IFI logo
Se flere bilder
Laminat - fra tresorter til popart

Foto: Produsent og Tor Henning Støldal/ifi.no

Laminat - fra tresorter til popart

Et laminat gulvbelegg kan være til forveksling lik en parkett, men det er ikke et ekte tregulv. Til gjengjeld kan man få laminat i mange andre varianter - nå også mer i popstil...

Tor Henning Støldal

Tor Henning Støldal
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Laminatgulvet er bygget opp med en kjerne av trefiber som i sponplater. Når man legger på et trykt mønster - et dekorpapir - under det øverste slitesjiktet, kan man få nesten hvilket som helst mønster i hvilken som helst farge. Et vesentlig skille med et trykt mønster er at laminat i motsetning til parkett ikke kan slipes.

Laminatgulv tilhører som parkett de harde gulv (sammenlignet med myke tepper eller den halvharde vinyl) og laminat er det gulvbelegg som har økt mest de senere år. Også på laminat finnes det forskjellige kvaliteter i de forskjellige prisklasser, men generelt er kvaliteten på laminat forbedret - på et allerede slitesterkt produkt. Det skilles også på laminat til boliger og laminat til offentlige miljø.

Treimitasjonene er mange og tremønstrene er også de mest populære i markedet. På de gode kvaliteter kan man nå også få silkematte overflater, som ser naturlige ut som oljet parkett.

Naturlige mineraler av alle typer, former, farger og strukturer, som stein- og flisimitasjoner, er en annen populær gruppe hvor man kommer svært nær originalene av utseende. Her får man også de matte overflatene som gjør laminatet troverdig.

En ny gruppering er den mest innovative, hvor man ønsker å følge dagens trender. Her er det nærmest blitt popart på gulv. Det er kontraster med glass- og metalleffekter og det er fashion farger. Ornamenter og blomstermotiv har gjort sitt inntog også på laminat.

Disse fører produktet

Tarkett tlf. 32 20 92 00

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.