Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Lyd- og støtdempende på kjøkkenet

Gulv med innebygget støtdemping gjør kokkeleringen til en behagelig opplevelse for ryggen og beina! Myke gulv demper akustikken i rommet og gjør det mer behagelig også for øret.

 • Lyd- og støtdempende på kjøkkenet

  Foto: Produsentene

 • Korkgulvet gir en unik lydisolasjon, det er sklisikkert, det er varmt og ikke spesielt kostbart. (Korkfliser fra Golvabia)

  Foto:

 • Kork brukes også i kombinasjon med andre materialer, og da på baksiden. Dekorsjiktet lages av for eksempel slitesterk vinyl. (Vinylkork fra Storeys)

  Foto:

 • Luftputene i korken demper støt og lyd, gir en naturlig svikt og gjør
gulvet komfortabelt å gå og stå på. (Vinylkork fra Storeys)

  Foto:

 • Mange vinylkvaliteter er myke og behagelige å gå på. I tillegg har de også gode akustiske egenskaper. (Vinyl fra Tarkett)

  Foto:

 • En god vinyl er slitesterk og tåler søl. De finnes i et hav av farger og design. (Vinyl fra Tarkett)

  Foto:

 • Laminatgulv med vinyl, Gerflor.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Det er et stort mangfold av gulv, og du kan få det meste av farger, mønster, struktur og farger uansett hvilket materiale du ønsker. Når du skal velge gulv til kjøkkenet, anbefales det å vurdere flere faktorer enn utseende:

# slitestyrke

# tåle flekker og vannsøl

# lett å holde rent

# lyddempende

# godt å stå og gå på

Kombinasjoner med kork

Noen gulvmaterialer har integrert støtdemping som reduserer belastningen på rygg, knær og føtter når vi står og går mye. Det gjør dem ekstra godt egnet som kjøkkengulv.

Mange har unngått laminat fordi det støyer og er hardt å gå på. Det er det ingen grunn til lenger. Nå finnes det gulv som kombinerer fordelene ved et laminat og et vinylgulv.

Kork er et meget behagelig materiale å stå lenge på, siden det er både isolerende og dempende. Kork finnes som flis som limes til gulvet, og i kombinasjon med andre materialer.

Da brukes den som bakside og mellomsjikt. Disse gulvene har en slitesterk overflate av toppforseglet linoleum eller vinyl og finnes i mange ulike design og farger. Kork er et naturlig materiale der hver kvadratcentimeter inneholder mange millioner luftceller. Luftputene demper støt og lyd, gir en naturlig svikt og gjør gulvet komfortabelt å gå og stå på.

Funksjonelt med vinyl

En god vinyl tåler slitasje og søl. Mange av kvalitetene er myke og behagelige å gå på. De som er beregnet for bolig består av flere sjikt: en bakside, et trykt mønsterlag og et slitesjikt. Baksiden kan være av oppskummet vinyl eller tekstil som gjør gulvet mykt.

Topplaget gjør gulvet slitesterkt. Midtsjiktet består av et trykt bilde med uendelige motivmuligheter. Boligvinyl kommer i mange kvaliteter og fasonger: belegg, fliser, staver og klikksystem. En liten kuriositet er selvklebende vinyl på boks fra Tarkett.

Godt med gummi

Fliser laget av syntetisk gummi gir et tøft og slitesterkt gulv som er svært behagelig å gå på. Med gummi får du et solid, vannavvisende gulv med lang levetid.

Utvalget av mønster og farger er stort. Her finnes fliser og staver og banevarer i flere bredder. Mange spreke design lages for staver og store fliser som limes fast mot undergulvet. Disse pregede gummigulvene med knotter, striper og det som kan ligne på keramiske fliser, er blitt et trendy gulvvalg både i gangen og på kjøkkenet.

Komfort med linoleum

Linoleum leveres både som klikkbare fliser og på rull. De klikkbare flisene, Marmoleum Click, har et linoleumsjikt montert på en vannavstøtende HDF-plate og et underlag av naturkork, noe som gir god komfort.

Gulvet finnes som paneler på 90 cm x 30 cm og fliser på 30 cm x 30 cm, og i 21 farger som enkelt kan kombineres slik at du kan lage et unikt og dekorativt kjøkkengulv. Gulv av linoleum har lange tradisjoner i Norge.

Linoleum er et naturprodukt basert på korkmel tilsatt linolje (derav navnet), lagt i et tynt lag på en vev av jute. Vi snakker om rene naturmaterialer, som også er svært slitesterke. Med riktig stell er et slikt gulv like fint etter mange tiårs bruk.

Oppdatert: 16.07.2013  

Dette ble brukt

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
[Some text some message]