IFI logo
Se flere bilder
Lyd- og støtdempende på kjøkkenet

Foto: Produsentene

Lyd- og støtdempende på kjøkkenet

Gulv med innebygget støtdemping gjør kokkeleringen til en behagelig opplevelse for ryggen og beina! Myke gulv demper akustikken i rommet og gjør det mer behagelig også for øret.

Chera Westman / Bjørg Owren

Chera Westman / Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er et stort mangfold av gulv, og du kan få det meste av farger, mønster, struktur og farger uansett hvilket materiale du ønsker. Når du skal velge gulv til kjøkkenet, anbefales det å vurdere flere faktorer enn utseende:

# slitestyrke

# tåle flekker og vannsøl

# lett å holde rent

# lyddempende

# godt å stå og gå på

Kombinasjoner med kork

Noen gulvmaterialer har integrert støtdemping som reduserer belastningen på rygg, knær og føtter når vi står og går mye. Det gjør dem ekstra godt egnet som kjøkkengulv.

Mange har unngått laminat fordi det støyer og er hardt å gå på. Det er det ingen grunn til lenger. Nå finnes det gulv som kombinerer fordelene ved et laminat og et vinylgulv.

Kork er et meget behagelig materiale å stå lenge på, siden det er både isolerende og dempende. Kork finnes som flis som limes til gulvet, og i kombinasjon med andre materialer.

Da brukes den som bakside og mellomsjikt. Disse gulvene har en slitesterk overflate av toppforseglet linoleum eller vinyl og finnes i mange ulike design og farger. Kork er et naturlig materiale der hver kvadratcentimeter inneholder mange millioner luftceller. Luftputene demper støt og lyd, gir en naturlig svikt og gjør gulvet komfortabelt å gå og stå på.

Se flere bilder
Kombinasjoner med kork

Foto:


Funksjonelt med vinyl

En god vinyl tåler slitasje og søl. Mange av kvalitetene er myke og behagelige å gå på. De som er beregnet for bolig består av flere sjikt: en bakside, et trykt mønsterlag og et slitesjikt. Baksiden kan være av oppskummet vinyl eller tekstil som gjør gulvet mykt.

Topplaget gjør gulvet slitesterkt. Midtsjiktet består av et trykt bilde med uendelige motivmuligheter. Boligvinyl kommer i mange kvaliteter og fasonger: belegg, fliser, staver og klikksystem. En liten kuriositet er selvklebende vinyl på boks fra Tarkett.

Se flere bilder
Funksjonelt med vinyl

Foto:


Godt med gummi

Fliser laget av syntetisk gummi gir et tøft og slitesterkt gulv som er svært behagelig å gå på. Med gummi får du et solid, vannavvisende gulv med lang levetid.

Utvalget av mønster og farger er stort. Her finnes fliser og staver og banevarer i flere bredder. Mange spreke design lages for staver og store fliser som limes fast mot undergulvet. Disse pregede gummigulvene med knotter, striper og det som kan ligne på keramiske fliser, er blitt et trendy gulvvalg både i gangen og på kjøkkenet.

Se flere bilder
Godt med gummi

Foto:


Komfort med linoleum

Linoleum leveres både som klikkbare fliser og på rull. De klikkbare flisene, Marmoleum Click, har et linoleumsjikt montert på en vannavstøtende HDF-plate og et underlag av naturkork, noe som gir god komfort.

Gulvet finnes som paneler på 90 cm x 30 cm og fliser på 30 cm x 30 cm, og i 21 farger som enkelt kan kombineres slik at du kan lage et unikt og dekorativt kjøkkengulv. Gulv av linoleum har lange tradisjoner i Norge.

Linoleum er et naturprodukt basert på korkmel tilsatt linolje (derav navnet), lagt i et tynt lag på en vev av jute. Vi snakker om rene naturmaterialer, som også er svært slitesterke. Med riktig stell er et slikt gulv like fint etter mange tiårs bruk.

Se flere bilder
Komfort med linoleum

Foto:


Mer informasjon:

Gummigulv:

Storeys

Polyflor

Kork:

Golvabia

Storeys

Vinyl:

Forbo Flooring

Gerflor

Golvabia

Intag

Musum

Polyflor

Storeys

Tarkett

Linoleum:

Armstrong

Forbo Flooring

Laminat:

Alfort

Kronotex

Tarkett

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.