Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Laminatgulv - en hverdagshelt

Laminat har de siste årene blitt en hverdagshelt for mange familier og andre med behov for et gulv med svært god slitestyrke i oppholdsrommene.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Laminatgulv - en hverdagshelt

Foto: Tarkett, RBI

Alle gulv har sine fordeler. Laminat har mange. Foruten en svært god slitestyrke, har laminat også minimalt vedlikeholdsbehov og et enormt designutvalg. Dette er ofte grunnen til at mange velger denne gulvtypen fremfor andre gulvtyper.

Perfekt til stuen

Et rom i huset som kan være lurt å legge laminatgulv, er i stuen. Dette rommet er svært utsatt for slitasje da det ofte blir brukt av alle i familien, og gjester sine hæler kan bli et mareritt. Med laminatgulv slipper man denne bekymringen.

- Laminat er det smarte gulvet for unge familier med et ekstra stort behov for slitesterke og motstandsdyktige gulv. Det er helt enkelt uovertruffent når det gjelder anvendelighet, sier Kerstin Lagerlöf, nordisk kommunikasjonssjef hos Tarkett

Annonse

Effektiv Lyddemping

Velger man et laminatgulv av god kvalitet, kan en i tillegg få en effektiv lyddemping, beskyttelse mot vanninntrengning og preging i overflaten som følger mønsterets struktur. Sistnevnte gjør at gulvet både ser og kjennes forbausende likt treverket eller steinen det skal etterligne

Dele på Pinterest Effektiv Lyddemping

Hva er laminatgulv?

Gulv av laminat består av flere sjikt. Øverst er overflatesjiktet, som beskytter mot riper og merker, og gjør gulvet enkelt å rengjøre. Under er et dekorlag. Dette er rett og slett et trykt papir, og finnes i uendelige farge- og mønsterkombinasjoner. Under dekorlaget finner man den stabile bæreren, som gjerne består av en HDF-plate med 80 prosent trefiber behandlet for å gi ekstra stabilitet og styrke. Nederst er bunnsjiktet, som beskytter mot fuktighet og gir ytterligere stabilitet.

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]