Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Tarkett annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Innendørs

Velg rett gulv til soverommet

 •  
 •   Publisert:
                  Pergo, Inhouse Group og Farveringen
Her er gulvene som får oss opp av sengen. – Nordmenn vil ha gulv som er varme og eksklusive, sier gulvekspert.

På soverommet vil vi ha det stille og rolig. Når vi våkner, vil vi sette føttene ned på et gulv som er godt for bare føtter. Da gjelder det å finne et varmt og behagelig gulv som lager minst mulig lyd.

Sov godt med laminat

− Nordmenn liker å ha det kaldt på soverommet om natten. Men på gulvet vil vi ha det lunt. Jeg ville derfor valgt et komfortvarmesystem i undergulvet. Da får du i pose og sekk. Så ville jeg lagt et ripefast laminatgulv. Brede planker med god struktur gir stor romfølelse selv i et lite rom. Når det gjelder fargevalg, er det populært å velge gråtoner eller svake bruntoner. Det er farger som passer til de fleste veggfarger, senger og annet interiør, forteller teknisk sjef hos Pergo, Leif Johansen.

LES OGSÅ: Slitesterkt, vannbestandig og lekkert med laminat

Laminatgulv på soverommet
SOV GODT: Velg et gulv som gir deg lyst til å stå opp om morgenen, som et lekkert laminatgulv. Pergo

Myk start på dagen

Mykt teppe på soverommet
MYKE FØTTER: Med teppe på gulvet blir dagen myk og god. − Ingenting er bedre enn å trå ned i et deilig teppe. Viskosetepper er «hot» i dag, fordi de gir en eksklusive følelse, sier Torhild Rustenberg hos Inhouse Group. Fargerike

Torhild Rustenberg hos Inhouse Group forteller at nordmenn elsker hotellstilen på soverommet. Vi vil ha det eksklusivt og elegant i vår private hule. 

− Da er det naturlig å velge teppe. Det forsterker hotellstilen. Og så gir det deg en fantastisk myk start på dagen. Viskosetepper er svært populært nå. Fordi de gir den eksklusive følelsen. Mange velger derfor viskose eller syntetiske varianter med det samme uttrykket. Ønsker du ekstra varme i teppet, er ull det beste alternativet, sier hun.

Og om du ikke tør å legge et vegg-til-vegg-teppe, råder hun deg til å gå for et stort avpasset teppe som dekker det meste av rommet.

– Det er teppefølelsen du vil ha. Og tepper med høy eller lav luv gir også rommet en deilig stillhet, sier hun.

LES OGSÅ: Vegg-til-vegg eller løse tepper?

Levende gulv

Parkett på soverommet
TRADISJON MED TRE: − Tregulv ser alltid fantastisk ut. Det er også gulvet du kan skape en unik stemning med. Bruk lyset fra vinduet og legg gulvet slik at lyset skaper liv, sier Lise Engebretsen. Farveringen

Et annet populært valg på soverommet er parkett. Kanskje ikke så rart for oss nordmenn.

− Tre er naturlig. Det er tradisjonsrikt og ser fantastisk ut på et soverom. Det er også et varmt materiale, men bør ha et varmeisolerende underlag. Da får du et gulv som oppfører seg riktig hele året. Parkett er også enkelt å legge med dagens klikksystem. Utvalget er stort, så du kan få akkurat det utrykket du ønsker, sier Lise Engebretsen hos Farveringen.

Hun mener vi bør tenke på hvordan lyset faller inn i rommet før vi legger tregulv på soverommet.

− Du kan skape ditt eget utrykk sammen med lyset. Det vil gi ulikt skinn i gulvet alt etter hvordan gulvet legges, sier hun.

Mykt med kork

Et annet naturmateriale som har slått an på norske soverom er kork. Denne råvaren høstes rett fra korketreet uten at trærne hugges. Et korkgulv er mykt og varmt, og passer godt inn på soverommet.

− Det er et av gulvene som er varmest uten at det tilføres annen varme. Det er også stille og støtsikkert, så mister du noe, vil det trolig ikke knuse og gulvet får ingen hakk, forteller Engebretsen.

Korkgulv på soverommet
RETT FRA NATUREN: Kork kommer fra korketreet. Det er et miljøvennlig alternativ for deg som vil ha et varmt og mykt gulv. Farveringen

Dette ble brukt:

Hovedbilde/STØRRE MED LAMINAT:
 • Laminatgulv: Pergo Sensation Wide Long Plank − PERGO
SOV GODT:
 • Laminatgulv: Pergo Sensation Wide Long Plank − PERGO
MYKE FØTTER:
 • Teppe fra INHOUSE GROUP
TRADISJON MED TRE:
 • Parkett: SAGA Exclusive Parkett − FARVERINGEN
RETT FRA NATUREN:
 • Korkgulv: Wicanders kork − FARVERINGEN
Les også Myk start på dagen med teppe på soverommet

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Innendørs

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her: