Kategorier

Meny

Konto

Velg rett gulv til soverommet

Her er gulvene som får oss opp av sengen. – Nordmenn vil ha gulv som er varme og eksklusive, sier gulvekspert.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Velg rett gulv til soverommet

Foto: Pergo, Inhouse Group og Farveringen

På soverommet vil vi ha det stille og rolig. Når vi våkner, vil vi sette føttene ned på et gulv som er godt for bare føtter. Da gjelder det å finne et varmt og behagelig gulv som lager minst mulig lyd.

Sov godt med laminat

− Nordmenn liker å ha det kaldt på soverommet om natten. Men på gulvet vil vi ha det lunt. Jeg ville derfor valgt et komfortvarmesystem i undergulvet. Da får du i pose og sekk. Så ville jeg lagt et ripefast laminatgulv. Brede planker med god struktur gir stor romfølelse selv i et lite rom. Når det gjelder fargevalg, er det populært å velge gråtoner eller svake bruntoner. Det er farger som passer til de fleste veggfarger, senger og annet interiør, forteller teknisk sjef hos Pergo, Leif Johansen.

LES OGSÅ: Slitesterkt, vannbestandig og lekkert med laminat

Dele på Pinterest Laminatgulv på soverommet

Foto: Pergo

SOV GODT: Velg et gulv som gir deg lyst til å stå opp om morgenen, som et lekkert laminatgulv.

Myk start på dagen

Torhild Rustenberg hos Inhouse Group forteller at nordmenn elsker hotellstilen på soverommet. Vi vil ha det eksklusivt og elegant i vår private hule. 

− Da er det naturlig å velge teppe. Det forsterker hotellstilen. Og så gir det deg en fantastisk myk start på dagen. Viskosetepper er svært populært nå. Fordi de gir den eksklusive følelsen. Mange velger derfor viskose eller syntetiske varianter med det samme uttrykket. Ønsker du ekstra varme i teppet, er ull det beste alternativet, sier hun.

Og om du ikke tør å legge et vegg-til-vegg-teppe, råder hun deg til å gå for et stort avpasset teppe som dekker det meste av rommet.

– Det er teppefølelsen du vil ha. Og tepper med høy eller lav luv gir også rommet en deilig stillhet, sier hun.

LES OGSÅ: Vegg-til-vegg eller løse tepper?

Dele på Pinterest Mykt teppe på soverommet

Foto: Fargerike

MYKE FØTTER: Med teppe på gulvet blir dagen myk og god. − Ingenting er bedre enn å trå ned i et deilig teppe. Viskosetepper er «hot» i dag, fordi de gir en eksklusive følelse, sier Torhild Rustenberg hos Inhouse Group.

Levende gulv

Et annet populært valg på soverommet er parkett. Kanskje ikke så rart for oss nordmenn.

− Tre er naturlig. Det er tradisjonsrikt og ser fantastisk ut på et soverom. Det er også et varmt materiale, men bør ha et varmeisolerende underlag. Da får du et gulv som oppfører seg riktig hele året. Parkett er også enkelt å legge med dagens klikksystem. Utvalget er stort, så du kan få akkurat det utrykket du ønsker, sier Lise Engebretsen hos Farveringen.

Hun mener vi bør tenke på hvordan lyset faller inn i rommet før vi legger tregulv på soverommet.

− Du kan skape ditt eget utrykk sammen med lyset. Det vil gi ulikt skinn i gulvet alt etter hvordan gulvet legges, sier hun.

Dele på Pinterest Parkett på soverommet

Foto: Farveringen

TRADISJON MED TRE: − Tregulv ser alltid fantastisk ut. Det er også gulvet du kan skape en unik stemning med. Bruk lyset fra vinduet og legg gulvet slik at lyset skaper liv, sier Lise Engebretsen.

Mykt med kork

Et annet naturmateriale som har slått an på norske soverom er kork. Denne råvaren høstes rett fra korketreet uten at trærne hugges. Et korkgulv er mykt og varmt, og passer godt inn på soverommet.

− Det er et av gulvene som er varmest uten at det tilføres annen varme. Det er også stille og støtsikkert, så mister du noe, vil det trolig ikke knuse og gulvet får ingen hakk, forteller Engebretsen.

Dele på Pinterest Korkgulv på soverommet

Foto: Farveringen

RETT FRA NATUREN: Kork kommer fra korketreet. Det er et miljøvennlig alternativ for deg som vil ha et varmt og mykt gulv.

Dette ble brukt

Hovedbilde/STØRRE MED LAMINAT:

Laminatgulv: Pergo Sensation Wide Long Plank − PERGO

SOV GODT:

Laminatgulv: Pergo Sensation Wide Long Plank − PERGO

MYKE FØTTER:

Teppe fra INHOUSE GROUP

TRADISJON MED TRE:

Parkett: SAGA Exclusive Parkett − FARVERINGEN

RETT FRA NATUREN:

Korkgulv: Wicanders kork − FARVERINGEN

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]