Kategorier

Meny

Konto

Laminatgulv som knirker

Vi la laminatgulv oppå det gamle belegget for halvannet år siden. Nå har gulvet begynt å knirke, og vi lurer på hva vi kan gjøre? Å bytte gulvet blir for omfattende, ettersom flere rom henger sammen.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Laminatgulv som knirker

Foto: Tarkett

Det kan være flere årsaker til at et laminatgulv knirker, og ofte har det med underlaget å gjøre. Men dersom du ikke opplevde problemer med knirk i gulvet mens det bare var belegg, tyder det på at det er laminaten, muligens kombinert med svikt i gulvet, som er problemet.

- Når laminat begynner å knirke, skyldes det at to tørre flater gnisser mot hverandre, og løsningen er å smøre skjøtene, sier Audun Klauseie hos Alanor.  

På ny laminat av god kvalitet pleier skjøtene å være ferdig smurt, men dette er ikke alltid tilfelle. Heldigvis er det mulig å smøre gulvet i etterkant, slik at knirkingen opphører.

Slik gjør du

Bland fargeløs Liberon Antikkvoks med Liberon Møbelrens. Blandingsforholdet avhenger litt av hvor tynne sprekker det er i gulvet. Jo tynnere de er, jo mer møbelrens må til. En kan prøve med 50/50, men er sprekkene veldig tynne kan det hende du må ned i 1 del voks til 20 deler møbelrens for å få det til å trekke inn.

Bland de to produktene i en tom brusflaske, og hell det utover flekken der du opplever knirk. La det virke i 20-30 minutter, mens du prøver å jobbe det litt inn i gulvet.

- Tråkk gjerne rundt på gulvet, slik at de sprekkene som knirker åpner seg litt, råder Klauseie.

Når det har fått virke, tørk av overskuddet med en fille.

Det kan lønne seg å spare litt møbelrens til å vaske over gulvet etterpå, slik at den voksen som blir liggende oppå gulvet forsvinner. Det som nå vil skje er at møbelrensen som ligger nede i sprekkene vil fordampe, mens voksen vil bli liggende igjen som smøring.

Mer informasjon

www.alanor.no

www.tarkett.no

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]