsrommene.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle gulv har sine fordeler. Laminat har mange. Foruten en svært god slitestyrke, har laminat også minimalt vedlikeholdsbehov og et enormt designutvalg. Dette er ofte grunnen til at mange velger denne gulvtypen fremfor andre gulvtyper.

Perfekt til stuen

Et rom i huset som kan være lurt å legge laminatgulv, er i stuen. Dette rommet er svært utsatt for slitasje da det ofte blir brukt av alle i familien, og gjester sine hæler kan bli et mareritt. Med laminatgulv slipper man denne bekymringen.

- Laminat er det smarte gulvet for unge familier med et ekstra stort behov for slitesterke og motstandsdyktige gulv. Det er helt enkelt uovertruffent når det gjelder anvendelighet, sier Kerstin Lagerlöf, nordisk kommunikasjonssjef hos Tarkett

Effektiv Lyddemping

Velger man et laminatgulv av god kvalitet, kan en i tillegg få en effektiv lyddemping, beskyttelse mot vanninntrengning og preging i overflaten som følger mønsterets struktur. Sistnevnte gjør at gulvet både ser og kjennes forbausende likt treverket eller steinen det skal etterligne

Se flere bilder
Effektiv Lyddemping

Foto:

Mammut Eik Everst Bronze fra RBI

Hva er laminatgulv?

Gulv av laminat består av flere sjikt. Øverst er overflatesjiktet, som beskytter mot riper og merker, og gjør gulvet enkelt å rengjøre. Under er et dekorlag. Dette er rett og slett et trykt papir, og finnes i uendelige farge- og mønsterkombinasjoner. Under dekorlaget finner man den stabile bæreren, som gjerne består av en HDF-plate med 80 prosent trefiber behandlet for å gi ekstra stabilitet og styrke. Nederst er bunnsjiktet, som beskytter mot fuktighet og gir ytterligere stabilitet.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.